Staburags.lv ARHĪVS

Kas jāņem vērā, plānojot Jaunā gada sagaidīšanas svinības?

.

2018. gada 29. decembris 00:00

50
Kas jāņem vērā, plānojot Jaunā gada sagaidīšanas svinības?

Jaunais gads jau ir tepat aiz stūra, un tas nozīmē, ka šo notikumu nepieciešams pienācīgi atzīmēt. Lai palīdzētu to izdarīt, esam Tev sagatavojuši virkni ar padomiem, kuros ir vērts ielūkoties.

  • Rīko svinības pie sevis.

Daudzi cilvēki uzskata, ka, lai atzīmētu Jauno gadu, nepieciešama grandioza ballīte, kura jāorganizē īrētās telpās vai arī jādodas uz izklaides vietām un ballēm. Taču, ja vēlies ietaupīt apjomīgu naudas summu un Tava mājokļa platība to atļauj, jautru un oriģinālu svētku svinēšanu vari sarīkot arī pie sevis.

  • Nepārcenties ar cilvēku skaitu.

Ja Tu nolem organizēt Jaunā gada svinības savās mājās, ir pašsaprotami, ka nebūs iespējams uzaicināt pilnīgi visus draugus, kolēģus un paziņas. Tādēļ, lai saprastu aptuveno cilvēku skaitu, iesakām izveidot sarakstu ar tiem, kurus aicināsi. Ņem vērā, ka neliela kompānija nozīmē mazāk izdevumu un arī draudzīgāku atmosfēru.

  • Aicini viesus ierasties ar saviem iecienītākajiem dzērieniem.

Dzērieni veido salīdzinoši apjomīgu daļu no visiem izdevumiem, kas saistīti ar Jaunā gada svinību organizēšanu. Lai samazinātu izmaksas, ir pašsaprotami aicināt viesus, nākot uz ballīti, paņemt līdzi savu iecienītāko dzērienu, kuru viņi plāno baudīt vakara gaitā. Tā Tu parūpēsies, ka katrs būs izvēlējies ko savai gaumei atbilstošu.

Tāpat atceries pārliecināties, ka visi viesi nonāk mājās. Vai sabiedriskais transports ir pieejams? Vai būs kāds, kurš varēs sēsties pie stūres? Varbūt kādam no ciemiņiem vajadzēs noorganizēt naktsmājas? Noskaidro šo informāciju laicīgi.

  • Pieņem viesu piedāvājumus palīdzēt.

Bieži vien gadās, ka ciemiņi vaicā namamātei vai namatēvam, kā viņi var palīdzēt. Tā vietā, lai atteiktu, nebaidies teikt “Jā!” Tavi viesi var palīdzēt ar ēdienu papildināšanu uz galda, atrakcijām un citiem darbiem. Turklāt viņi jutīsies patīkami, ka būs palīdzējuši īstenot tik jauku pasākumu.

  • Izvērtē, kāda materiāla traukus un galda piederumus izmantot.

Aicinot ciemos lielāku skaitu viesu, daudzi no mums domā, vai izmantot tradicionālos porcelāna un stikla traukus, kas vēlāk būs jāmazgā, vai arī izvēlēties plastmasas/papīra traukus, kurus pēc svinībām visbiežāk izmet miskastē. Ņem vērā, ka papīra vai plastmasas šķīvji un glāzītes radīs papildu izdevumus, taču, ja mājoklī nav tik daudz klasisko piederumu, zināsi, ka Tev būs alternatīvas.

  • Pagarini Ziemassvētku dekorāciju mūžu.

Daudzi no mums svētku laikā izrotā ne tikai eglīti, bet arī pārējo telpu. Krāsainas, mirgojošas virtenes sniegpārsliņas un dažādi citi dekori palīdz radīt svētku sajūtu, turklāt tos vienlīdz labi var izmantot atmosfēras radīšanai Vecgada vakarā.

  • Nepārcenties, plānojot svinību galdu.

Daudzas no Jaunā gada sagaidīšanas svinībām sākas salīdzinoši vēlu, tādēļ nevajag aizrauties ar milzīgu ēdienu daudzveidību un sarežģītām receptēm. Tā vietā ieteicams parūpēties par dažādiem salātiem, uzkodām, vienkāršiem desertiem un platēm, kas noderēs visas nakts garumā.

  • Padomā par aktivitātēm.

Lai vakars būtu izdevies, noteikti ir vērts ieplānot dažādas aktivitātes – spēles, atrakcijas, loterijas un daudz ko citu, kas izklaidēs viesus. Tāpat, protams, vajadzētu arī padomāt par to, kā atzīmēsit Jaunā gada iestāšanos pusnaktī. Vai dosieties ārpus mājas skatīties salūtu? Varbūt kāds no ciemiņiem vēlēsies pats palaist gaisā raķeti? Lai arī kāda būtu izvēle, vienmēr atceries ievērot drošības noteikumus!

Mēs saprotam, ka Ziemassvētki un Jaunais gads daudziem saistās ar plānotiem un arī neplānotiem izdevumiem. Tādēļ, ja rodas situācija, kad steidzami nepieciešami papildu līdzekļi, atceries, ka Tev vienmēr var noderēt Ferratum.lv aizdevums. Vairāk par to vari uzzināt šeit. Bet pirms aizņemties, izvērtē savu iespēju aizdevumu atmaksāt!