Staburags.lv ARHĪVS

Neretas novadā deg kūla

www.staburags.lv

2019. gada 1. marts 16:49

215
Neretas novadā deg kūla

Aizvadītajā diennaktī plkst. 13:32 Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Neretas novada Mazzalves pagastu, kur kūla dega 2000 m2 platībā — informē Viktorija Gribuste, VUGD pārstāve. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību. Pat tik agrā pavasarī kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta. Vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām utt. Cilvēki neapzinās, ka, jo garāka zāle, jo lielākas liesmas un līdz ar to nekontrolējamāks ugunsgrēks.

Pirmie kūlas ugunsgrēki parasti norit nelielās platībās, zemei un pērnā gada zālei kļūstot sausākai, uguns izplatība paātrinās un degšanas platības strauji pieaug. Kūlas ugunsgrēku skaitam un platībām pieaugot, sāksies arī pirmie mežu ugunsgrēki. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk – LAPK) 179. panta ceturtajai daļai par kūlas dedzināšanu fiziskajām personām var uzlikt naudas sodu divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt eiro.