Staburags.lv ARHĪVS

Kam pievērst uzmanību, izvēloties bērnu gultas?

.

2019. gada 28. maijs 00:00

173
Kam pievērst uzmanību, izvēloties bērnu gultas?

Bērni ir pats dārgākais, kas mums ir, tādēļ viņiem vēlamies dāvāt visu to labāko un skaistāko. Kad ir pienācis laiks izvēlēties savam bērnam gultu, tad nereti apjūkam lielā sortimenta dēļ. Tādēļ mēs Tev pastāstīsim, kam pievērst uzmanību, izvēloties savam bērnam gultu.


Materiāls, no kura izgatavota gulta, ir kvalitātes rādītājs. Bērnu gultas tiek izgatavotas no:

  • MDP (kokskaidu plātnes);

  • MDF (kokšķiedru plātnes);

  • masīvkoka;

  • priedes koka;

  • jaukti (MDF + metāls; MDF + plastmasa)

Gultas, kas izgatavotas no koka, būs izdevīgākas un ilgmūžīgākas. Koks spēs izturēt bērna slodzi ne tikai guļot, bet arī, ja bērns tajā ielēks.

Kokskaidu un kokšķiedru plātņu gultas parasti kalpo mazāku laiku un var tikt bojātas, ja bērni gultā ir pārāk aktīvi, taču tās būs arī krietni lētākas. Tāpēc individuāli jāizvērtē, cik ilgam laikam Tu vēlies šo gultu iegādāties, un vai tā būs paredzēta tikai vienam bērnam vai vairākiem.


Atvilktnes zem gultas ir labs risinājums, kur glabāt gultas veļu vai citas mantas. Ja vēlies gultiņu ar atvilktnēm, tad Tev jāzina, ka ir divu veidu atvilktņu ierīkošanas mehānismi.

Ir atvilktnes uz riteņiem, un šajā gadījumā Tev ir jārēķinās ar lielu platību, kur varētu šo atvilktni izvilkt. Šis variants nederēs tiem, kam pie gultiņas ir paklājs.

Otrs risinājums ir atvilktnes, ar iekšējām sliedēm. Šis ir ļoti ērti, un derēs arī tiem, kam pie gultiņas ir paklājs, taču, protams, tas būs arī krietni dārgāks prieks.


Izmērs, kādu izvēlēsieties bērnu gultiņai ir būtisks, jo no tā būs atkarīgs tas, cik ilgi Tavs bērns tajā gulēs. Zīdaiņu gultiņas pārsvarā ir 120x60 cm, taču ir pieejamas arī nestandarta izmēru gultas. Jāņem vērā, ka nestandarta gultām būs grūtāk atrast gultas veļu un tas var radīt neērtības.

Nākamās gultas izmērs jau būs 140x70 cm, 160x80 cm,  200x90 cm. Izvēloties otro gultu bērnam, kārtīgi jāapdomā, lai jauna gulta nebūtu jāiegādājas jau pēc gada, tāpēc apdomājiet gultas izmēru!


Vizuālais izskats ir tas, kas mūs piesaista vispirms. Ieejot veikalā ar bērniem, mēs nereti vēlamies apmierināt bērna iegribas un pirkt viņam tieši to, ko viņš pats izvēlas.

Izvēloties gultu kārtīgi apdomājiet, vai tiešām gulta ar princesēm vai mašīnām būs aktuāla vēl vairākus gadus, vai tā nav tikai mirkļa iegriba. Un vēl, protams, svarīgi, lai gulta saskanētu ar istabas interjeru un toņiem. Situācijās, kad vēl nezināt, kā iekārtosiet istabu, un gulta paredzēta ilgam laikam, gudri būtu izvēlēties neitrālas krāsas gultu ar vēlamu modeli, kas pieskaņotos visam.


Gultas modelis nosaka gultas raksturu un guļamistabas noskaņu. Pēdējos gados arvien populārākas kļuvušas mājiņas tipa gultas, taču jāņem vērā, ka šādas gultas aizņem lielu telpas platību. Ja istaba nav liela, jāizvēlas klasiskāku gultu. Ģimenēs, kur ir divi vai vairāk bērni ērtas būs divstāvu gultas vai izvelkamo tipu gultas.


Bērnu gultas interneta veikalā 220.lv ir pieejamas plašā sortimentā. Mēs ticam, ka arī Tu tur atradīsi savu izsapņoto gultu. Iepirkties internetā ir ērti, jo vari izlasīt visu nepieciešamo informāciju, apskatīt bildes un iegūt savu vēlamo preci par vislabāko cenu. Un svarīgākais, ka Tev pat nebūs jāiziet no mājām, lai to izdarītu.