Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu novadā aizdegas koka šķūnis un tajā esošie kokmateriāli

www.staburags.lv

2019. gada 5. aprīlis 11:01

332
Pļaviņu novadā aizdegas koka šķūnis un tajā esošie kokmateriāli

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.aprīļa plkst. 6.30 līdz 5.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 34 izsaukumus, 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs izsaukumi bija maldinājums.

Plkst. 12.24 Pļaviņu un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pļaviņu novada Aiviekstes pagastu, kur, iespējams, pavasara teritorijas sakopšanas darbu laikā aizdegās koka šķūnis un tajā esošie kokmateriāli 30m2, dārza māja 10m2, pagraba griestu siltinājums 10m2 un kūla triju hektāru platībā. 

Lai likvidētu ugunsgrēku, kas spēcīgā vēja ietekmē strauji izplatījās, ugunsdzēsēji glābēji strādāja trīs stundas. 
Dedzinot sauso zāli, iedzīvotāji neaizdomājas, ka ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt un tas var nodarīt kaitējumu paša un citu cilvēku īpašumam, veselībai un pat dzīvībai.

Vakar plkst. 14.29 Aizkraukles un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz  Jaunjelgavas novada Sērenes pagastu, kur dega meža zemsedze divu hektāru platībā. Dzēšanas darbos iesaistījās arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Aizvadītajā diennaktī Zemgales ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 20 kūlas ugunsgrēkus. Vakar visā Zemgalē bija spēcīgs vējš, kas veicināja kūlas ugunsgrēku izplatīšanos lielā teritorijā, padarot dzēšanas darbus ilgākus, apdraudot cilvēku īpašumus un pašu ugunsdzēsēju glābēju dzīvību un veselību. 

Lielākie no kūlas ugunsgrēkiem reģistrēti:
4 hektāri – Tukuma novada Tumes pagastā;
3,5 hektāri – Krustpils novada Krustpils pagastā;
1,5 hektāri – Tērvetes novada Tērvetes pagastā, Jelgavā Kalnciema ceļā, Jēkabpils novada Kalna pagastā;
1 hektārs – Jelgavas novada Svētes pagastā, Bauskas novada Codes pagastā, Pļaviņās Raiņa ielā, Bauskas novada Ceraukstes pagastā. 

Kūlas dedzināšanas rezultātā vakar Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā aizdegās šķūnis. Pateicoties ugunsdzēsēju glābēju operativitātei, liesmas izdevās savlaicīgi apturēt un ugunsgrēkā cieta tikai šķūņa siena 20m2 platībā. Pārējo ēkas daļu un tajā esošo malku ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt. Sausā zāle dega 500m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās seši ugunsdzēsēji glābēji un divas autocisternas no Vecumniekiem un Baldones.