Staburags.lv ARHĪVS

8 lietas, kas nepieciešamas tava bērna guļamistabai

.

2019. gada 21. februāris 00:00

216
8 lietas, kas nepieciešamas tava bērna guļamistabai

Ikvienas telpas iekārtošana prasa laiku, pacietību un plānošanu. Daudzi vecāki piekritīs, ka bērnu guļamistabas iekārtojuma izvēle ir pamatīgs izaicinājums, jo uzmanība jāpievērš ikvienai detaļai – sākot no mēbelēm, līdz pat spilvendrānām. Taču šo uzdevumu atvieglo fakts, ka bērnu istabās varam izpaust savu radošumu daudz brīvāk. Interneta veikals 220.lv ir apkopojis astoņas svarīgākās lietas, kuras ieteicams iekļaut ikvienā bērna guļamistabā.

1. Ērta gulta.

Lai arī bērni par savu komfortu īpaši neuztraucas, tam ir nozīmīga loma mazā ķipara veselībā un pašsajūtā. Tā kā šobrīd tirdzniecībā ir pieejamas dažādas bērnu gultas, nevajadzētu steigties izvēlēties pirmo, kas iepatīkas. Vieglāk ir nesteidzīgi aplūkot piedāvājumu internetā (skatīt https://220.lv/lv/preces-berniem/mebeles-mazuliem/gultas-berniem) un iegādāties tieši tādu modeli, kas atbilst vajadzīgajam izmēram, ir drošs un arī pievilcīgs. Un, protams, neaizmirsti papildināt guļvietu ar skaistu gultas veļu, rotaļlietām un citiem elementiem.

2. Gaismas objekts.

Griestu lampa, kas spīd bērnam tieši acīs, kad viņš atrodas gultā, noteikti nebūs labākais risinājums. Tā vietā izvēlieties interesantu galda lampu vai cita veida gaismas objektu, kas rada telpā patīkamu un sapņainu atmosfēru. Mūsdienās iespējams iegādāties arī dažādas lampiņu virtenes, kas nodrošinās maigu un siltu gaismu telpā.

3. Praktiskas lietas.

Šeit ietilpst tādi objekti kā pulkstenis vai grāmatu plaukts. Ņemot vērā bērna vecumu, izvēlies atbilstošas lietas, kas iederētos viņa guļamistabā. Pat tad, ja mazais ķipars pats vēl nelasa, grāmatu plauktā vari salikt grāmatas, kuras savai atvasei lasi pirms miega. Laika gaitā bērns pieradīs pie lasīšanas un sapratīs, ka šī ir patīkama nodarbe un sāks lasīt pats. Turklāt lasīšana pirms miega arī nomierina un veicina bērna iztēli.

4. Kaut kas mīksts un pūkains.

Šeit ietilpst dažādas mīļas rotaļlietas. Daudziem bērniem noteikti patiks rotaļu lācīši, kaķīši, mīkstas sedziņas un citas lietas, ko viņi var samīļot un paņemt līdzi gultā, dodoties gulēt. Ikvienam bērniņam ir vajadzīga sava mīļmantiņa.

5Paštaisīta lieta.

Padari bērna guļamistabu personiskāku, iekļaujot tās iekārtojumā kādu lietu, kuru bērns vai kāds no ģimenes locekļiem ir pagatavojis pats ar savām rokām. Tas var būt pirmais zīmējums, rokdarbi vai kas cits. Parādi savai atvasei, ka lepojies ar viņa sasniegumiem dažādās jomās. Tāpat istabu var papildināt ar kādu lietu, kuru bērns pats veikalā ir izvēlējies – rāmīti, dekoru vai ko citu.

6. Pievieno istabai krāsas.

Bērnu guļamistabai ir jābūt telpai, kurā Tava atvase jūtas ērti un brīvi. Atšķirībā no pieaugušo guļamistabas, šīs telpas iekārtojumam vajadzētu būt krāsainākam, radošākam un tādam, kas parāda, ka šeit patiešām uzturas bērni. Izvēlies dažādas priecīgas krāsas, kas padarīs istabu pievilcīgāku, kā arī pirms tam izpēti katra toņa ietekmi uz cilvēku. Piemēram, nav ieteicams izmantot daudz sarkanās krāsas, kas rada papildu stresu.

7. Aizkarus vai žalūzijas?

Vairumā guļamistabu pie logiem ir aizkari vai žalūzijas. Telpās, kurā uzturas mazi bērni, viena no labām alternatīvām ir krāsaini aizkari ar multfilmu varoņiem vai cita veida dizainu, kas arī saskan, piemēram, ar gultas veļu. Aizkari ir nepieciešami, lai novērstu spilgtu saules staru un karstuma iekļūšanu telpā vasaras laikā.

8. Mantu uzglabāšanas objekti.

Bērnu guļamistabas ātri vien var pārvērsties par “kara lauku”, ja nav efektīvi lietojamu mantu uzglabāšanas objektu. Izvēlies vairākas kastes, atvilktnes un citus radošus risinājumus, kurus izmantot, lai sakārtotu rotaļlietas, rokdarbu piederumus un citas mantas, kas nepieciešamas bērnam.

Ja meklē ērtu gultu bērnam vai citas preces dažādu telpu iekārtošanai, iesakām ielūkoties interneta veikala 220.lv plašajā piedāvājumā.