Staburags.lv ARHĪVS

Televizora izvēle: ko ņemt vērā?

.

2018. gada 6. decembris 00:00

418
Televizora izvēle: ko ņemt vērā?

Televizors ir viena no tām ierīcēm, kas atrodas teju katrā mājoklī. Un ne velti – mūsdienās tas nodrošina ļoti plašas izklaides iespējas. Taču, aplūkojot piedāvājumu, var gadīties apjukt – tas ir patiešām iespaidīgs. Lai izvēli izdarīt būtu vienkāršāk, piedāvājam dažus padomus, ko ņemt vērā.

Cena
Nav noslēpums, ka daudziem pats būtiskākais faktors televizora izvēlē ir tā cena. Lai gūtu priekšstatu par dažādiem televizoru modeļiem un cenu atšķirībām, vērts ieskatīties interneta veikalu piedāvājumā. Televizori internetā pieejami daudzveidīgā izvēlē, tādēļ sev piemērotāko TV modeli noteikti atradīs ikviens.

Izmērs
Viens no svarīgākajiem kritērijiem ir televizora izmērs.  Turklāt tas nav tikai gaumes jautājums – izvēloties televizoru, vajadzētu ņemt arī vērā, cik daudz vietas tam atvēlēt, kā arī telpas kopējo platību.

Tāpat jāņem vērā, kāds būs attālums no televizora līdz dīvānam vai citai vietai, no kuras televizors tiks skatīts. Tiek uzskatīts, ka labākais attālums  no TV ekrāna līdz dīvānam ir vienāds ar  1.6 līdz 2 televizora diagonālēm, tomēr šī formula ir tikai aptuvena un katram pašam vajadzētu izvērtēt, kāda izmēra ekrānu viņam būs patīkamāk vērot.

Izvēloties TV izmēru, var ņemt vērā arī, kādā telpā ierīce tiks novietota. Piemēram, virtuvē labi iederēsies televizors ar 17 līdz 22 collu diagonāli, savukārt viesistabā droši var izvēlēties lielāku televizoru, protams, ja to atļauj telpas platība.

Displejs
Pieejami divi TV displeja veidi – LED un plazmas TV. LED televizori ir plāni, pievilcīgi, nodrošina asu attēlu, taču arī maksā nedaudz dārgāk. Savukārt plazmas televizori ir smagāki un biezāki, taču nodrošina lielisku krāsu kontrastu.

Izšķirtspēja
Visi modernie televizori ir ar augstu izšķirtspēju, tomēr šie parametri dažādiem TV modeļiem var visai būtiski atšķirties, tādēļ šim faktoram uzmanība būtu jāpievērš, novērtējot vispārējo attēla kvalitāti.

Tā piemēram, 4K izšķirtspējas televizori nodrošina labāku attēla kvalitāti, savukārt TV modeļi ar HDR izšķirtspējas standartu attēlo izteiktākus melnos un starptoņus, kā arī gaišākus baltos toņus. Jāpiebilst, mūsdienās šis standarts ir teju ikvienam 4K un Ultra HD televizoram.
Interneta savienojums un pieslēgumvietas

Modernākajiem televizora modeļiem ir vairākas pieslēgumvietas.

Ja televizorā plānojat skatīties filmas no ārējās atmiņas, pārbaudiet vai tam ir USB porti. Savukārt, ja vēlēsieties izmantot arī internetu, jāizvēlas televizora modelis ar Wi-fi atbalstu. Tas nodrošina iespēju izmantot interneta sniegtās iespējas, sazināties sociālajos tīklos, izmantot Skype un veikt dažādas citas darbības.

Ja ir svarīgi, lai televizoru varētu lietot kā multimediju ierīci, jāizvērtē un jāsalīdzina dažādu modeļu funkcijas, jo dažādu ražotāju televizoros tās var būtiski atšķirties.

Ražotājs
Veikalos atrodami dažādu ražotāju televizori, taču visdrošāk, protams, iegādāties labi zināmu preču zīmju ražojumus, piemēram, Samsung, Sony, Panasonic, LG. Samsung un LG televizori ir pieejami patiešām daudzveidīgā izvēlē – sākot no lētākiem variantiem, līdz pat ļoti ekskluzīviem televizoriem. Sony un Panasonic piedāvātais klāsts nav tik plašs, taču tik un tā ir ļoti iecienīts risinājums.

Izliektais ekrāns
Lai arī  ražotāji norāda, ka televizori ar izliekto ekrānu nodrošina augstāku attēla kvalitāti, tie tomēr lielu popularitāti guvuši nav. Izvēloties šāda tipa televizoru, ņem vērā, ka to pie sienas pielikt būs grūtāk, kā parasto televizoru.
Televizors mūsdienās ir kļuvis par funkcionālu izklaides centru visai ģimenei! Ņemiet vērā savas vajadzības un izvēlieties  sev nepieciešamo.