Staburags.lv ARHĪVS

Noderīgi padomi: kā izvēlēties guļammaisu ceļojumam?

.

2019. gada 30. aprīlis 00:00

298
Noderīgi padomi: kā izvēlēties guļammaisu ceļojumam?

Vasara ir ceļojumu un pārgājienu laiks, taču arī to laikā miega kvalitātei ir būtiska nozīme. Tieši tādēļ, nakšņojot ārpus mājas – teltī, kempingā vai kaut kur citur, neaizstājams elements ir guļammaiss.

Svarīgākie faktori, kam pievērst uzmanību, izvēloties guļammaisu, ir pildījuma un ārējā pārklājuma materiāls, svars un izmērs, garums, kā arī komforts, ko guļammaiss spēj sniegt.


Komforts

Pirmkārt, jānovērtē, cik guļammaiss būs ērts. Tam nevajadzētu būt ne pārāk ciešam, ne arī pārāk brīvam. Jāizvērtē arī, cik ērti guļammaisā būs pagriezties.


Guļammaisa piegriezums

Guļammaisus var iedalīt divos veidos:

  • Guļammaisi – kokoni, ko nevar izklāt kā segas;

  • Guļammaisi, ko nepieciešamības gadījumā var izklāt kā segu

Tas, kuram variantam dot priekšroku, ir gaumes jautājums. Jāņem gan vērā, ka kokona tipa guļammaisi parasti ir vieglāki, kā arī vairāk uztur siltumu.


Pildījuma un ārējā pārklājuma materiāli

Guļammaisu pildījumam izmanto gan dabīgos, gan sintētiskos materiālus. Dabīgie ir, piemēram, kokvilna vai tās sajaukums ar kādu citu materiālu. Taču šāda tipa pildījums palielina guļammaisa svaru. Sintētiskie pildījumi ir vieglāki, mazāk uzsūc mitrumu, ir vienkāršāk kopjami, ātrāk žūst.

Pārdošanā arī dūnu guļammaisi – tie ir viegli un arī kalpo salīdzinoši ilgi. Šāda tipa izstrādājumi īpaši piemēroti nakšņošanai bargākā klimatā. Jāpiebilst – dūnu guļammaisi ir dārgāki, lēnāk žūst. Tāpēc tos nevajadzētu izmantot mitrumā.

Guļammaisa ārējam pārklājumam parasti izmanto sintētiskos materiālus, jo tie ir praktiskāki, mitrumizturīgi, vēja necaurlaidīgi.


Guļammaisa svars un izmērs

Domājot par guļammaisa izmēru, būtiska nozīme ir komfortam – tātad, šeit jāvērtē katra paša individuālās prasībām un auguma parametrus. Kas attiecas uz svaru – ja guļammaisu plānots pārvadāt automašīnā, iespējams, šis aspekts nav tik būtisks. Taču, ja guļammaisu būs ilgstoši jānēsā līdzi, tad tā svaram ir nozīme. Mūsdienās ražotāji par to īpaši piedomā, meklējot arvien jaunus veidus, kā ražot kompaktu guļammaisu, nesamazinot izstrādājuma kvalitāti.


Dažas būtiskas detaļas

Lai guļammaiss kalpotu ilgi un labi, tam jābūt kvalitatīvam. Tādēļ svarīgi uzmanību pievērst dažām detaļām. Pārliecināties, ka:

  • Visas šuves ir taisnas;

  • Rāvējslēdzēja iekšpusē ir iestrādāta speciāla lenta, kas pasargā no auduma ieraušanās rāvējslēdzējā;

  • Pie kapuces ir iestrādāta poga vai āķītis, kas nodrošina, ka guļammaiss gulēšanas laikā neatvērsies pats no sevis

Noteikti jāiepazīstas arī ar informāciju par to, kādiem laika apstākļiem konkrētais izstrādājums piemērots, kādas ir tā kopšanas prasības.


Kur iegādāties guļammaisu?

Visdažādākos guļammaisus atradīsi specializētos veikalos un arī attiecīgajās nodaļās lielveikalos. Taču tie nav vienīgie varianti – iespējams izmantot arī interneta sniegtās priekšrocības. Guļammaisi internetā pieejami plašā izvēlē, turklāt ar visu piedāvājumu var iepazīties daudz ātrāk un vienkāršāk.

Tiešsaiste dod arī iespēju ērti salīdzināt vairākus variantus, kā arī atrast labāko cenu piedāvājumu. Kas būtiski – internetā var iepazīties arī ar citu ceļotāju pieredzi un speciālistu ieteikumiem, kas izvēli padarīs daudz vienkāršāku.

Lielākie interneta veikali nodrošina ne vien plašu izvēli, bet arī ērtu pasūtījuma noformēšanu, teicamu apkalpošanu un vairākus piegādes variantus, kas iepirkšanos padarīs vēl patīkamāku. Tiem, kuri šaubās par pirkuma kvalitāti, der atcerēties, ka iepērkoties internetā, ir spēkā distances līgums, kas pircējam sniedz iespēju 14 dienu laikā atgriezt preci atpakaļ pārdevējam, ja tā tomēr neatbilst cerētajam.

Guļammaiss – lielisks sabiedrotais ceļojumos, pārgājienos un citos aizraujošajos vasaras piedzīvojumos. Izvēlies sev tīkamāko risinājumu no daudzveidīgā piedāvājumu klāsta!