Staburags.lv ARHĪVS

Izstāde no Viesītes ceļos uz Neretu

www.staburags.lv

2019. gada 21. marts 15:12

318
Izstāde no Viesītes ceļos uz Neretu

Viesītes kultūras centrā apskatāma izstāde “Izgaismot Latviju”. 1. aprīlī to atklās Neretas kultūras namā, un tā būs apskatāma līdz 13. aprīlim.

1. aprīlī Neretas kultūras namā ar īpašu filmas seansu un tās veidotāju piedalīšanos atklās ceļojošo izstādi “Izgaismot Latviju”, kurā apskatāmas fotogrāfijas no fonda “1836” organizētajiem un Imanta Ziedoņa muzeja atbalstītajiem ekspedīciju gājieniem apkārt Latvijai vairāk nekā trīs gadu garumā, tajā skaitā izstaigājot Neretas novadu. Pēc pieturvietas Neretā tā ceļos uz kādu citu pierobežas novadu, turpmāko gadu laikā apceļojot visu Latviju.


Ar kuratores Velgas Vītolas palīdzību tapušajā tematiskajā izstādē “Izgaismot Latviju” ikvienam tās apmeklētājam būs iespēja noskatīties arī režisora Jāņa Rēdliha un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” studentu un mācībspēku kopīgi veidoto filmu — cilvēcīga sirsnīguma pilnu atskatu par ekspedīciju gājieniem apkārt Latvijai, kas, piedaloties tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, norisinājās 43 pašvaldību teritorijās Latvijas pierobežā un kulmināciju piedzīvoja Latvijas simtgades akcijas “Izgaismot Latviju” laikā pagājušā gada 21. jūnijā.

Ināra Dreijera foto