Staburags.lv ARHĪVS

Kā siltināt māju no iekšpuses?

.

2018. gada 1. decembris 00:00

2647
Kā siltināt māju no iekšpuses?

Mājas siltināšanas veidu ir daudz, bet laika gaitā aizvien vairāk cilvēku interesējas par māju siltināšanu no iekšpuses. Reti kurš mājas saimnieks zina, kā pareizi veikt šo procesu, lai izvairītos no pelējuma vai citiem sarežģījumiem. Kādas kļūdas tiek pieļautas visbiežāk, kā izvēlēties kvalitatīvākos materiālus ar vislabākajām termiskajām īpašībām un kā izvairīties no kļūdām, lai pēc dažiem gadiem māja nebūtu jāsiltina no jauna?

Viens no populārākajiem siltināšanas veidiem ir siltināšana ar akmens vati, tomēr speciālisti cenšas atrunāt cilvēkus siltināt māju no iekšpuses, jo slikti paveikts darbs rada daudz nopietnu sarežģījumu. Siltināšanu no iekšpuses veic tikai tad, ja nav citas izvēles, piemēram, tiek siltināta dzīvokļa gala siena. Šim nolūkam vislabāk der akmens vate un Rockwool vate, jo šie materiāli ir ļoti optimāli un piemēroti jebkurai mājas siltināšanai. Jumta, sienu vai grīdu siltināšana — Rockwool vate ir piemērota jebkurā gadījumā, un tai piemīt labas termiskās īpašības. Arī neopora plāksnes ir populārs siltināšanas veids, jo, pateicoties tām, telpas stūros neveidojas kondensāts un neattīstās mikromicētes. Tiem, kas dzīvo vecā, padomju laika dzīvoklī, sienu un grīdu siltināšana ir obligāta, jo tajā laikā celto ēku termiskās īpašības ir traģiskas. Svarīgākais ir atrast kvalitatīvus siltināšanas materiālus, piemēram, akmens vati, Rockwool vati vai ekovati, tomēr siltināšana no iekšpuses būs efektīva tikai tad, ja šos darbus veiks rūpīgi profesionāļi.

Siltinot sienas no iekšpuses, tās viegli ietekmē laikapstākļi ārā. Kad siltināmās sienas savienojas ar pārējo sienas konstrukciju, uzkrājas kondensāts, kā rezultātā rodas nevēlams pelējums. Mitrums traucē mājai iesilt un ārda pašas sienas, savukārt, beidzoties apkures sezonai, neļauj tām pienācīgi izžūt. Ja siltināšana tiks veikta slikti un bezatbildīgi, šīs problēmas skars arī jūs.

Mājas siltināšana no iekšpuses ir prastākais siltināšanas veids, bet neviens cilvēks to neizvēlētos, ja nebūtu citas izvēles. Ja mājas siltināšana no ārpuses vienkārši nav iespējama, labi un rūpīgi veikta siltināšana ar Rockwool akmens vati apmierinās jūsu vēlmes un radīs pienācīgu siltumizolāciju. Siltināt sienas no iekšpuses ne tikai ir sliktāk, nekā to darīt no ārpuses, bet šos siltināšanas darbus veikt ir daudz grūtāk. Siltinot sienas no iekšpuses, nopietnus sarežģījumus var radīt dažādi elektrības vadi, apkure un apgaismojums. Lai labi un kvalitatīvi nosiltinātu no iekšpuses, nākas izjaukt mājas interjeru un pat grīdu. Atkarībā no interjera izmaiņām tas jums var maksāt lielu naudu. Ja netiks radīti piemēroti apstākļi labai nosiltināšanai no iekšpuses, kļūdīties ir ļoti viegli. Iespējams, vislabākais un drošākais veids, kā nosiltināt māju no iekšpuses, ir izmantot akmens vati vai Rockwool vati, jo šie materiāli ir ļoti daudzpusīgi, tāpēc šāda veida siltināšana būs visdrošākā. Siltiniet sienas no iekšpuses tikai tad, ja jums nav citas izvēles, un pārliecinieties, vai darbu veiks profesionāļi.