Staburags.lv ARHĪVS

Svarīgākie aspekti zāles pļāvēja izvēlē

.

2019. gada 27. maijs 00:00

107
Svarīgākie aspekti zāles pļāvēja izvēlē

Sākoties siltajam laikam, daudziem privātmāju un dārzu īpašniekiem aktuāls kļuvis jautājums – ar ko pļaut zālāju? Variantu ir daudz, tādēļ pirms izvēlēties piemērotāko risinājumu, svarīgi ņemt vērā vairākus būtiskus aspektus.

Pļaujamā teritorija un ierīces kvalitāte

Pirmkārt, jāņem vērā pļaujamā teritorija. Jo tā lielāka, jo jaudīgāka ierīce nepieciešama. Īpaša uzmanība jāpievērš arī ierīces kvalitātei – zāles pļāvējs parasti tiek iegādāts kā ilgtermiņa risinājums, tādēļ ir svarīgi izvēlēties ierīci, kas attaisnos uz to liktās cerības.

Ierīces platums un funkcijas

Izvēloties zāles pļāvēju, jāņem vērā – jo tas platāks, jo lielāku laukumu iespējams aptvert. Citiem vārdiem sakot – jo platāks zāles pļāvējs, jo ātrāk veiksies darbs.

Uzmanība jāpievērš arī nopļautās zāles savākšanas veidam. Varianti ir vairāki – zāles izmešana zemē, zāles savākšana vai mulčēšana.

Izvērtē savas vajadzības un izvēlies tām atbilstošāko funkciju!


Ierīces veids

Jāizvērtē, kāda tipa zāles pļāvējs būs piemērotākais. Vienkāršākais variants – trimmeri- piemēroti nelielu teritoriju uzkopšanai. Turklāt tie piemēroti arī krūmu un citu grūti pieejamu vietu appļaušanai, kur ar cita veida zāles pļāvējiem nav iespējams piekļūt.

Populāra izvēle ir arī elektriskais zāles pļāvējs. Arī tas vairāk piemērots nelielām teritorijām, jo to darbību ietekmē vada garums. Jāņem arī vērā, ka šīs ierīces jauda ir salīdzinoši neliela, taču piemājas zālāja nopļaušanai ar to pilnībā pietiek. Arī uzturēšanas izmaksas šāda tipa zāles pļāvējiem ir diezgan zemas.

Lielākām teritorijām piemērotāki benzīna tipa zāles pļāvēji. Tie ir jaudīgi, piemēroti arī sarežģītāku darbu veikšanai – piemēram, pāraugušas zāles pļaušanai. Šāda tipa zāles pļāvēji kalpo ilgi un labi – ar noteikumu, ka tiem tiek nodrošināta regulāra un kvalitatīva apkope.

Akumulatora zāles pļāvēji darbojas ar akumulatora palīdzību, tādēļ to darbības laiks ir ierobežots. Šī iemesla dēļ akumulatora zāles pļāvējs vairāk piemērots nelielām teritorijām. Būtiskākās šādas ierīces priekšrocības ir salīdzinoši vienkāršā lietošana un zemais trokšņu līmenis. Parasti tai ir arī salīdzinoši mazs svars, tādēļ to ērti paņemt līdzi arī uz laukiem vai vasarnīcu.

Zāles pļāvēji roboti piemēroti plašām teritorijām. Tie nodrošina maksimālas ērtības, jo darbu paveic pļāvēja vietā. Protams, šis risinājums arī maksā dārgāk.

Kur iegādāties labāko zāles pļāvēju?

Zāles pļāvēji nopērkami dažādās tirdzniecības vietās. Viens no variantiem ir specializētais veikals, kur pieejams gana plašs klāsts un arī zinošu pārdevēju konsultācijas. Taču dažkārt tuvākajos veikalos tomēr nevar atrast savām vajadzībām piemērotāko risinājumu, taču uz tālākajiem doties nav ne laika, ne iespēju. Tādā gadījumā par ērtu risinājumu var kļūt interneta veikali, kur daudzveidīgo piedāvājumu var aplūkot ātri un vienkārši – jebkurā brīdī.

Iepērkoties internetā, svarīgi izvēlēties uzticamu veikalu, kas nodrošina teicamu apkalpošanu, kvalitatīvu preci un drošu pasūtījuma noformēšanu. Izvēloties piemērotāko zāles pļāvēju, rūpīgi jāizlasa piedāvājumam pievienotā informācija, īpašu uzmanību pievēršot ierīces tehniskajiem parametriem un specifikācijai.

Der arī atcerēties – iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka, ka pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. Pirms tam gan svarīgi iepazīties ar preču atgriešanas noteikumiem.

Neatkarīgi no izvēlētās iegādes vietas, jāpārliecinās arī par garantijas laiku un nosacījumiem.

Zāles pļāvējs – neaizstājams palīgs zālāja kopšanā. Izvērtē pļaujamās teritorijas specifiku un savas vajadzības, lai izvēlētos vislabāko risinājumu, kas ļaus sasniegt teicamu rezultātu.