Staburags.lv ARHĪVS

Labākais pavadonis ceļā uz treniņu — kvalitatīva sporta soma

.

2019. gada 1. februāris 00:00

52
Labākais pavadonis ceļā uz treniņu — kvalitatīva sporta soma

Iespējams, arī Tu esi starp tiem cilvēkiem, kas aktīvi apmeklē vai vēlas apmeklēt sporta zāli. Jebkurā gadījumā Tev lieti var noderēt ietilpīga un kvalitatīva sporta soma. Tā kā mūsdienās daudzi ražotāji piedāvā dažādus modeļus gan sievietēm, gan vīriešiem, paskatīsimies, kam būtu jāpievērš uzmanība, pērkot sporta somu.

  • Izmērs

Šis, iespējams, ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāņem vērā, iegādājoties sporta somu. Īstais izmērs nozīmē to, ka somā pietiks vietas visam, ko Tu plāno ņemt līdzi, tai skaitā, sporta apģērbam, apaviem, dušas piederumiem, ūdens pudelei, treniņu piederumiem un citām lietām. Tāpat šai somai ir jābūt atbilstošā izmērā, lai to varētu ērti uzglabāt.

  • Treniņu veids

Tas, ar kādu sporta veidu Tu nodarbojies, ietekmēs arī somas izvēli. Piemēram, peldēšanai, skriešanai, svarcelšanai un citām aktivitātēm būs vajadzīgs atšķirīgs aprīkojums. Ja aktivitātes saistītas ar ūdeni, noderēs soma, kurai ir ūdensizturīga iekšpuse.

  • Nodalījumi

Daudzas sporta somas ietver vairākus nodalījumus, kas paredzēti dažādiem mērķiem, tai skaitā, apavu ievietošanai. Vērtīgā nodalījumu priekšrocība ir tā, ka ar to palīdzību iespējams salikt atsevišķi savus vingrošanas piederumus, piemēram, lai tīrās drēbes nesajauktos ar netīrajām. Īpaši svarīgi arī apavus ievietot atsevišķi no apģērba.

  • Somas veids

Sporta soma ir diezgan vispārējs nosaukums, kas sevī var ietvert dažāda veida somas, kas piemērotas gan sportam, gan arī, protams ikdienai. Piemēram, interneta veikala 220.lv sadaļā sporta somas/mugursomas Tu atradīsi gan klasiskas somas ar rokturiem un plecu siksnu, gan arī mugursomas, jostas somas, tūristu mugursomas, sporta maisiņi apaviem un arī telefonu turētāji. Atceries, ka sporta somas vienlīdz labi izmantot arī, dodoties ceļojumā vai pārgājienā, jo tās ir parocīgas un praktiskas.

  • Somas materiāls

Somas lielākoties var būt darinātas no sekojošiem materiāliem:

Poliesters – viens no izplatītākajiem materiāliem. Tas piemērots arī intensīvai izmantošanai, ilgi kalpo, to viegli tīrīt, kā arī tas ir ūdens necaurlaidīgs. Tajā pašā laikā poliesters nenodrošina gaisa caurlaidību, tādēļ tajā ātrāk vairojas baktērijas.

Neilons – viena no tā lielākajām priekšrocībām – nelielais svars, taču šādas somas parasti ir dārgākas, tās nav tik izturīgas un ātrāk sasmērējas.

Āda – pirmkārt, jāpiemin, ka šāda soma izskatās ļoti eleganti. Tāpat tā būs izturīga, saglabās savu formu, taču būs dārgāka, grūtāk kopjama un viegli uzsūc aromātus.

Audums – salīdzinoši lēts un viegls materiāls, ko parasti var pat mazgāt veļas mašīnā. Taču šādas somas lielākoties nav ūdensizturīgas.

Vinils – zināms arī kā mākslīgā āda. Šis ir salīdzinoši lēts materiāls, kas tik ātri nesasmērējas, taču to viegli saskrāpēt.

  • Lietošanas ērtums

Ņem vērā, ka Tev nāksies pārvietot sporta somu no vienas vietas uz otru, tādēļ tai ir jābūt īpaši viegli pārnēsājamai. Ja ikdienā izmanto automašīnu, šis aspekts nebūs tik svarīgs, taču, ja ej kājām, brauc ar velosipēdu vai lieto sabiedrisko transportu, jālūko, lai sporta soma pati par sevi nebūtu smaga, tai būtu ērta plecu soma ar polsterējumu, kā arī tā tik ātri nesmērētos. Un, vēlams, lai tā arī būtu ūdens izturīga, jo grūti paredzēt, kādos laika apstākļos Tev var nākties pārvietoties.

Ja meklē interneta veikalu, kur ir labāko zīmolu sporta somas sievietēm un vīriešiem, ienāc 220.lv. Šeit vienmēr labs piedāvājums un zemas cenas!