Staburags.lv ARHĪVS

Pianistu festivālā Skrīveros dalībniekus aizved pasaku valstībā

Pianistu festivālā Skrīveros dalībniekus aizved pasaku valstībā

Skrīveru mūzikas un mākslas skolā izskanējusi Zemgales reģiona mūzikas skolu klavierspēles 2. klases audzēkņu festivāla koncerta “Saldumu pasaulē” programma. Jaunie pianisti iepriecināja klausītājus un viens otru ar muzikāliem priekšnesumiem, iedvesmojās un guva nozīmīgu skatuves pieredzi.

Ar muzikālu priekšnesumu piedalījās jaunie pianisti no Skrīveriem, Ķekavas, Ozolniekiem, Auces, Bauskas, Bēnes, Dobeles, Jelgavas, Jelgavas, Tukuma un Vecumniekiem. 
Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu koncertā pārstāvēja divi pedagoģes Regīnas Rezņikovas audzēkņi — Markuss Ozoliņš un Antons Markuss Annuškāns. Abi zēni sniedza individuālus priekšnesumus un iepriecināja klausītājus, spēlējot kopā ar skolotāju. 
Festivāla mērķis ir brīvā formā apzināt Zemgales reģiona pianistus, ļaujot bērniem parādīt savu talantu. Skrīveri ir saldumu pasaules galvaspilsēta, jo šeit tiek gatavota visiem zināmā un mīļā konfekte “Gotiņa”. Tieši tas iedvesmoja koncerta nosaukumam “Saldumu pasaulē”. Mūzikas skolu pārstāvji bija sagatavojuši stāstu par attiecīgo tematiku, kurā pielāgojot skaņdarbu, klausītāji nonāca pasaku valstībā. “Izdevās radīt emocionāli brīvu atmosfēru, bērni jutās ērti un droši, tādējādi spēja sevi parādīt. Atbrīvotība ļāva uzburt skaistus priekšnesumus, bērni ieklausījās viens otra klavierspēlē. Viesiem pie mums patika, viņi labprāt Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā atgrieztos arī nākamgad. Tomēr gribētos dažādību, tādēļ galavārds, kur festivāls notiks nākamgad, pieņemts netika,” stāsta Iveta Biķerniece, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore. Festivāla laikā norisinājās arī vairākas radošās darbnīcas, viesiem tika izrādīta skola un īpašu prieku sagādāja ekskursija uz Skrīveru pārtikas kombinātu.
Pēc koncerta notika metodiskā apspriešana, kurā pedagogi analizēja bērnu priekšnesumus un festivāla gaitu. Secinājums — 2. klases pianisti ir labā līmenī. Bērniem jāturpina pilnveidoties un gatavoties konkursiem.
Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā klavierspēli apgūst 30 audzēkņu. Nākamo festivālu vadība vēlas rīkot, uzsverot klarnetes spēli, lai iepazīstinātu vairāk bērnu un vecāku ar šo mūzikas instrumentu. Šogad katru mēnesi tiek rīkots kāds nebijis pasākums, tādējādi tiek ieskandināta mūzikas un mākslas skolas 30 gadu jubileja. Skola dibināta 4. maijā, taču lielais jubilejas koncerts un dažādas aktivitātes notiks 8. jūnijā Skrīveru novada svētku laikā.