Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties pareizo gultas veļu bērniem?

.

2019. gada 7. februāris 00:00

465
Kā izvēlēties pareizo gultas veļu bērniem?

Jūsu bērna komforts un mierīgs miegs ir ļoti atkarīgs no jūsu izmantotās gultas veļas, tāpēc ir ļoti svarīgi zināt, kā izvēlēties pareizo veļu. Gultas veļa bērniem nedrīkst kairināt ādu, tai jābūt ļoti mīkstai un patīkamai pieskārienam. Ieteicams izvēlēties tikai dabīgu gultas veļu, kas neradīs alerģiskas reakcijas. Te ir daži noderīgi padomi, kas palīdzēs pareizās gultas veļas izvēlē jūsu bērnam.


Gultas veļa katram gadalaikam

Vasaras laikā iesakām izvēlēties dabīgas kokvilnas pārvalkus. Kokvilna ļaus ādai elpot, tā ir arī ļoti mīksta un neveicina svīšanu. Kokvilnas audums nedaudz atgādina linu, bet nav tik raupjš un teksturēts. Aukstākos mēnešos vajadzētu izvēlēties flaneļa audumus, ko dažreiz sauc arī par matētu kokvilnu. Flanelis ir biezāks un siltāks, bet tāpat ļoti mīksts un ērts. Parasti pietiek ar diviem gultas veļas komplektiem, bet tiem, kam ir mazi bērni, rezervē vajadzētu būt vēl vismaz vienam vai diviem – tie var kļūt netīri vai slapji biežāk nekā domājat. Tātad, ja jums nepatīk doma par veļas mazgāšanu ik pēc dažām dienām, pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz tīru variantu, kas gatavi izmantošanai!


Materiāli, kurus vajadzētu izvēlēties bērniem un mazuļiem

Perkals ir visbiežāk sastopamais materiāls, izvēloties bērnu gultas veļu. Tas tiek izgatavots no blīvas, mīkstas kokvilnas, kalpo ļoti ilgi un labi iztur vairākas mazgāšanas. Kokvilnas audums un flanelis, kā jau minējām, arī ir biežas izvēles. Kokvilna viegli nenonēsājās, ir mīksta un komfortabla uz ādas. Ja izvēlaties iegādāties flaneli, izvēlieties veidu ar īsākiem matiņiem. Lai gan tas parasti ir nedaudz dārgāks, tas saglabāsies ilgāk un nesapūkosies pēc pāris mazgāšanas reizēm.


Pretalerģiska gultas veļa

Gultas veļa ir ideāla mājvieta putekļu ērcītēm un tiem mazajiem kaitēkļiem, kas padara jūsu ādu sarkanu un niezošu, var izraisīt šķaudīšanu, iesnas, grūtības elpot un citas veselības problēmas. Ja jūs gribat pasargāt savus bērnus, izvēlieties pretalerģisku gultas veļu, kas jūs pasargās no putekļu ērcītēm un visām to nevēlamajām sekām. Pretalerģiska gultas veļa ir ļoti viegla un par to nav grūti rūpēties – to var mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā. Iesakām izvēlēties gultas veļu, ko var mazgāt 60 grādu pēc Celsija temperatūrā, jo lielāks karstums viegli nogalinās nevēlamās baktērijas. Pretalerģiska gultas veļa var būt izgatavota no dabīgiem vai sintētiskiem audumiem, un no tā būs atkarīga cena – dabīgie materiāli būs dārgāki, bet tajos ir vērts ieguldīt.

Drošība pirmajā vietā

Kad meklējat pareizo gultas veļu bērnam, pievērsiet uzmanību rāvējslēdzēja uzbūvei. Rāvējslēdzēji var būt slikti pagatavoti, durt vai skrāpēt jūsu bērna ādu. Pārliecinieties, ka rāvējslēdzēji vai pogas ir labi paslēpti un neradīs nekādas problēmas. Dažreiz gultas veļai būs aizsargājošs apvalks rāvējslēdzējam. Palagu ar gumiju būs ļoti viegli izmantot, tā kā tas nostiepjas ap matraci un nekustas. Mūsu bērni var būt kā mazi mērkaķēni, kad negrib doties gulēt, tāpēc ir svarīgi, ka gultas veļa nepaliek uz zemes un bērns var komfortabli gulēt visu nakti!


Izmērs

Pieaugušajiem nav grūti izvēlēties pareizo izmēru – vienkārši izmēriet gultu, uzziniet spilvena un segas mērījumus. Tomēr, kad pērkat gultas veļu bērnam, tas var būt nedaudz sarežģītāk. Pievērsiet uzmanību faktam, ko mēs visi zinām, ka bērni aug kā traki – varbūt ir laiks iegādāties jaunu matraci vai spilvenu. Ir svarīgi pamanīt, vai bērna spilvens ir pareizajā izmērā – izvēlieties spilvenu skatoties pēc plecu garuma. Viengadniekiem parasti nevajag spilvenus, tomēr ja bērns grib kaut ko zem galvas, pamēģiniet izmantot plānu, salocītu kokvilnas spilvendrānu vai citu auduma gabalu. Bērnam augot, spilvenam vajadzētu kļūt augstākam, lai pienācīgi atbalstītu galvu un nodrošinātu labu mugurkaula pozīciju. Ja bērna gultas platums ir 60 cm, spilvenam nevajadzētu būt par to platākam.


Nākošreiz, kad iesiet pirkt gultas veļu, atcerieties šos padomus. Jūs veikalos atradīsiet milzīgu izvēli ar gultas veļu, tāpēc neizvēlieties pārāk ātri – pārliecinieties, ka gultas veļa ir pati labākā.