Staburags.lv ARHĪVS

Praktiski padomi, kā iekārtot dārzu vasaras sezonā

.

2019. gada 24. aprīlis 00:00

305
Praktiski padomi, kā iekārtot dārzu vasaras sezonā

Līdz ar siltā laika iestāšanos daudzi dārza īpašnieki sāk domāt par dārza labiekārtošanu un sagatavošanu silto vasaras vakaru baudīšanai un ballīšu organizēšanai. Kā iekārtot dārzu, lai tas būtu komfortabls un funkcionāls? Par to turpinājumā.

Rūpīgi izvēlēti materiāli

Svarīgi izvēlēties mainīgajiem laika apstākļiem piemērotus materiālus – svarīgi, lai tie būtu ūdens un vēja izturīgi. Dārza mēbelēm jābūt praktiskām, funkcionālām, viegli kopjamām – kā viens no variantiem ir plastmasas mēbeles. Taču, ja dod priekšroku koka mēbelēm, tās atbilstoši jāsagatavo vasaras sezonai – jānovasko ar speciālu vasku, kas pasargā no mitruma ietekmes un traipu veidošanās.


Nojumes un lapenes

Ikvienā dārzā labi iederēsies arī nojume vai lapene – tā gādās par omulību, turklāt pasargās dārza mēbeles no vides ietekmes.

Nojumes un lapenes pieejamas lielā izvēlē. Meklējot piemērotāko variantu, vispirms jāizvērtē, kāds izmērs nepieciešams. Te jāpadomā, kādam mērķim nojume galvenokārt kalpos. Ja plānots rīkot viesības, tad jāizvērtē arī, cik cilvēkiem nojume vai lapene nepieciešama. Ja plānots vērienīgs pasākums, taču pēc tam tik liela nojume vairs nebūs nepieciešama, iespējams, to izdevīgāk būs nomāt, jo lielizmēra nojumes maksā salīdzinoši daudz, turklāt pēc tam jādomā arī par nojumes uzglabāšanu.

Tāpat jāizdomā – vajadzīga nojume ar sieniņām vai bez. Svarīgs kritērijs ir arī materiāls – ja nojume vai lapene paredzēta kā ilgtermiņa risinājums, uzmanība jāpievērš materiāla kvalitātei. Iegādājoties nojumi, vajadzētu pārliecināties, ka tā piemērota izmantošanai arī lietainā laikā, pretējā gadījumā saņemsi risinājumu, kas labi kalpos saulainā laikā, bet lietus laikā laidīs cauri ūdeni. 

Svarīgi arī, cik stabila ir nojumes konstrukcija – ja tā nebūs pietiekami stipra, konstrukcija lielas vēja brāzmas var arī neizturēt. Tāpat jāpadomā, kādā veidā caurules tiek ievietotas un nostiprinātas zemē.

Iekārtojot nojumi vai lapeni, vajadzētu padomāt arī, kā šo vietu padarīt omulīgu. Visvienkāršāk to panākt ar dažādiem interjera priekšmetiem, piemēram, vēja zvaniem, gaismiņu virtenēm, āra svecēm.


Stils

Izvēles iespējas ir plašas, tādēļ ikviens var atrast savam dārzam un gaumei piemērotāko risinājumu. Dārza mēbeles ieteicams izvēlēties zemes toņos – piemēram, zaļā, brūnā, bēšā, tādā veidā radot harmoniju ar apkārtējo vidi. Taču lielākoties jau dārza noformējums ir īpašnieka gaumes jautājums.

Kvalitatīvas dārza mēbeles un nojumes arī interneta veikalos

Viens no variantiem, ja aktuāli dārza labiekārtošanas darbi, ir došanās uz specializētajiem veikaliem, kur iespējams iegādāties visu nepieciešamo. Taču tiem, kuriem nav vēlmes vai laika staigāt pa veikaliem, kā laba alternatīva tiek piedāvāti interneta veikali. Tā ir iespēja piedāvājumu aplūkot ātri un parocīgi, jebkurā sev ērtā brīdī, tādā veidā ietaupot ne vien laiku, bet arī naudas līdzekļus.

Daudzveidīgs dārza preču piedāvājums arī interneta veikalā 220.lv. Sev aktuālās preces atradīsi, izmantojot preču meklēšanas funkciju – ievadot nepieciešamos parametrus, tiks atlasīti tiem atbilstoši piedāvājumi. Tad atliks vien tos savstarpēji salīdzināt un izvēlēties to, kas patīk vislabāk. Interneta veikals piedāvā teicamu apkalpošanu un vairākas piegādes iespējas, kas katram pircējam ļauj izvēlēties sev ērtāko risinājumu.

Svarīgi, ka, iepērkoties interneta veikalā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām.

Ietaupi laiku un līdzekļus – nepieciešamās preces dārzam un mājai iegādājies interneta veikalā 220.lv!