Staburags.lv ARHĪVS

Kā tikt galā ar cauruļu aizsērējumu ar tautas metodēm un kad talkā jāņem santehnikas veikals?

.

2019. gada 2. maijs 00:00

389
Kā tikt galā ar cauruļu aizsērējumu ar tautas metodēm un kad talkā jāņem santehnikas veikals?

Vannas, poda vai izlietnes kanalizācijas cauruļu aizsērēšana ir viens no neizbēgamajiem procesiem jebkurā mājsaimniecībā, jo izsekot pat vissmalkākajiem netīrumiem un cietajām ūdens daļiņām nav iespējams, taču tieši tie laika gaitā veido visspēcīgākos un ciešākos aizsērējumus. Galvenie noteikumi, lai izvairītos no regulāriem aizsērējumiem, ir izlietnē un vannā vai dušā neliet:

  • kafijas biezumus;

  • taukus un eļļas;

  • gružainus, smilšainus ūdeņus.

Savukārt, lai izvairītos no poda aizdambēšanās, tajā nedrīkst mest:

  • sieviešu higiēnas produktus;

  • tualetes papīra ruļļus;

  • cietos un lielos atkritumus.

Savukārt, ja esi ievērojis šos noteikumus un ir ieviesies periodiskais aizsērējums, turpinājumā esošā informācija ļaus Tev vienkārši un ātri tikt galā ar šo problēmu, un, iespējams, nebūs pat jāapmeklē santehnikas veikals. Kā atbrīvoties no aizsērējumiem paša rokām? Lasi tālāk!
Temperatūras tests kā iespējams risinājumsPirmais, ko iesākt ar aizsērējumu, ir – noskaidrot tā apmērus. Kā? Metāla cauruļu gadījumā notekā ielejot verdošu ūdeni vai plastmasas cauruļu gadījumā 20 minūtes tecinot karstāko krāna ūdeni. Ja pēc tam ūdens prom tek brīvi, ir skaidrs – aizsērējums bija no taukvielām un ir atrisināts. Ja ne – laiks ķerties pie otrā soļa.

Maziem aizsērējumiem – mazs ķīmijas paraugdemonstrējumsDodies pie garšvielu skapīša un atrodi divus produktus – dzeramo sodu un galda etiķi vai gadījumā, ja nav etiķa - sāli. Santehnikas skapītī sameklē korķi notekas aizbāšanai. Laiks ķīmijas izklaidēm! Ir divi veidi, kā ar garšvielām atbrīvoties no aizsērējuma:

  • notekā ielej 1,5 glāzi etiķa un ieber 2 ēdamkarotes sodas (vajadzības gadījumā, ja uz notekas restītes ir palicis daudz sodas, noskalo to ar pavisam nedaudz silta ūdens), un ātri ar aizbāzni aizspied noteku. Pēc 30 minūtēm rūpīgi skalo caurules ar karstu ūdeni;

  • glāzē ūdens izšķīdini ½ glāzi sāls, ieber izlietnē 1 glāzi sodas un pārlej ar sālsūdeni, aizbāz noteku stingri ar korķi un pēc pusstundas skalo caurules ar karstu ūdeni.

Sodas vietā pirmajā gadījumā vari izmantot arī Alka Seltzer – dažas tabletes sasmalcini, ieber notekā un uzlej glāzi etiķa, protams, aizverot caurumu ar aizbāzni. Ja arī pēc šādas tīrīšanas ūdens joprojām uzkavējas ilgāk nekā vajadzētu, ir laiks trešajam solim, kur santehnika būs jātīra fiziski.

20190430-1327-2-santehnikas-veikals-1.jp

Foto: Shutterstock.com

Prasmīgais latvietis – savs personīgais santehniķisTrešā soļa galvenie varoņi ir vantūzis un santehnikas trose. Ja vantūzis parasti ir visās mājās, tad  pēc troses visticamāk būs jādodas uz santehnikas veikalu. Bet par visu pēc kārtas.

Pareizs vantūža pielietojumsLai darbs ar vantūzi nestu rezultātus, darbojies pēc šādas shēmas:

  • nosedz visus caurumus izlietnē, atskaitot galveno noteku;

  • ielaid izlietnē nedaudz ūdens;

  • aptverot visu notekas caurumu, cieši uzspied vantūzi un pāris reizes “papumpē”.

Šādi tiks radīts hidrauliskais spiediens, kas ar spēku sadrupinās aizsērējumu un ar ūdens plūsmu aizskalos uz lielo kanalizācijas vadu.

Santehnikas troses izmantošanaSantehnikas trosi parasti izgatavo no tērauda un darba ērtībai tai galā ir rokturis, bet otrā galā – birstīte vai spirāle, ar kuru tiks apstrādāts aizsērējums. Ievieto trosi caurulē ar darba galu pa priekšu un ritini, laiku pa laikam palaižot ūdeni, lai aizskalotu netīrumus un pārliecinātos par aizsērējuma esamību vai neesamību. Ritinot prom, Tu aizsērējuma korķi iestumsi lielajā kanalizācijas caurulē, bet uz sevi – izvilksi laukā izlietnē.

Santehnikas veikals – lētāks prieks nekā santehniķa vizīteTad, ja atbrīvoties no aizsērējuma neizdodas ne ar garšvielām, ne mehāniski, jāizmanto smagā artilērija – spēcīga sadzīves ķīmija, ko iegādāties santehnikas veikalā. Un labākais santehnikas veikals ir tas, kurā var iepirkties, neizejot no mājas, tāpēc:

  • ienāc 1a.lv;

  • iegādājies visu nepieciešamo tīrām kanalizācijas caurulēm;

  • saņem pirkumu ar piegādi uz mājām!

Pasteidzies, lai nav jāizsauc santehniķis, un ietaupi naudu par vizīti!