Staburags.lv ARHĪVS

Vai vērts pirkt gaisa mitrinātāju ziemas sezonā?

.

2019. gada 28. janvāris 00:00

181
Vai vērts pirkt gaisa mitrinātāju ziemas sezonā?

Aukstajos ziemas mēnešos, kad telpas tiek apsildītas ar centrālapkuri, kā arī vasarā, kad tās atvēsina ar kondicionieriem, gaiss ātri vien var kļūt sauss. Un, tāpat kā ļoti mitrs, arī ļoti sauss gaiss var atstāt negatīvu ietekmi uz Tavu veselību, izraisot deguna un acu kairinājumu, kā arī pastiprināt astmu un citas elpošanas ceļu saslimšanas. Lai tā nenotiktu, gan mājās, gan darbavietā nepieciešams uzturēt optimālu mitruma līmeni.

Ja gaiss telpā ir pārāk sauss, palīdzēt var gaisa mitrinātājs. Tā ir ierīce, kas izplata ūdens tvaiku, lai paaugstinātu mitruma līmeni telpā. Pareizi izmantojot šo ierīci, Tu vari ievērojami uzlabot gaisa kvalitāti mājoklī vai darbā un citur. Raksta turpinājumā pastāstīsim, vai ir vērts iegādāties gaisa mitrinātāju.


Kādēļ svarīgi kontrolēt mitruma līmeni savās mājās?

Ļoti sauss vai ļoti mitrs gaiss var ietekmēt ne tikai cilvēka veselību, bet arī ēkas stāvokli. Pārāk lielā mitrumā aktīvi veidojas pelējums, kas savukārt noved pie dažādām slimībām un alerģijām, kā arī izraisa bojājumus telpu sienās, grīdā, griestos un citur.

Turpretī, ja gaiss ir pārāk sauss, tas var saasināt dažādas elpošanas ceļu problēmas, piemēram, astmu un alerģijas, kā arī pasliktināt ādas stāvokli. Tāpat sausums var ietekmēt arī ēkas materiālus, piemēram, koksni.

Kā redzi, gaisa mitruma kontrolēšana telpās ir svarīga. Optimālais mitruma līmenis, kādu būtu ieteicams uzturēt, ir no 30% līdz 50%.


Kurš labāks – aukstā vai karstā tvaika gaisa mitrinātājs?

Pēc darbības principa gaisa mitrinātāji iedalās divās lielās grupās – ultraskaņas un tvaika. Taču tos iespējams iedalīt arī pēc temperatūras, proti, siltā un aukstā tvaika gaisa mitrinātāji. Katram no šiem veidiem ir savas priekšrocības un arī trūkumi.


Aukstā tvaika gaisa mitrinātājs

Priekšrocības:

  • Patērē mazāk elektrības;

  • Nesatur karstu ūdeni, tādēļ šis ir drošāks variants, ja mājās ir mazi bērni;

Trūkumi:

  • Mitrinātājā esošais ventilators rada lielāku troksni;

  • Vēsais ūdens tvaiks pazemina temperatūru telpā.

Karstā tvaika gaisa mitrinātājs

Priekšrocības:

  • Darbojas klusāk nekā aukstā tvaika gaisa mitrinātāji;

  • Karsēšanas procesā ūdenī tiek iznīcinātas kaitīgas baktērijas.

Trūkumi:

  • Vislabāk darbojas nelielās telpās;

  • Ierīcē ir karsts ūdens, kas rada apdedzināšanās risku, tādēļ nav piemērots telpām, kur uzturas mazi bērni vai dzīvnieki;

  • Tīrīšanas process ir sarežģītāks, jo vārīšanās procesā iekšiene sāk kaļķoties.

Kādēļ ir vērts iegādāties gaisa mitrinātāju?

Galvenais gaisa mitrinātāja izmantošanas nolūks ir uzlabot mitruma līmeni telpās. Šī ierīce var palīdzēs atrisināt dažādas sausa gaisa radītās problēmas, tai skaitā:

  • Sausuma sajūtu acīs;

  • Kņudināšanu kaklā;

  • Sausu deguna gļotādu;

  • Deguna asiņošanu;

  • Sausu, niezošu ādu;

  • Alerģijas simptomu pastiprināšanos.

Kur iegādāties gaisa mitrinātāju?

Daudziem cilvēkiem aizņemtajā ikdienā nav laika, lai dotos uz veikaliem un meklētu apģērbu, sadzīves tehniku, mēbeles un arī tādas ierīces kā gaisa mitrinātājus. Taču ir risinājums, kas var palīdzēt ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu. Jau vairākus gadus Latvijā pazīstamākais interneta veikals 220.lv piedāvā saviem pircējiem ļoti plašu preču sortimentu par zemām cenām.


Šeit vari iegādāties: mēbeles, smaržas, rotaļlietas, TV un sadzīves tehniku, datortehniku, mobilos telefonus, saimniecības preces un daudz ko citu. Izvēlies sev piemērotāko preču saņemšanas veidu – veikalā, ar piegādi uz pakomātu, Latvijas Pastu, Circle K, DPD Pickup vai ar kurjeru mājās.

220.lv pieejami vairāk nekā 130 dažādi gaisa mitrinātāju modeļi – gan tvaika, gan ultraskaņas. Tāpat pieejami arī mitrinātāji ar attīrīšanas funkciju un aromātu difuzoru. Ienāc un aplūko jau tagad!