Staburags.lv ARHĪVS

Krēmīgie makaroni ar pākšaugiem

Krēmīgie makaroni ar pākšaugiem

Šī recepte tapa pavisam nejauši, kad kā jau parasti nezināju, ko gatavot vakariņās. Gribējās makaronus, lai tie būtu sātīgi un krēmīgi, un tā tapa šis ēdiens. Noteikti tas nav diētiskākais, bet ļoti gards gan! Pagatavot var ātri — apmēram 30 minūtēs.

Nepieciešams:
◆ ~ 250 g vistas filejas
◆ ~ 250 g makaronu
◆ 200 ml saldā krējuma
◆ 200 g kausētā siera
◆ ~200 g zaļo sviesta pupiņu
◆ sāls, pipari, citas
garšvielas — pēc izvēles

◆ Vispirms uzvāra makaronus. Atceries, ka makaronus jāliek vārīties vārošā ūdenī! Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos. Apcep, pievienojot pašu izvēlētās garšvielas. Es pievienoju piparus, sāli un pikanto garšvielu maisījumu gaļai.

◆ Kad vistas fileja izcepusies, pievieno saldo krējumu. Kad saldais krējums sācis uzkarst, pievieno kausēto sieru. Maisa, līdz kausētais siers izkusis un viss ir viendabīgā masā. Pēc tam pievieno pupiņas. Pasautē tās mērcītē 1—2 minūtes, lai tās paliktu siltas.

◆ Šoreiz iegādājos konservētas zaļās sviesta pupiņas. Bet tās ir iespējams iegādāties arī sasaldētas un sezonā, protams, svaigas. Tā kā šoreiz pupiņas ir konservētas, nav nepieciešams tās vēlreiz termiski apstrādāt. Tādēļ tās liekam pašas pēdējās, lai nepaliktu pavisam mīkstas un neizšķīstu. Bet, ja iegādājāties sasaldētas, tad es ieteiktu tās mazliet novārīt.

◆ Kad makaroni izvārījušies, tiem pievieno krēmīgo masu un visu samaisa kopā. Maltīte ir gatava! Pa virsu pārbirdināts cietais siers to padarīs vēl sierīgāku. Dažreiz šai receptei vēl pievienoju klāt uz pusēm pārgrieztus mazos ķiršu tomātiņus. Tos var pievienot tajā pašā mirklī, kad pupiņas, tad ēdiens būs mazliet svaigāks, ja nu šis šķiet par sātīgu. Labu apetīti!