Staburags.lv ARHĪVS

Telts meklējumos: kā izvēlēties piemērotāko?

.

2019. gada 29. aprīlis 00:00

1528
Telts meklējumos: kā izvēlēties piemērotāko?

Vasara ir īstais laiks atpūtai svaigā gaisā, pārgājieniem un nakšņošanai ārpus telpām, tādēļ kvalitatīva telts ir ļoti noderīga. Taču atrast piemērotu telti var nebūt nemaz tik vienkāršs uzdevums – īpaši tādēļ, ka piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs. Telti izvēlēties būs vieglāk, ja ņemsi vērā dažus ieteikumus.

Mitrumizturība

Viens no būtiskākajiem aspektiem ir telts mitrumizturība, lai nerastos situācija, kad lietus laikā teltī sāk sūkties mitrums. Ja telti grasies izmantot salīdzinoši reti, turklāt sezonā, kad lietus iespējamība ir neliela, vari izvēlēties telti, kuras mitrumizturība ir 1000 m. Taču, ja plānots telti izmantot biežāk, tad arī mitrumizturībai jābūt lielākai – no 1500 līdz 3000 m.

Saules gaismas ietekme

Jāņem vērā, ka teltis nav pasargātas no saules gaismas ietekmes – laika gaitā materiāla krāsa sāk balēt, mazinot arī materiāla izturību. Ja telti plānots uzstādīt dārzā ilgstošai lietošanai, labāk izvēlēties zemākas kvalitātes telti, nevis lietot dārgo, pārgājieniem paredzēto.

Ventilācija un moskītu tīkli

Vērts pārliecināties, ka teltij ir ventilācija un moskītu tīkli, kas aiztaupīs neērtības, ko rada kondensāta sakrāšanās telts iekšpusē vai kukaiņu uzmācība.

Telts ietilpība

Pirms telts iegādes jāizvērtē, cik liela telts nepieciešama. Jāņem vērā ne vien gulētāju skaits, bet arī jāparedz vieta mantām. Šajā ziņā labs variants ir telts ar priekštelpu, kur ērti var novietot visu nepieciešamo, piemēram, apavus un somas.

Telts svars

Ja telti plānots uzstādīt dārzā vai pārvadāt ar automašīnu, tad tās svaram nav izšķiroša nozīme. Taču, ja telti paredzēts ņemt līdzi pārgājienā, tad svars ir ļoti būtisks faktors.

Atbilstība sezonai

Jāizvērtē, kādos laika apstākļos telti paredzēts izmantot. Nopērkamas divu, trīs un četru sezonu teltis. Izvērtē, kāda telts nepieciešama un izvēlies sev piemērotāko.

Materiālu kvalitāte

Noteikti jānovērtē telts kvalitāte. Jāpārliecinās, ka visām detaļām, kas gādā par telts stabilitāti, ir pastiprināta konstrukcija, jo no tā atkarīga telts noturība arī nelabvēlīgos laika apstākļos.

Telts uzturēšana

Lai telts kalpotu ilgi un labi, svarīgi par to pienācīgi rūpēties. Pēc telts izmantošanas notīriet to, un, ja tā ir samirkusi – izžāvējiet. Pirms katras lietošanas reizes pārliecinieties, ka visas detaļas ir labā tehniskā stāvoklī, nekas nav salūzis vai pazudis.

Papildus telts iegādei jāparūpējas arī par citu būtisku aprīkojumu – guļammaisu. Tam jābūt ar teicamu siltumizolāciju, vieglam, no gaisa caurlaidīga materiāla, kā arī laika apstākļiem atbilstošam.

Kur iegādāties telti?

Telts meklējumi parasti aizved uz specializēto veikalu vai tūrisma nodaļu lielveikalā. Taču tās nav vienīgās opcijas, kur meklēt telti savām vajadzībām. Ērts un mūsdienīgs risinājums ir interneta veikali, kur ātri un vienkārši var aplūkot piedāvājumus, salīdzināt tos un izdarīt labāko izvēli. Viens no veikaliem, kur pieejams daudzveidīgs telšu klāsts, ir 220.lv. Tur atradīsi visdažādākās teltis visām vajadzībām un iespējām, turklāt piemērotāko variantu ātri palīdzēs atrast vietnē pieejamais preču meklētājs. Izmanto mūsdienīgo iespēju iepirkties tiešsaistē un saņem:

  • Iespēju izvēlēties savām prasībām atbilstošāko risinājumu;

  • Labākos cenu piedāvājumus;

  • Teicamu apkalpošanu;

  • Ātru un ērtu pasūtījuma piegādi;

  • Iespēju 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst Tavām prasībām

Interneta veikalā 220.lv pasūtījumu ērti iespējams papildināt arī ar citām nepieciešamām precēm, piemēram, guļammaisu un citu aktīvai atpūtai vajadzīgu aprīkojumu.