Staburags.lv ARHĪVS

Bez Tabu: "Bēdīgi slavenā Aizkraukles tiesnese atkal brauc dzērumā, Pļaviņās izraisa avāriju un cenšas aizmukt, ziņo iedzīvotāji"

www.staburags.lv

2018. gada 15. decembris 21:33

3656
Bez Tabu: "Bēdīgi slavenā Aizkraukles tiesnese atkal brauc dzērumā, Pļaviņās izraisa avāriju un cenšas aizmukt, ziņo iedzīvotāji"

Aizkraukles tiesnese Iveta Silicka, kura pirms īsa laika Pierīgā pieķerta braucam pie stūres teju triju promiļu reibumā, atkal stūrējusi dzērumā un izraisījusi avāriju Pļaviņās, ziņo iedzīvotāji. Tāpat tiek ziņots, ka pēc avārijas viņa centusies mukt no notikuma vietas, lai izvairītos no nepatikšanām, tiesnesi piesedzis vīrs — vēsta raidījums “Bez Tabu”.

Pirms trim nedēļām, 22. novembrī, “Bez Tabu” ziņoja par Zemgales rajona tiesas Aizkraukles nodaļas tiesnesi Ivetu Silicku, kuru šoruden policija Pierīgā pieķērusi braucam teju triju promiļu reibumā. Tikai pēc “Bez Tabu” sižeta par šo uzzināja plašāka sabiedrība un rupjā administratīvā pārkāpuma izskatīšana tikai tad tika nodota Tiesnešu disciplinārkolēģijai, lai gan izdarības uz ceļa pastrādātas un fiksētas krietni agrāk – 10. novembrī.

Tieši Tiesnešu disciplinārkolēģija izvēlēsies, kā sodīt par šo pārkāpumu, piemēram, izteiks rājienu, samazinās algu par 20 procentiem vai ierosinās Saeimai balsot par tiesneses atstādināšanu no amata. Jāatgādina, ka par šādu sodu tiesnešiem pat neatņem autovadītāja apliecību, jo viņus sargā administratīvā imunitāte, savukārt ”parastais mirstīgais” par šādu pārkāpumu ne vien atvadītos no tās uz vairākiem gadiem, bet arī samaksātu milzu naudas sodu un pārdomātu dzīvi izolatorā.

Iedzīvotāji: Nesen brauca ar trim promilēm, nu atkal avarē reibumā un cenšas aizmukt

Kamēr Tiesnešu disciplinārkolēģija vēl tikai grasās lemt, kā sodīt tiesnesi, iedzīvotāji ziņo, ka Iveta Silicka atkal esot braukusi alkohola reibumā, pat izraisījusi avāriju un centusies mukt. Tas viss noticis vien trīs nedēļas pēc pirmā “Bez Tabu” sižeta par visatļautību Pierīgā.

Runa šoreiz ir par divu automašīnu avāriju Pļaviņu centrālajā krustojumā sestdien, 8. decembrī, ap pulksten 16.00. Iedzīvotāji, kuri vēlas palikt anonīmi, “Bez Tabu” redakcijā ziņo, ka vienai no avārijā iesaistītajām automašīnām – “BMW” – pie stūres bijusi Iveta Silicka, kura pēc skata bijusi alkohola reibumā, turklāt centusies mukt no notikuma vietas.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē klāsta oficiālo informāciju, tā ir pretrunā ar iedzīvotāju klāstīto. Proti, policijā stāsta, ka, ierodoties likumsargiem avārijas vietā, kā “BMW” šoferis konstatēts kāds vīrietis.

”8. decembrī ap pulksten 16.5 Pļaviņu novadā [Pļaviņu pilsētā] uz Daugavas ielas notika sadursme starp divām automašīnām – “BMW 530” un “Volkswagen Caravelle”. Mēs saņēmām informāciju, jo abi šoferi bija vienojušies par saskaņotā paziņojuma noformēšanu. Kādam nebija šī saskaņotā protokola, tāpēc izbrauca policijas darbinieki. Abiem vadītājiem tika veikta alkohola pārbaude, alkohols netika konstatēts. [Automašīnu] vadītāji ir 1972. un 1961. gadā dzimuši vīrieši,” klāsta Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve.

Aculieciniece: Pie stūres bija tiesnese
“Bez Tabu” zināms, ka protokolu kā “BMW” šoferis parakstījis Ivetas Silickas vīrs. “Bez Tabu” izdodas sastapt iedzīvotāju, kurš apgalvo, ka redzējis notiekošo sadursmes vietā, apgalvo, ka patiesībā pie “BMW” stūres esot bijusi tiesnese Iveta Silicka, bijusi ”neadekvātā stāvoklī”, pēc skata alkohola reibumā. Silickas vīrs automašīnā nemaz neesot bijis, esot ieradies avārijas vietā vien pēc sadursmes.

Iedzīvotāja ziņo par notikušo avārijas vietā
”Protams, pie stūres bija Iveta Silicka. Es visu redzēju. Bija tā, ka vīrs uzņēmās visu atbildību. Viņa [Iveta Silicka] bija neadekvāta. Dzirdējām būkšķi. Redzējām, ka viņas ”bembim” ”vāks” (motora pārsegs) bija uz augšu. Varēja redzēt, ka ieskrējusi tajā busiņā. No “BMW” izkāpa sieviete. Es viņu [Ivetu Silicku] zinu. Tās [viņas] kustības bija tādas kā palēninātas. Kā jau var saprast… [aculieciniece liek noprast, ka pēc skata “BMW” šofere bijusi alkohola reibumā]. Tad viņa tur visādas darbības darīja. Viņa mēģināja vispirms bēgt prom ar mašīnu. Gribēja apbraukt to [otru automašīnu], bet [otrā automašīnā braucošie] puiši bija pretī. Tad viņi piegāja klāt, izņēma atslēgas, tad viņa [Iveta Silicka] izkāpa ārā. Viņa pie savas mašīnas kaut ko mēģināja nolocīt, viņai neatļāva. Tās kustības bija tādas…”

Kad otras avārijā iesaistītās automašīnas šoferis un pasažieri neesot ļāvuši Silickai aizbraukt no notikuma vietas, viņa centusies doties prom kājām, stāsta iedzīvotājs. Tāpat tiek stāstīts, ka, kad arī neesot izdevies aizmukt kājām, tiesnese esot pieaicinājusi savu vīru.

Iedzīvotāja ziņo par notikušo avārijas vietā
”Viņa [Iveta Silicka] paspēja, kā saka, ap kaklu viņiem ķerties, izņēma savas mantas un gribēja iet prom. Tajā laikā atbrauca viņas [Ivetas Silickas] vīrs. Viņa viņu [vīru] neklausīja, bēga prom. Viņa tā neadekvāti uzvedās. Bēga prom. Tas [otras automašīnas] šoferis gāja viņai līdzi. Uz ceļa viņi tur skaidrojās. Viņa teica: ”Es jums samaksāšu! Es esmu tiesnese!” To, ka viņa bija pie stūres, redzēja arī citi. Atsteidzās vīrs. Pirms tam zvanīja viņam. Kad bija izkāpusi no automašīnas, nedaudz bija padarbojusies ap tiem jauniešiem [no otras automašīnas], tad zvanīja. Vīrs jau nav tālu. Dzīvo tepat.”

Iedzīvotājs ir neizpratnē, kāpēc vīrs uzdevies par “BMW” šoferi, ierodoties policijai. Pēc aculiecinieka stāstītā jautājumi arī policijai: vai arī viņi piesedza tiesnesi, piekrītot, ka protokolu paraksta vīrs? Vai otras avārijā iesaistītās automašīnas šoferis un pasažieri neteica policistiem, ka pie stūres bijusi Silicka, ja reiz paši centušies atturēt viņu no aizmukšanas no notikuma vietas?

“Bez Tabu” neizdodas sazināties ar otras avārijā iesaistītās automašīnas šoferi vai pasažieriem. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece saka: ”Policija šajā situācijā rīkojās atbilstoši likumam. Viss tika izdarīts likumam atbilstošā kārtībā. Vadītājam [pēc Valsts policijas fiksētā – Ivetas Silickas vīram] alkohola reibums netika konstatēts.”

Tiesnese atkal slēpjas no žurnālistiem
“Bez Tabu” jau otrreiz neilgā laika posmā apmeklē Zemgales rajona tiesas Aizkraukles nodaļas ēku, kur atkal cenšas uzmeklēt tiesnesi Silicku. Zinot, ka “Bez Tabu” komanda viņu meklē, tiesnese Silicka ieslēdzas savā kabinetā un nereaģē uz lūgumiem atvērt durvis.

Žurnālisti uzzina arī Silickas vīra, iespējamā sievas piesedzēja, kontakttālruni, tomēr uz zvaniem viņš neatbild. Arī, kad žurnālists īsziņā paskaidro, ka ir no raidījuma “Bez Tabu”, neatzvana.

"Bez Tabu" raidījumu varat noskatīties šeit: