Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās atklās Gunta Grandāna fotoizstādi “Ar ziemeļblāzmu sirdī”

Pļaviņās atklās  Gunta Grandāna fotoizstādi “Ar ziemeļblāzmu sirdī”

9. decembrī plkst. 13.30 Pļaviņu novada kultūras centra mazajā zālē tiks atvērta Gunta Grandāna fotoizstāde “Ar ziemeļblāzmu sirdī”.

Izstādē iekļauta 21 uz auduma drukāta fotogrāfija, kurā iemūžināta skaistā dabas parādība – ziemeļblāzma. Atklāšanas pasākumā Guntis stāstīs par savu fotografēšanas pieredzi un ceļojumiem uz vietām, kur novērojama ziemeļblāzma.

Izstāde būs apskatāma līdz 4. janvārim no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 11.00 līdz 17.00, sestdienās — no plkst. 10.00 līdz 13.00. Izstādē redzamos darbus interesenti varēs arī iegādāties.

​Guntis Grandāns ar fotografēšanu nodarbojas jau vairāk nekā 40 gadu. Visbiežāk ir iemūžinājis ainavas. Šogad Pļaviņu novada dome sadarbībā ar Gunti ir izdevusi 2019. gada kalendāru ar Pļaviņu novada ainavu fotogrāfijām. Kalendārā marta mēnesī ir aplūkojama fotogrāfija ar Pļaviņās noķerto ziemeļblāzmu Īvānos.

Guntis kopā ar bezceļu ekspedīciju draugu kopu GoExpedition ziemeļblāzmu ir devies meklēt Zviedrijā, Norvēģijā, Islandē, Krievijā. Ziemeļblāzmas ir iespējams ieraudzīt arī Latvijā, tikai jāzina īstie brīži, kad vērot debesis. Un Guntim tas ir izdevies!