Staburags.lv ARHĪVS

Neretas novadā aizdegas kokapstrādes uzņēmums; Aizkrauklē piedeg ēdiens

www.staburags.lv

2019. gada 7. marts 09:22

475
Neretas novadā aizdegas kokapstrādes uzņēmums; Aizkrauklē piedeg ēdiens

Vakar plkst. 22.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Neretas novada Mazzalves pagastu, kur saskaņā ar pieteicēja teikto lielā platībā dega saimnieciskās darbības ēka — informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva ēkas jumts un tajā esošie kokmateriāli. Ugunsgrēka degšanas platība bija 200 m2. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt vairāk nekā pusi no ēkas. Pēc vairāk nekā četru stundu ilga darba — plkst. 2.31 — Aizkraukles, Neretas, Jaunjelgavas un Vecumnieku ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēku nodzēst.

Vakar plkst. 18.29 Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Gaismas ielu Aizkrauklē, kur piecstāvu dzīvojamajā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem uz plīts bija piededzis ēdiens, jo saimniece aizmiga. Sajūtot dūmu smaku, saimniece pamodās, konstatēja, ka katliņš spēcīgi dūmo, ielika to izlietnē un atvēra logus telpu izvēdināšanai. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība šajā situācijā vairs nebija nepieciešama.