Staburags.lv ARHĪVS

JUMTA KASTES

.

2019. gada 24. maijs 00:00

160
JUMTA KASTES

Jumta kaste ir auto aksesuārs, kas palīdz palielināt automašīnas kravnesību.


Parasti jumta kaste ir ciets futrālis, kas tiek uzstādīts garenvirzienā uz automašīnas jumta, ar veramu vāku un slēgu. Tā nodrošina papildu vietu automašīnā un drošu jebkuras tādas papildu kravas transportēšanu, kas nav ietilpināma bagāžas nodalījumā. Tajā var glabāt tādas personiskās mantas kā somas vai ceļojuma čemodānus, kā arī sporta un tūrisma inventāru, piemēram slēpes, sniega dēļus, makšķerēšanas piederumus un teltis. Izmantojot šādu izstrādājumu aktīvā dzīvesveida mīļotāji var paņemt līdzi ceļojumā visu nepieciešamo, jo jumta kaste nodrošina ātru piekļuvi kravai. Turklāt, salīdzinot ar parasto jumta bagāžnieku, šāds izstrādājums palīdzēs pasargāt kravu un nekaitēs jūsu automašīnas aerodinamikai. Lielākajai daļai jumta bagāžnieku ir pludlīnijas formas siluets, un tie pat izskatās visai stilīgi. Vēl viena jumta kastu priekšrocība ir ātra un vienkārša uzstādīšana - to uzstādīšanai nav nepieciešamas kādas īpašas prasmes.


Lūdzu, ņemiet vērā, ka, lai uzstādītu jumta kasti, uz automašīnas ir jābūt jumta bagāžniekam. Tāpat arī jāņem vērā, ka, lietojot jumta kastes, jāievēro ātruma ierobežojumi un augstuma pielaide (piemēram, autostāvvietā).


Pastāv dažāda veida jumta kastes, kas atšķiras pēc:


Tilpuma. Tas ir atkarīgs no tā, kādu bagāžas daudzumu jūs plānojat vest līdzi. Tādējādi ir pieejamas jumta kastes ar 250, 320, 470 vai 580 litru ietilpību.


Krāsas. Pieejamas ir melnas, baltas, sudraba krāsas u.c. jumta kastes. Vairums pieejamo kastu ir melnā vai sudraba krāsā.


Formas. Atkarībā no kravas formas, jumta kaste var būt plata un īsa, gara un šaura, īsa un šaura utt.


Materiāla. Jumta kaste var tikt izgatavota no plastmasas (cietā jumta kaste) vai auduma (mīkstā jumta kaste). Pēdējās ir lētākas, sver mazāk, taču nodrošina zemāku kravas drošību ceļojuma laikā.


Jumta kastes atšķiras arī pēc atvēršanas puses: tās var atvērt no vienas noteiktas puses vai no abām. Tām var būt atslēgas slēdzene, kā arī siksnas kravas nostiprināšanai to iekšpusē. Lai veiktu labu pirkumu, izvēloties jumta kasti interneta veikalā, apsveriet iepriekš minētos parametrus.


Jūs varat atrast jumta bagāžniekus veikalā Rezervesdalas24.lv.