Staburags.lv ARHĪVS

Koknesē uz sliedēm guļošu sievieti izglābj sarkanā kleita

skaties.lv

2019. gada 28. maijs 14:53

2120
Koknesē uz sliedēm guļošu sievieti izglābj sarkanā kleita

Nedēļas nogalē Koknesē izdevies glābt kādas jaunas sievietes dzīvību, kura bija apgūlusies uz dzelzceļa sliedēm un gaidīja neizbēgamo —  nāvi, taču vilciena mašīnistam bija izdevies pamanīt viņas spilgtās drēbes un laikus apstādināt vilcienu. Notikuma aculiecinieks apgalvo, ka izglābtā sieviete dusmojusies par izjaukto plānu, vēstīja LNT raidījums “Degpunktā”.

Aculiecinieks Toms bijis turpat netālu, kad risinājās satraucošie notikumi. Viņš raidījumam stāstīja, ka ko tādu dzīvē viņam vēl nebija nācies redzēt.
“Strādāju pie mājas un sadzirdēju vilciena troksni. Kaut kā nepierasti bija, ka tas tik ilgi taurēja! Izgāju paskatīties, kas notiek, un redzēju sievieti, kas guļ uz sliedēm. Nobijos, ka viņa notriekta, bet piegāju tuvāk un sapratu, ka viņa nav notriekta, vienkārši guļ uz sliedēm,” par notikušo stāsta Toms.
Tobrīd pasažieru vilciens Rīga—Daugavpils strauji tuvojies, līdz paspējis apstāties aptuveni metru pirms gulošās sievietes ķermeņa. “Jauna meitene, viņai bija sarkana kleita. Vilciens apstājās nedaudz pirms viņas. Domāju, ja viņai nebūtu sarkanā kleita, tad vilciens viņu būtu nobraucis…Viņu reāli izglāba sarkanā kleita!” spriež Toms.
Tika izsaukti operatīvie dienesti. Sieviete bija dzīva, elpoja… “Piecēlām augšā, apsēdinājām, policija viņu iztaujāja…varēja redzēt, ka viņa narkotikas salietojusies, acis “peldēja” uz visām pusēm, viņa ķiķināja dīvaini un uzvedās nepieklājīgi,” tā notikušo komentē Toms.  Tas, ka jauniete rīkojusies mērķtiecīgi, liecina viņas teiktais. “Mēs esot viņas plānus izjaukuši,” norādīja Toms.
“Pasažieru vilciena” pārstāvji uzsver, ka incidents noticis ceļa posmā, kur vilciena mašīnists jau bija uzsācis bremzēšanu, un tikai tāpēc vadītājam izdevies apstāties un novērst traģēdiju.

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece "Staburagu" informēja, ka sieviete dzimusi 1992. gadā un nodota mediķu rīcībā.

Video šeit: https://www.la.lv/video-vinu-reali-izglaba-sarkana-kleita-koknese-jauniete-gulejusi-uz-sliedem-gaidijusi-vilcienu