Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveru saldumi tagad arī Centrāltirgū

Skrīveru saldumi tagad arī Centrāltirgū

Uzņēmuma “Skrīveru saldumi” tirdzniecības vieta izveidota nesen pēc rekonstrukcijas atvērtajā Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā.


No janvāra vidus rīdzinieki un pilsētas viesi “Skrīveru saldumu” produkciju var nopirkt Centrāltirgū. SIA “Skrīveru saldumi” un “Dimdiņi” valdes loceklis Rinalds Audzišs piekrīt, ka šis ir īpaši nozīmīgs notikums, jo uzņēmumam sava tirdzniecības vietu paviljonā ir pirmoreiz, turklāt izturot sīvu konkurenci ar jau pirms rekonstrukcijas te esošajiem tirgotājiem. Līdzās “Saldumiem” iekārtojies arī otrs uzņēmums — “Dimdiņi”, kas pircējiem piedāvā svaigus un konservētus dārzeņus. Platības ziņā saldajai produkcijai pa­viljonā atvēlēti 19 kvadrātmetri, tas nozīmē, ka pietiekami daudz vietas ir gan precēm, gan pircējiem. Dārzeņu produkcijai atvēlēta aptuveni uz pusi mazāka platība. Ri­nalds teic, ka tirdzniecības vieta Centrāltirgū padomju laikos bija viņa vecākiem, kad uz Rīgu veda skābētus kāpostus.
Jauna tirdzniecības vieta nozīmē arī jaunus darbiniekus — pārdevējus. Rinalds teic, ka ar viņu meklēšanu nav bijis viegli. Centrāltirgus ir vieta, kur nepieciešami vispusīgi, komunikabli darbinieki, kuri par uzņēmumu un produktiem prot pastāstīt, ieinteresējot pircēju.
Stāstot par “Skrīveru saldumu” darbību pērn un virzieniem šogad, Rinalds Audzišs teic, ka regulāri notiek produkcijas sortimenta analīze un mazāk pirkto vietā, kādi pērn bija ap desmit, strādā pie jaunu recepšu izstrādes, kā arī moderna iepakojuma dizaina. Šogad un tur­-
pmāk uzmanību veltīs arī ražošanas procesu efektivitātes veicināšanai. Tas nozīmē gan jaunu ražošanas aprīkojumu, gan realizētās produkcijas precīzāku, detalizētāku uzskaiti un šo datu analīzi. Viens no jaunākajiem produktiem ir īriss ar nelielu sāls daudzumu.
Plānā arī ražotnes paplašināšana, kas gan varētu sākties 2020. gadā, kā arī vēl vairāk uzmanības pievērst ekskursijām, tajā skaitā ražotnē izveidot ar stiklu norobežotu gaiteni, lai saldumu tapšanas procesu parādītu ekskursantiem.
Ik gadu pirms Ziemassvētkiem darbinieku skaits “Skrīveru saldumos” svārstās ap simtu, bet ikdienā ir ne mazāk kā 80 cilvēku. No viņiem Skrīveru ražotnē strādā ap 60. ◆