Staburags.lv ARHĪVS

5 kļūdas, no kurām izvairīties, pērkot sadzīves tehniku

.

2019. gada 26. aprīlis 00:00

469
5 kļūdas, no kurām izvairīties, pērkot sadzīves tehniku

Sadzīves tehnika nav iepirkumu sarakstā, kuru pārcilājam katru dienu. Nav arī noslēpums, ka tieši sadzīves tehnikai tērējam vairāk naudas nekā citām ikdienā vajadzīgajām lietām. Tā kā ne vienmēr konkrētā summa pieejama maciņā, tad, lai iegādātos jaunu veļasmašīnu, ledusskapi vai citu tehniku, nereti tiek izmantota kredītlīnija.

Interesanti ir arī tas, k, lai iegādātos sadzīves tehniku, kura spētu kalpot vairākus gadus, cilvēki izvērtē un pievērš uzmanību tās tehniskajai specifikācijai, kvalitātei un tehnikas funkcijām.

Iemesls, kāpēc iegādājas sadzīves tehniku, visbiežāk ir tāpēc, ka iepriekšējā ir savu jau nokalpojusi vai saplīsusi, un remonts vairs nav izdevīgs. Tāpēc nepieciešamība ir pēc jaunas un daudz labākas sadzīves tehnikas. Turpinājumā aplūkosim 5 kļūdas, no kurām izvairīties, pērkot sadzīves tehniku.


Cena

Nereti šis ir viens no galvenajiem kritērijiem, pēc kura pircēji vadās, lai iegādātos sadzīves tehniku. Taču jāatzīst, ka bieži vien cilvēki, izvēloties lētāku preci, cerot, ka tā kalpos pietiekami ilgi un labi, vai gluži otrādi, izvēloties pašu dārgāko, esot pilnībā pārliecināti, ka tehnika kalpos izcili, kļūdās.

Īstenībā, lai arī sabiedrība ir pieradusi uzskatīt, ka kvalitāti nosaka cena, tā ir kļūda. Cena nav noteicošais rādītājs, pēc kura izvēlēties sadzīves tehniku. Nevajag pārmaksāt vien dēļ zīmola nosaukuma popularitātes. Tehnikas kvalitāte un funkcijas ir tās, uz kurām ir jāskatās un kurām jāpievērš uzmanība.


Tehnikas izcelsmes valsts

Bieži vien cilvēki pat neskatās uz to, no kuras valsts konkrētā sadzīves tehnika nāk, taču šim tomēr vajadzētu pievērst zināmu uzmanību. Speciālisti iesaka neizvēlēties sadzīves tehniku, kuras izcelsmes valsts ir apšaubāma, vispirms ir jāpārbauda.

Kvalitatīvākā sadzīves tehnika tiek vērtēta tā, kas nāk no Vācijas un Skandināvijas. Savukārt Ķīnā ražotu sadzīves tehniku vajadzētu uztvert piesardzīgāk. Ja neesi drošs, tad meklē speciālista palīdzību, viņš tev ieteiks visizdevīgākos piedāvājumus un izskaidros izcelsmes atšķirības.


Pievērs uzmanību energoefektivitātes rādītājiem

Būtiski ir izvērtēt, cik daudz elektrības tērēs jauniegādātā sadzīves tehnika, jo pats saproti, neviens nevēlas pārmaksāt to, ko var ietaupīt. Izvēloties sadzīves tehniku, speciālisti saka: ”Lai gan lielākoties visas jaunās sadzīves tehnikas ierīces ir augstā energoefektivitātes līmenī, taču ir arī B un C klases sadzīves tehnikas energoefektivitātes marķējums, kas tomēr ir sastopams. Palaist garām un iegādāties šādu sadzīves tehniku ilgtermiņā izmaksātu īpaši dārgi.”


21. gadsimta sadzīves tehnika un tās radītās ekstras

Lai arī sabiedrība ir pieņēmusi un saprot, ka, piemēram, veļas mašīna ir tā ierīce, kas mazgā drēbes, vai ledusskapis ir vieta, kur var saglabāt produktus pēc iespējas ilgāk, mūsdienās ir sadzīves tehnika, kas veic vairākas funkcijas vienlaikus.

21. gadsimta sadzīves tehnika apvieno jau vairākas ekstras. Tā pati pirmīt pieminētā veļas mašīna, šodien veikalu tīklos apgrozās veļas mašīna, kas veic ne tikai veļas mazgāšanu, bet arī veļas žāvēšanas funkciju. Tāpēc ieteikums - pirkt gudri un vēlreiz pārdomāt pirkumu, ja redzi, ka konkrētā sadzīves tehnikā piedāvā vairākas papildu funkcijas, kas tev var noderēt un palīdzēs ikdienas darbos.


Sadzīves tehnikas kvalitāte

Mēdz būt arī tā, ka, lai iegādātos sadzīves tehniku, vadāmies pēc jaunākajām modes tendencēm un pētām, vai konkrētā ierīce iederēsies un piestāvēs mājai, taču ir jāapzinās, kas ir galvenais kritērijs, kad dodies uz veikalu, lai iegādātos nepieciešamo tehniku. Tā ir kvalitāte, nevis krāsa un citas līdzīgās nianses.

Katrai sadzīves precei ir atbilstoši rādītāji, funkcijas, kas parāda, cik augstā vai cik zemā līmenī ir konkrētās preces kvalitāte. Jāapzinās, jo labāka kvalitāte, jo labāks sabiedrotais konkrētā sadzīves tehnika ikdienā būs.