Staburags.lv ARHĪVS

Vai tev nepatīk darbs no 9.00 līdz 17.00? 4 soļi, kā saprast, vai esi gatavs darba maiņai

.

2019. gada 25. aprīlis 00:00

101
Vai tev nepatīk darbs no 9.00 līdz 17.00? 4 soļi, kā saprast, vai esi gatavs darba maiņai

Darbs, ar kuru pelnām naudu, aizņem lielāko daļu ikdienas, it īpaši, ja darba laiks ir 8 vai vairāk stundas dienā. Tā kā darba vietā tiek pavadīts tik daudz laika, tad ir skaidrs, ka mūsu cerības ir, ka darbs sagādās gandarījumu, prieku, un sniegs izaugsmi, kolēģus, kuri kļūs par draugiem. Tomēr bieži vien ar labiem kolēģiem un izaugsmi darba vietā var nepietikt. Ja Tevi nepamet sajūta, ka esi sevi izsmēlis, vai jūties noguris un prāts prasa pēc pārmaiņām dzīvē, tad lasi šo rakstu, kur esam sagatavojuši četrus punktus, kā saprast, vai esi gatavs jaunai darba maiņai.

        1.Rutīna

Katru pirmdienas rītu Tu celies 7:00 un Tavs kaķis jau stāv pie gultas, jo ir pieradis pie Tava režīma tā kā Tu pats. Brokastīs Tu pagatavo sviestmaizītes un dodies ceļā uz darbu, kurā jau ierodoties zini visus savus pienākumus, kas jādara. Savos darba pienākumus Tu nojaut kas un kā būs trīs soļus uz priekšu un, ja ir kādas negaidītas problēmsituācijas, tad Tu nedomājot jau zini, kā tajās rīkoties, un nešaubies par to, ka pieņemsi pareizos lēmumus - rīcības plāns ir pārbaudīts neskaitāmas reizes un tā iznākums ir pārliecinošs.

Tāpat Tu katru mēnesi vienā datumā saņem savu algu, kas ir nemainīga, nomaksā maksājumus par īpašumu, transporta karti, komunālajiem pakalpojumiem. Ja kredīts kādā brīdī ir bijusi Tava izvēle, tad atmaksā arī to. Tie visi ir ikmēneša maksājumi, kuri tuvākajā laikā vēl nemainīsies.

Patiesi, ja Tavā ikdienā pienāk brīdis, kad saproti, ka katra soļa, darbību un risinājumu iznākums ir jau paredzams, tad visdrīzāk ir laiks ko mainīt. Rutīna ir tas, kas nogalina vēlmi augt, tā bieži vien ieved apātijas sajūtā un atņem vēlmi mācīties un pilnveidoties. Ja Tu sevi pieķer pie sajūtas, ka tas nav pareizi, tad šī rutīna ir jāmaina - izproti, ko Tu varētu darīt lietas labā. Iespējams, Tev jālūdz jauni darba pienākumiem. Ja tādas iespējas nepastāv, apsver iespēju mainīt darbavietu.


2.Hobiji, kas pārvēršas biznesā

Ja esi sapratis, ka standarta darbs no 9:00-17:00 Tevi neapmierina un tajā neizjūti gandarījumu, tad kā viens dzīves pagrieziena punkts var būt darba vietas maiņa. Tev, protams, ir iespēja nomainīt darba vietu un pildīt līdzīgus darba pienākumus tādos pašos darba laikos tikai citā vietā, bet padomā - varbūt Tev ikdienā ir kāds cits hobijs, kas Tev sagādā milzīgu prieku un gandarījumu? Ja tā ir, tad padomā, vai šo savu hobiju nevari attīstīt biznesā, kas Tevi aizraus daudz vairāk!

Lai vai kā - hobiji, kas pārvēršas biznesos, nereti ir pat ļoti veiksmīgi. Galvenais ir ieslēgt savu radošo domāšanu un papētīt, kādas ir tendences pasaulē.


3.Sajūta, ka palaid garām savas iespējas

Ja strādājot savu ikdienas darbu, neizjūti tajā nekādu gandarījumu un pa logu vēro kā aizslīd dzīve, vai arvien biežāk dzirdi kā citi piepilda savu dzīvi ar sapņu darbiem, tad tas patiesi ir pēdējais brīdis, lai savu dzīvi pāvērstu uz labo pusi. Neatvēli savā dzīvē vietu sajūtai, ka Tu palaid garām visas iespējas. Izproti, kas Tev traucē, lai piepildītu savas vēlmes, kādu darbu Tu gribētu darīt, un ko vēlies ar savu sapņu darbu izdarīt un sasniegt. Tikai tad, kad sapratīsi visus šos punktus, Tu zināsi, kas tieši Tev traucē to sasniegt un pat, ja tas ir Tavs līdzšinējais darbs, tad nebaidies uzdrīkstēties ko mainīt, jo dzīvo tikai vienreiz!


4.Gandarījums, kas pazūd

Dzīvē var būt dažādi posmi, viens no tādiem ir, kad nekas, ko dari nesagādā prieku un gandarījumu. Pat, ja darbu paveic lieliski un sasniedz jaunas virsotnes, mēdz būt sajūta, ka tas ir viss, ko šajā dzīvē vari paveikt un jaunu iespēju nebūs. Vai tas ir tas, ar ko vēlies samierināties? Ja nē, tad nedzīvo ar šo sajūtu! Meklē iespējas un darbus, kas tiešām izmainīs Tavu ikdienu un rutīnu. Pārstāj darīt darbu, kas nedod labi padarīta darba sajūtu.

Nebaidies mainīt savu dzīvi, ja izjūti nepatiku un pazaudē iedvesmu darboties. Ar īsto darbu Tu priecāsies, Tev nebūs grūti celties agrāk un iet vēlāk gulēt, bet par to tikai izjutīsi papildus enerģiju.