Staburags.lv ARHĪVS

Biedrībai “Sēļu klubs” piektā jubileja

Biedrībai “Sēļu klubs” piektā jubileja

Šī gada janvārī biedrība “Sēļu klubs”, kuras dibinātāju vidū ir ar kultūru, vēsturi, mākslu un izglītību saistīti cilvēki no gandrīz visiem Sēlijas novadiem, atzīmēja savu piekto pastāvēšanas gadadienu. Neretā, tiekoties ikgadējā sanāksmē, biedrības pārstāvji pārrunāja līdz šim paveikto un turpmāk darāmo.

Atzīmējot biedrības jubileju un uzsverot Sēlijas reģiona nozīmību, pirms sapulces tika izkārts biedrības iegādātais zaļibaltsarkanais Sēlijas karogs.

Biedrība “Sēļu klubs” dibināta pirms pieciem gadiem — 2014. gada 10. janvārī Aknīstē, taču reģistrēta Viesītē 31. janvārī, jo tās idejas autore ir ilggadējā Viesītes muzeja “Sēlija” vadītāja Ilma Svilāne.

Biedrības “Sēļu klubs” dalībniekus apciemoja “slepenais viesis” — barons Hāns no Ērberģes muižas, kurš kā allaž bija humora un enerģijas pilns pastāstīja gan par muižas vēsturi, gan dažu jautru gadījumu no barona ikdienas dzīves.

Katrs biedrības dalībnieks sākumā nedaudz pastāstīja par sevi. Ilma Svilāne cer, ka šogad izdosies sagatavot “Sēļu Kluba Avīzes” otro numuru, kur turpinās stāstīt par izcilām Sēlijas personībām, kurām aizvadītajā gadā atzīmētas apaļas un pusapaļas jubilejas.

Visu rakstu lasiet laikraksta "Staburags" 25. janvāra numurā.