Staburags.lv ARHĪVS

Ātrā banānkūka, kas pazūd pāris minūtēs

Ātrā banānkūka, kas pazūd pāris minūtēs

Ideāla kūka ātrai pagatavošanai. Turklāt iespējams izmantot nomelnējušus banānus, kas vairs nešķiet pievilcīgi ēšanai. Ļoti garšo visiem. Vienīgais trūkums — izteikta mazuma piegarša.

Nepieciešams:
◆ 2—3 pārgatavojušies banāni
◆ 3 olas
◆ 100 g sviesta vai cepamā margarīna
◆ ½ glāze cukura
◆ 1 glāze (150 g) miltu
◆ ½ tējk. sodas vai cepamā pulvera
◆ šķipsniņa sāls
Glazūrai:
◆ 100 g šokolādes (pēc paša gaumes)
◆ 2—4 ēdamk. piena
◆ ~1 ēdamk. sviesta

◆ Saputo olas ar cukuru un sāli un pievieno kausētu vai ļoti mīkstu sviestu. Saspaida ar dakšiņu banānus, pievieno masai. Iekuļ miltus un sodu, kas dzēsta ar etiķi.

◆ Masu ielej ietaukotā veidnē un liek sakarsētā plītī. Cep apmēram pusstundu. Gatavību pārbauda ar sērkociņu: ja mīkla nelīp klāt — gatavs!

◆ Tikmēr katliņā vai bļodiņā, ko liek karsta ūdens peldē vai uz mazas, mazas liesmiņas, sadrupina šokolādi, pielej pienu un pieliek sviestu. Regulāri maisot, izkausē viendabīgā vijīgā masā.

◆ Izcepto rausi uzliek uz šķīvja. Ja kāda puse nedaudz apdegusi, nesatraucieties — šokolādes glazūra to lieliski nomaskēs arī garšas ziņā. Un pārklāj ar šokolādi. Ja vēlas bagātīgāku garšu, biskvītu var pārgriezt uz pusēm un pa vidu iesmērēt kādu krēmu, ievārījumu vai biezpienu ar putukrējumu. Labu apetīti!