Staburags.lv ARHĪVS

Divas personas tiesās par slepkavību Klintaines pagastā

www.staburags.lv

2019. gada 6. aprīlis 20:42

172
Divas personas tiesās par slepkavību Klintaines pagastā

Martā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par slepkavības izdarīšanu Klintaines pagastā, kā arī vairāku mantisku un citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu Pļaviņās.

Lietā personām celtas apsūdzības kopumā par astoņiem noziedzīgiem nodarījumiem.

2018. gada 10. augustā divas personas Pļaviņās uz ielas nolaupīja cietušajai personai mantu un naudu. Tāpat personas tiek apsūdzētas arī par huligānismu, kas saistīts ar mantas iznīcināšanu un miesas bojājumu nodarīšanu divām personām 2018. gada 11. augustā Pļaviņās. Huligāniskās darbības izdarītas kādā daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī Pļaviņās.

Savukārt vēl dienu vēlāk — 12. augustā — abi apsūdzētie devušies pie paziņas uz kādu lauku māju Klintaines pagastā, kur noslepkavojušas vienu personu nolūkā iegūt mantu. Apsūdzētie no mājas nolaupījuši arī cietušajai personai piederošo mantu.
Turklāt vīrieši apsūdzēti arī par trīs zādzību nelielā apmērā izdarīšanu un nelikumīgu iekļūšanu mājoklī Pļaviņās.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 176. panta 2. daļā, Krimināllikuma 231. panta 2. daļā, Krimināllikuma 117. panta 6. un 10. punktā, trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas un divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 143.panta 1. daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai.

Jau ziņots, ka 2018. gada 2.augustā Valsts policijas Aizkraukles iecirknis saņēma informāciju, ka Pļaviņu novada Klintaines pagastā kādā mājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasts 1940. gadā dzimis vīrietis. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti aizturēja divus vīriešus.