Staburags.lv ARHĪVS

10 jautājumi un atbildes par lāzerepilāciju

.

2019. gada 25. maijs 00:00

1440
10 jautājumi un atbildes par lāzerepilāciju

Lāzerepilācija ir viena no populārām nevēlamā apmatojuma likvidēšanas metodēm, bet tajā pašā laikā par šo procedūru ir daudz jautājumu, neskaidrību un mītu. Tāpēc esam apkopojuši biežāk uzdotos jautājumus un atbildes uz tiem, ka ļaus jums saprast, vai šī procedūra ir piemērota jums, kādus ieguvumus tā sniegs un kāda ir tās norise.

1.
Kā darbojas lāzerepilācijas metode?

Lāzerepilācija tiek veikta ar speciālu iekārtu, kas raida viena viļņa garuma gaismas staru. Tas iedarbojas tieši uz matiņa sīpolu, iznīcinot to. Lāzera gaismas stara laiks tiek precīzi kalibrēts, lai enerģija tiktu novirzīta tieši mata folikulā un nekaitētu apkārtējiem audiem. Ar speciālu uzgali pa zonām tiek apstrādāts viss ādas laukums, kurā paredzēts iznīcināt matiņus.

2.Cik bieži jāveic lāzerepilācija?
Sākotnējā kursa laikā lāzerepilācijas procedūra jāveic ik pēc četrām līdz divpadsmit nedēļām. Lai sasniegtu paliekošu rezultātu, jāveic trīs līdz sešas procedūras, tomēr vajadzīgais daudzums  var atšķirties, jo to ietekmē dažādi individuāli faktori. Pēc tam, kad sākuma kurss iziets, nepieciešams veikt tikai profilaktiskās procedūras, kas vajadzīgas ne biežāk kā reizi gadā.


3.
Cik izmaksā šī procedūra?

Protams, salīdzinot ar citām metodēm, lāzerepilācija sākotnēji ir dārgāka, bet ilgtermiņā tas atmaksājas. Cenas dažādās klīnikās var atšķirties, bet vidēji, piemēram, kāju apstrādei visā garumā vienai procedūrai jārēķinās ar aptuveni 250-300 eiro. Mazākiem laukumiem izmaksas būs zemākas. Daudzi klienti izvēlas ar lāzeru apstrādāt tikai paduses vai bikini zonu. Viss atkarīgs no pašu vēlmēm.

4.
Kad ir redzams efekts no lāzerepilācijas?

Lai sasniegtu pilnīgu efektu un panāktu, ka matiņi neataug, jāiziet pilns kurss, kura garumu speciālists nosaka individuāli katram klientam, vadoties pēc matiņu daudzuma un citiem individuāliem aspektiem. Tomēr acīmredzami uzlabojumi ir jau pēc pirmās lāzerepilācijas procedūras, kad uzlabojas ādas stāvoklis, pazūd ieaugušie matiņi, matiņi ataug daudz lēnāk, kļūts plānāki un trauslāki.

5.
Vai šī procedūra ir sāpīga?

Lāzerepilāciju var uzskatīt par mazsāpīgu procedūru, tās laikā var būt jūtams neliels diskomforts, dzelšanas sajūta, bet arī šīs sajūtas parasti tiek maksimāli mazinātas ar speciālu gēlu palīdzību, kā arī jaunākās paaudzes lāzera iekārtās ir iestrādāta speciāla ādas dzesēšanas sistēma.

6.
Kur veikt lāzerepilāciju?

Lāzerepilāciju piedāvā vairākas klīnikas un specializēti saloni, tomēr savā izvēlē vajadzētu būt uzmanīgiem, palasīt atsauksmes, izpētīt pakalpojumu sniedzēja reputāciju, uzzināt, ar kādu iekārtu tiek veikta procedūra. Vislabāk izvēlēties klīniku, kur strādā ar jaunākās paaudzes aparatūru, kas ir daudz jaudīgāka un spēs ātrāk sniegt vēlamo rezultātu.


Šobrīd par zelta standartu lāzerepilācijā tiek uzskatīts aleksandrīta lāzers, kas ir daudz jaudīgāks un efektīvāks, tam ir iestrādāta dzesēšana sistēma. Lāzerepilācija ar aleksandrīta lāzeru pieejama lāzerdermatoloģijas klīnikā “Era Esthetic”.

7.
Vai lāzers tiek galā arī ar gaišiem matiņiem?

Vecākās paaudzes lāzera iekārtas daudz efektīvāk tika galā ar tumšu matiņu iznīcināšanu, bet tagad, kad tirgū ienākušas arvien jaunākas un jaudīgākas iekārtas, tās spēj efektīvi iznīcināt ne vien tumšos matiņus, bet arī gaišos. Jau pieminētais aleksandrīta lāzers ir ļoti efektīvs cīņā tieši arī ar gaišiem matiņiem.

8.
Vai lāzerepilācija nebojā ādu?

Lāzera radītais gaismas stars iedarbojas tikai uz matiņu, neskarot un nebojājot apkārtējos audus. Pašai ādai nekāds kaitējums netiek nodarīts. Varētu teikt, ka ir pat otrādi, jo ādas stāvoklis pēc lāzerepilācijas pat uzlabojas, jo vairs neieaug matiņi, āda kļūst gludāka, izzūd pigmentācijas plankumi.

9.
Vai lāzerepilācija ir piemērota ikvienam?

Lāzerepilācija ir piemērota gan sievietēm, gan vīriešiem, kuriem āda ir vesela, bez bojājumiem un akūtām slimībām. Tomēr lāzerepilācija nebūs piemērota grūtniecības laikā, kā arī tad, ja slimo ar onkoloģiskām kaitēm. Sievietes, kuras zīda mazuli, drīkst veikt lāzerepilāciju.

10.
Kurās ķermeņa zonās matiņus var likvidēt ar šo metodi?

Ar lāzerepilācijas palīdzību var likvidēt matiņus jebkurā vietā uz ķermeņa – sākot no sejas, līdz pat bikini, kājām, mugurai un citām vietām, kur vien ir vēlme likvidēt apmatojumu, vairs nesatraucoties par regulāru skūšanos, vaksāciju vai citām nogurdinošām, neērtām un bieži veicamām procedūrām.