Staburags.lv ARHĪVS

7 sieviešu somas un somiņas, kas papildinās jebkuru garderobi

.

2019. gada 6. marts 00:00

293
7 sieviešu somas un somiņas, kas papildinās jebkuru garderobi

Sieviešu somas savu popularitāti nav zaudējušas cauri gadsimtiem. Taču, kā izvēlēties piemērotāko modeli vai modeļus no aizvien pieaugošā piedāvājuma? Tiešsaistes tirgošanās platforma Andelemandele ir apkopojusi 7 populārākos somu veidus, ar kuriem noteikti ir vērts papildināt savu garderobi. Iespējams, Tavā īpašumā jau atrodas kāda no šīm somām? Tupini lasīt un noskaidro!


1. Soma iepirkumiem

Šīs praktiskās, liela izmēra sieviešu somas, sauktas arī par „tote bags”, ir lieliskas ikdienas pavadones, piemēram, dodoties iepirkties. Lielākoties tās ir veidotas bez aizdares (vai aiztaisāmas ar spiedpogas palīdzību) un apgādātas ar diviem paralēliem rokturiem ērtākai nešanai pie rokas.


Šī tipa somas var būt ražotas, gan no sintētiska vai otrreiz pārstrādāta materiāla, gan dabiskām izejvielām, piemēram, ādas, lina un kokvilnas.


2. Klasiskā rokassoma

Rokassomas ir aprīkotas ar diviem stingra materiāla rokturiem, taču dažos gadījumos tās var būt papildinātas arī ar siksnu ērtākai nēsāšanai pāri plecam. Bieži vien šīs sieviešu somas ir:

  • ar stingru struktūru;

  • ar plakanu apakšdaļu;

  • veidotas no kvalitatīva materiāla (piemēram, ādas), kas paildzina to mūžu un piešķir tām papildu eleganci.

Vidēja un liela izmēra rokassomas, kas aprīkotas ar plecu siksnu, ir lieliskas darba vajadzībām, jo tajās iespējams ievietot klēpjdatoru un dokumentus. Savukārt nelielas, interesantas formas rokassomiņas ar neparastiem rokturiem būs laba odziņa jebkuram ietērpam.

20190305-1657-2-sieviesu-somas.jpg

Foto: Shutterstock.com


3. Plecu soma

Plecu somas nosaukums jau pasaka priekšā – tās nēsājamas, uzkārtas uz pleca. Šī veida sieviešu somas pēc dizaina un izmēra var būt ļoti atšķirīgas, taču tās ir lieliski piemērotas nēsāšanai gan ikdienā, gan svētkos. Šajā kategorijā iederas, piemēram:

  • taisnstūra, četrstūra, apļa vai citas ģeometriskas formas somas;

  • no mīksta materiāla ražotās, bezformīgas somas-maisi jeb „hobo bags”;

  • burkas formas somiņas ar savelkamu augšdaļu utt.

4. “Cross body” soma

Šim somu veidam raksturīga gara, regulējama plecu siksna, kas ļauj tās nēsāt pa diagonāli pāri ķermenim. Tā ir lieliska alternatīva, ja neesi klasisko rokassomiņu cienītāja un nevēlies, lai Tavas rokas būtu aizņemtas, turoties pie roktura.

Atkarībā no dizaina un izmēra, šie pastnieku somām līdzīgie aksesuāri noderēs, piemēram:

  • braucot atvaļinājumā – ceļojot, šāda tipa somu vienmēr varēsi paturēt acīs. Papildu drošībai izvēlies modeli ar rāvējslēdzēja aizdari;

  • dodoties izklaidēties – neliela izmēra „cross body” somiņa būs ērts un stilīgs sabiedrotais jautram vakaram pilsētā, apmeklējot klubus vai bārus;

  • apmeklējot svinīgus pasākumus – izsmalcināta dizaina somiņa, kas veidota no stepēta materiāla vai papildināta ar smalku ķēdi siksnas vietā izskatīties lieliski piemēram, pie Tavas mazās melnās kleitiņas.

20190305-1657-3-sieviesu-somas.jpg

Foto: Shutterstock.com


5. Mugursoma

Mugursomas ir neaizstājamas aksesuārs ne tikai skolas vecuma bērniem un jauniešiem, bet arī mūsdienīgām sievietēm un vīriešiem. Pateicoties praktiskajam un ergonomiskajam dizainam, tās noder gan, dodoties ceļojumos vai brīvā dabā, gan ikdienai lielpilsētā.

Mūsdienās daudzi mugursomu modeļi ir aprīkoti ar papildu funkcijām, piemēram:

  • polsterētu nodalījumu klēpjdatoram;

  • īpaši novietotu kabatu somas iekšienē, lai aizsargātu somas nēsātāju no zagļiem;

  • somā iestrādātu atveri austiņām vai ārējās uzlādes akumulatora vadam, ierīču ērtākai pieslēgšanai u.c.

6. Mazā rokassomiņa „clutch”

Neviena somu kolekcija nav iedomājama bez „clutch” tipa somiņas. Šī dizaina sieviešu somas ir kompaktas, bieži vien plakanas, turklāt tās nav aprīkotas nedz ar rokturi, nedz plecu siksnu.

Mazās rokassomiņas ir ideāli piemērotas svinīgiem gadījumiem, piemēram, ballītēm un teātra vai koncerta apmeklējumam. Taču, ja Tev nav nepieciešama apjomīga soma, piezemēta dizaina „clutch” labi noderēs arī ikdienā (ja iegādāsies to neitrālā krāsā, varēsi kombinēt ar dažādiem apģērbiem).

Īpaši grezniem pasākumiem, izvēlies „minaudiere” stila somiņu-rotaslietu, kas apdarināta ar pērlītēm vai mākslīgajiem dārgakmeņiem.

20190305-1657-4-sieviesu-somas.jpg

Foto: Shutterstock.com


7. Brīvdienu jeb ceļojumu soma

Šīs somas ir ietilpīgas, tām bieži vien ir cilindriska forma, ērti rokturi un plecu siksna ērtai pārvadāšanai. Tās ir piemērotas nelieliem izbraucieniem, piemēram:

  • darba komandējumam;

  • vairāku dienu semināriem;

  • romantiskai SPA kūrei kopā ar partneri;

  • brīvdienām laukos u.c.

Pērkot šādu somu, pievērs uzmanību 2 lietām:

  1. krāsai – tumšāku toņu somas ceļā nenosmērēsies;

  2. materiālam – vai tas būs gana izturīgs, lai pārvadātu smagumus?

Kur atrast dzīves stilam piemērotākās sieviešu somas?

Īstās somas meklējumi var izvērsties nogurdinoši un atstāt robu maciņā, ja gadījies spontāni nopirkt ko nepraktisku vai personiskajam stilam neatbilstošu. Labs risinājums, kā izdevīgi iegādāties pazīstamu dizaineru darinātas, kvalitatīvas un oriģinālas sieviešu somas, ir to medības lietoto preču veikalos.

Piemēram, Andelemandele Tu atradīsi gan jaunas, gan saudzīgi lietotas dažāda veida somas no tādiem populāriem zīmoliem kā Michael Kors, Guess, Moschino, Ralph Lauren , DKNY utt. un somiņas ikvienai Tavas dzīves situācijai. Turklāt pērļu medības tiešsaistē ietaupīs Tavu laiku un ļaus uzzināt par jaunākajām tendencēm vienā acumirklī!

Sieviešu somas ir tikpat atšķirīgas kā to īpašnieces! Ieskaties Andelemandele un satiec savu īsto somu jau šodien!