Staburags.lv ARHĪVS

Videoreģistrators vajadzīgs arī Tev — uzzini, kā to izvēlēties!

.

2019. gada 30. janvāris 00:00

864
Videoreģistrators vajadzīgs arī Tev —  uzzini, kā to izvēlēties!

Mūsdienās videoreģistratori no sava veida luksusa preces ir kļuvuši par nepieciešamību. Pie mums gan apdrošināšanas kompānijas, gan arī policija ņem vērā ar reģistratoru nofilmētos kadrus, ir īpaši, ja ir noticis negadījums, veikta noziedzīga rīcība vai noticis kas cits, ko nepieciešams pierādīt ar video vai audio ieraksta palīdzību. Ja Tavā automašīnā vēl nav videoreģistratora, ir pēdējais laiks tādu iegādāties. Interneta veikals 220.lv apkopojis svarīgākos kritērijus, kas Tev jāņem vērā, iegādājoties šo ierīci.

  • Ieraksta izšķirtspēja. Ņemot vērā to, ka video uzņemšanas tehnoloģijas pastāvīgi attīstās, vajadzētu izvēlēties ierīci, kura piedāvā vismaz 720p ieraksta kvalitāti. Tā nodrošinās svarīgu detaļu, piemēram, numura zīmju, modeļu un arī cilvēku seju piefiksēšanu labā kvalitātē. Protams, ir pieejami video reģistratori arī ar 1080p un pat 2K izšķirtspējām, taču šādi ieraksti aizņem daudz vairāk vietas atmiņā.

  • Atmiņas ietilpība. Pērkot videoreģistratoru, vajadzētu izvēlēties modeli, kura atmiņas apjoms ir vismaz 64 GB. Jo augstāka būs videoieraksta izšķirtspēja, jo lielāku atmiņas apjomu Tev vajadzēs. Piemēram, stundu garš 720p ieraksts var aizņemt apmēram 1 – 2 GB, bet tāda paša garuma 1080p ieraksts jau aizņems pat līdz 6GB atmiņas. Ir modeļi, kas piedāvā iespēju pievienot microSD karti atmiņas apjoma palielināšanai.

  • Nakts redzamība. Šī ir svarīga funkcija, kas var noderēt ikvienam, jo dažādi negadījumi un citas bīstamas situācijas nereti notiek tieši diennakts tumšajā laikā. Lai arī laternas, automašīnu gaismas un citi apgaismojuma avoti var noderēt, tie ne vienmēr ir pieejami konkrētajā momentā.

  • Automātiskā ieslēgšanās un izslēgšanās. Modernākie videoreģistratoru modeļi ir saistīti ar automašīnas dzinēju, proti, tie ieslēdzas, kad auto tiek iedarbināts un izslēdzas reizē ar to. Šī opcija ir svarīga, jo mēdz gadīties, ka cilvēki uzsāk braukšanu un aizmirst ieslēgt ierīci.

  • Kameras izmērs. Jebkurš objekts, kas aizsedz skatu braukšanas laikā, var Tevi apdraudēt, tādēļ noteikti izvairies iegādāties apjomīgas kameras, kas traucē pilnībā pārredzēt ceļu.

  • Atkārtota ierakstīšana. Kad videoreģistratora atmiņa piepildās, var notikt divas lietas, vai nu tas beigs ierakstīšanu vai arī sāks filmēt no jauna, pārrakstot pāri atmiņā esošajiem pirmajiem video. Šāda funkcija pasargās Tevi no tā, ka pilnas atmiņas dēļ video nebūs ierakstīts. Taču šai metodei arī ir savi riski, proti, ja tiek pārrakstīts pāri nozīmīgam video, to vairs nevarēs atgūt.

  • Sadursmes sensors. Ir video reģistratori, kas ar sensoru palīdzību spēj uztvert to, ka automašīna ir nonākusi negadījumā un automātiski saglabā video, sākot no pāris minūtēm pirms trieciena. Tāpat ir modeļi, kas ieslēdzas un sāk filmēšanu tieši tad, kad noticis trieciens.

  • GPS. Navigācijas sistēma var noderēt gadījumā, ja nepieciešams skaidri parādīt, kurā vietā norisinājusies situācijas, kas ir īpaši svarīgi, ja no videoieraksta to nevar saprast. Tāpat GPS palīdz Tev kontrolēt braukšanas ātrumu, kas var noderēt, lai izvairītos no sodiem.

  • Priekšējā un aizmugurējā kamera. Ja vēlies pilnvērtīgu ierakstu, videoreģistrators tikai ar priekšējo kameru nebūs pietiekami laba izvēle. Turklāt, ko darīt, ja negadījums notiek nevis mašīnas priekšpusē, bet aizmugurē? Tieši tādēļ noteikti lūkojies pēc modeļa, kas ietver gan priekšējo, gan aizmugurējo kameru.

  • Iebūvēts stiprināmais mehānisms. Ne visi reģistratoru modeļi ir aprīkoti ar iebūvētiem mehānismiem to piestiprināšanai automašīnas salonā, taču ieteicams izvēlēties tādu, kuram tas viss jau ir, lai izvairītos no liekiem izdevumiem.

Ienāc interneta veikalā 220.lv un aplūko vairāk nekā 25 dažādus videoreģistratoru modeļus, lai izvēlētos to, kurš kādā nozīmīgā dzīves situācijā, iespējams, Tev ļoti noderēs.