Staburags.lv ARHĪVS

Restorāns jūsu mājās — ko gardu pagatavot ziemas vakariem?

www.staburags.lv

2018. gada 20. decembris 09:13

190
Restorāns jūsu mājās — ko gardu pagatavot ziemas vakariem?

Ziemā, kad ātri kļūst tumšs un drēgns, ir īstais laiks doties virtuvē pie plīts un uzburt kulināros meistardarbus. Lai restorāns ienāktu Jūsu mājās, pagatavojiet kādu no minētajiem ēdieniem un siltajiem dzērieniem un radiet patīkamu noskaņu!

Silta un sirsnīga atmosfēra
Lai vakari mājās būtu skaisti un nesteidzīgi, vispirms nepieciešams to atbilstoši izdekorēt. Arī labs restorāns nozīmē ne tikai izcili pagatavotus ēdienus un laipnu apkalpošanu, bet arī patīkamu atmosfēru un apkārtējo vidi, lai ikviens viesies justos komfortabli un gaidīti.

Drēgnos ziemas vakaros dekorējiet mājokli ar:
● egļu un priežu zariem, kas ienesīs mājās svaigumu un patīkamu aromātu;
● aromātiskās sveces ar žāvētu ābolu, mandarīnu, apelsīnu un kanēļu smaržu, atgādinot par Ziemassvētkiem;
lampiņu virtenēm, kas radīs siltumu un mājīgumu;
● siltiem plediem, kas būs arī funkcionāli, ja gribas nosnausties uz dīvāna vai iekārtoties lasot žurnālu vai skatoties iemīļotāko filmu;
● pašu darinātiem svečturiem – izmantojiet kanēļa standziņas, krustnagliņas, sausus koka zariņus un čiekurus.

Lai baudītu patīkamu vakaru un pašu pagatavotu ēdienu, atmosfērai ir ļoti liela nozīme. Tad arī garastāvoklis uzlabosies un drēgnais laiks paskries garām nemanot. Kad pirmais solis veikts, laiks ķerties pie dzērienu un ēdienu pagatavošanas!

Siltie dzērieni ziemas vakariem
Arī restorāns savā ziemas dzērienu kartē iekļauj Ziemassvētku punšu, karsto ingvera tēju, vitaminizēto dzērveņu dzērienu un dažādas gardās kafijas ar nelielu ruma vai balzama piedevu.

Karstie ziemas dzērieni ir ne tikai aromātiski un gardi, bet arī veselīgi:

dzērvenes ir C vitamīna avots. Tās stiprina imunitāti un uztur organismā možumu, tāpat arī palīdz ādai iegūt dabisku sārtumu;
ingvera sakne satur kalciju, dzelzi, C un B vitamīnu. Tā lietošana uzturā uzlabos Jūsu imunitāti un palīdzēs cīnīties ar dažādām infekcijām, kā arī stimulēs gremošanas sistēmu (jo īpaši nozīmīgi svētku laikā, kad gribas nobaudīt vairāk gardumu nekā ierasts);
citrons ir īsta vitamīnu bumba, saturot C un B vitamīnu un citas vērtīgas vielas. Citrons palīdz pret saaukstēšanos un kakla sāpēm, uzlabo gremošanas trakta darbību un remdē galvas sāpes;
medus, kura sastāvā ir minerālvielas, fermenti un vitamīni. Pateicoties medus antiseptiskām īpašības, tas palīdz mazināt dažādas sāpes un uzlabo smadzeņu darbību;
kanēlis satur mangānu, dažādas šķiedrvielas, kalciju un dzelzi. Tas samazina slikto baktēriju daudzumu organismā, uzlabo smadzeņu darbību un palīdz tievēšanas procesā;
apelsīns ir kālija un C vitamīna avots, tādēļ tas noder pret sirds un dažādām vīrusu slimībām. Sastāvā esošais karotīns uzlabo ādas stāvokli un padara to jauneklīgāku;
upenes ir C vitamīna spridzeklis, kas satur arī nedaudz dzelzi, mangānu un karotīnu. Upenes stimulē imūnsistēmu, asinsriti un normalizē nervu sistēmu.


20181220-0921-2-restorans.jpg
Shutterstock.com

Šāda veida dzērieni noderēs gan atpūtas brīžos, skatoties kādu televīzijas pārraidi, gan uzņemot viesus. Ko gardu pasniegt draugu vakariņās?

Dažas idejas ziemīgām vakariņām
Ziemas ēdieni ir garšām bagāti, turklāt ēdiena smarža ienes mājās īstu svētku izjūtu. Tradicionālos latviešu ēdienus var paspilgtināt ar neierastām niansēm vai pagatavot ko līdz šim neizmēģinātu, ko parasti pasniedz restorāns. Šādiem ēdieniem piestāv arī dažādas mērces, piemēram, dzērveņu vai sarkanvīna.

Ziemīgām ēdienreizēm būs piemēroti šādi restorāna cienīgi ēdieni:

● ķirbju krēmzupa ar ingveru;
● vistas un nūdeļu zupa;
● vistas un saldās kukurūzas zupa;
● tītars ar citrona pildījumu un zaļumu sviestu;
● pīles krūtiņa ar sakņu biezeni;
● krāsnī cepts laša steiks ar zaļumu pesto;
● liellopa un dārzeņu sautējums podiņā;
● kārtainais vistas pīrāgs u.c.

Nedēļas nogalē uzaiciniet ciemos draugus un vakaru pavadiet gan garšīgi paēdot, gan izspēlējot tematiskas aktivitātes un galda spēles. Neaizmirstiet arī par gardiem desertiem, kas būs kā punkts uz i:
● medū glazētu augļu salāti (izmantojiet aprikozes, bumbierus, dzērvenes, vīģes un plūmes);
● svaigā siera krēma, piparkūku un ķiršu kārtojums;
● kļavu lapu sīrupa un ābolu pīrāgs;
● ābolu un rauga mīklas karstās klimpas ar saldējumu;
● maizes, olu un piena liķiera pudiņš ar dzērvenēm;
● šokolādes kēksiņi ar svaigā siera pildījumu;
● klasiskie kēksiņi ar citrona meringas cepurīti;
● karstais šokolādes fondants ar ogām;
● piparkūku un šokolādes kūka.

Desertu izgaršojiet kopā ar vieglu vīnu vai kādu no karstajiem dzērieniem. Atcerieties, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme!

Ja tomēr kulinārie eksperimenti savā virtuvē Jūs mazliet biedē, ziemas sezona ir īstais brīdis, kad restorāns būs piemērota izvēle gan darbadienu, gan brīvdienu vakariem. Tieši gada aukstākajos mēnešos cilvēki nedaudz apstājas savā ikdienas steigā un vēlas būt vairāk kopā ar ģimeni. Kāds restorāns ne tikai pagatavos garšīgu maltīti visai ģimenei, bet arī parūpēsies par patīkamu atmosfēru un izklaidi kā bērniem, tā pieaugušajiem?

“Baltvilla” restorāns atpūtai ziemas vakaros

20181220-0939-3-restorans.jpg

Foto: Baltvilla.lv

Baltvilla viesnīcas restorāns
ir piemērots tiem, kas novērtē kvalitatīvi pagatavotus ēdienus un labprāt izgaršo ne tikai pamatēdienu, bet arī uzkodas un desertus. Restorāna šefpavārs Antons Konstantinovs tradicionālās latviešu garšas un internacionālās virtuves īpatnības lieliski pārvērš izcilā garšas un smaržas meistardarbā, kas būs bauda kā vēderam, tā arī acīm.

Restorāns ēdienkartē iekļāvis tādus ēdienus kā:

● teļa mēles Carpaccio ar mārrutku krēmu un garšaugu emulsiju;
● brieža gaļas ravioli;
● pasta ar kazas sieru;
● teļa gaļas consomme ar benedikta olu un zaļajiem lociņiem;
● cūkgaļas lāpstiņa, kas pagatavota 36 stundas;
● dzeltenspuru tunzivs fileja;
● brieža karbonādes steiks;
● apelsīnu creme brule;
● baltās šokolādes fondants ar sublimētām zemenēm un citiem brīnumgardiem ēdieniem.

Restorāns padomājis par dažādām gaumēm, piedāvājot gan veģetāru maltīti, gan cūkgaļas, liellopa, zivju ēdienus un, protams, dažādus desertus. Restorāns piedāvā arī banketus kāzās, dzimšanas dienas svinībās vai vietējā un starptautiska mēroga konferencēm vai sanāksmēm.

Labs restorāns banketiem
Restorāns, kas atrodas pašā Baltezera krastā, vienlaikus var nodrošināt banketu līdz pat 100 personām. Izsmalcinātas vakariņas baudiet restorāna lielajā zālē, vieglas uzkodas pie vīna glāzes terasē ar skatu uz iekoptu priežu silu, bet sātīgas brokastis plašā un gaišā brokastu zālē. Savukārt jestrākam vakara noslēgumam iespējams nomāt bāra telpa ar terasi.

20181220-0940-4-restorans.jpg
Foto: Baltvilla.lv

Turklāt tas vēl nav viss!

Prieki vēderam un arī labsajūtai
“Baltvilla” restorāns var būt tikai viena no darbadienas vakara vai brīvdienu atpūtas iespējām. Turpat viesnīcā Jūs varat dodiet arī uz SPA procedūrām, veselību veicinošām procedūrām veselības centrā, kā arī nakti pavadīt četru zvaigžņu viesnīcā.

Dažas no populārākajām SPA procedūrām ir:
● anti-age sejas procedūra ar cilmes šūnām no Biodroga;
● luxus SPA ar kaviāru;
● ķermeņa ietīšanas procedūra ar Algologie SPA kosmētiku;
● rituāls “šokolādes maģija”;
● citrusa SPA;
● enerģijas rituāls;
● aroma masāža;
● Havajiešu masāža “Lomi – Lomi”;
● Taizemes pēdu masāža.

Kuru no SPA procedūrām Jūs labprāt apmeklētu? Plašāk par masāžām, rituāliem, kā arī veselību tonizējošām terapijām un nodarbībām, lasiet “Baltvilla” mājaslapā ŠEIT!

Ja vēlaties baudīt pilnvērtīgu atpūtu ģimenes lokā vai romantiskā divvientulībā, viesnīca un restorāns “Baltvilla” būs īstā izvēle. Plānojiet mierpilnas brīvdienas jau šodien!