Staburags.lv ARHĪVS

Patēriņa kredīts bez izmantošanas ierobežojumiem: aizņemies, kam vēlies!

.

2019. gada 22. janvāris 00:04

146
Patēriņa kredīts bez izmantošanas ierobežojumiem: aizņemies, kam vēlies!


Nepieciešamība pēc papildu naudas summas var rasties ikvienam cilvēkam, tāpēc ir labi zināt, kur aizņemties ar draudzīgiem nosacījumiem. Lai veiktu pareizu izvēli, potenciālam aizņēmējam jāprot ne tikai salīdzināt dažādus piedāvājumus, bet arī jāzina, kādi patēriņa kredītu veidi ir pieejami Latvijā. Noskaidro atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem par patēriņa kredītu šajā rakstā un aizņemies gudri!

Patēriņa kredīts: kas tas ir un kam nepieciešams Patēriņa kredīta definīcija ir vienkārša - tas ir aizdevums privātpersonas privātajam patēriņam. Atkarībā no kreditora nosacījumiem, kredīts var tikt piešķirts ar un bez ķīlas, ar visiem vienādu vai individuāli noteiktu procentu likmi un ar dažādiem atmaksas termiņiem. Viena īpašība gan ir kopīga visiem patēriņa kredītiem - tie ir ilgtermiņa aizdevumi, tāpēc minimālais kredīta termiņš parasti ir vismaz trīs mēneši.


Patēriņa kredīta izmantošanas iespējas ir ļoti plašas, jo, atšķirībā no ātrā aizdevuma, tam ir samērā liels kredītlimits, un, atšķirībā no auto līzinga vai mājokļa kredīta, tas ir izmantojams dažādiem mērķiem. Aizdevumu var novirzīt neatliekamiem apjomīgiem tēriņiem, piemēram, ārstēšanai, vai izmantot kā finanšu atbalstu remonta vai lielu pirkumu veikšanas laikā.

Patēriņa kredīts auto iegādei - vai laba ideja? Patēriņa kredīts var būt parocīgs arī tad, ja nauda ir nepieciešama mašīnas iegādei. Lai gan kredītu piedāvājumā ir specializēti auto kredīti un auto līzingi, auto patēriņa kredīts arī ir pieejams.


Tā ir laba izvēle, ja:

  • vēlies pirkt lietotu automašīnu un jau esi sakrājis pietiekami lielu summu;

  • negribi atlikt mašīnas iegādi uz vēlāku laiku, lai pilnībā segtu pirkumu ar personīgajiem līdzekļiem;

  • gribi norēķināties par transportlīdzekli vienā maksājumā, lai uzreiz saņemtu mašīnu savā īpašumā.


Patēriņa kredīts auto iegādei nav atsevišķs patēriņa kredītu paveids - Tu vari pieteikties aizdevumam, arī nenorādot aizņemšanās mērķi. Bet, ja Tev ir nepieciešams cits aizdevumu veids, piemēram, auto līzings vai kredīts pret auto ķīlu, meklē kreditoru, kas piedāvā visus auto kredītu veidus vienuviet!

Draudzīgi aizņemšanās nosacījumi un lielas izvēles iespējas Latvijā strādā dažādi nebanku kreditori, taču popularitātes reitingā viens no līderiem ir Mogo - aizdevējs, kas specializējas auto kredītos, taču piedāvā arī patēriņa kredītus dažādiem mērķiem.


Mogo kredītu piedāvājumā ietilpst:

  • patēriņa kredīts bez ķīlas - universāls risinājums situācijās, kad nepieciešama finanšu palīdzība no malas;

  • patēriņa kredīts pret auto ķīlu - laba izvēle, ja nepieciešama lielāka summa, ko nevar saņemt bez ķīlas;

  • auto līzings - lielisks risinājums, ja pēc līzinga termiņa beigām vēlies kļūt par transportlīdzekļa īpašnieku;

  • auto noma - pakalpojums tiem, kuriem nav principāli, lai nomātais auto pāriet viņu īpašumā.


Tas ir plašākais auto kredītu piedāvājums pie viena kreditora, taču zinošākai izvēlei salīdzini vismaz pāris dažādus aizdevējus. To var ērti izdarīt, izmantojot specializētu kredītu salīdzināšanas platformu - NetCredit.lv

Visi nebanku kredīti vienuviet NetCredit.lv mērķis ir sniegt lietotājiem vispusīgu informāciju par nebanku aizdevumiem, tostarp patēriņa kredītiem un auto kredītiem Latvijā. Platformas apmeklētājiem ir pieejami:

  • parocīgas salīdzināšanas tabulas;

  • daudzveidīgi atlases filtri;

  • detalizēti aizdevēju profili;

  • autentiski lietotāju pieredzes stāsti;

  • noderīgi padomi finanšu pratības jautājumos.


NetCredit.lv neizsniedz kredītus, taču palīdz orientēties aizņemšanās nozares līkločos. Lai patēriņa kredīts un auto kredīts sagādātu tikai pozitīvu pieredzi, izvēlies aizdevumu ar NetCredit.lv palīdzību!