Staburags.lv ARHĪVS

Aptiekās izpērk pretodu līdzekļus

Guna Mikasenoka

2010. gada 26. maijs 10:09

2192
Aptiekās izpērk pretodu līdzekļus

Odi uzbrūk pikējošā triecienā un lieliem bariem — tā var raksturot šī pavasara odu neparasto aktivitāti. Labvēlīgo laika apstākļu dēļ viņi ir savairojušies lielā daudzumā.

Aizkraukles aptiekas vadītāja Ilze Safonova stāsta, ka pagājušajā gadā pretodu līdzekļus pirka maz, bet šogad pieprasījums pēc tiem ir ļoti liels, un aptieka līdz šim pircēju vēlmes ir apmierinājusi. Arī Gostiņu aptiekas farmaceita asistente Ilze Balode apstiprina, ka cilvēki pretodu līdzekļus pieprasa daudz biežāk. “Karstajā laikā divās dienās cilvēki nopirka ap 20 — 30 aerosola flakonu. Tā kā vairumtirdzniecības bāzē to pietiek, regulāri pasūtām. Tagad mūsu aptiekā var nopirkt arī pretodu ziedi,” viņa stāsta.
Mazzalves aptiekas vadītāja farmaceite Inga Sitāla stāsta, ka pagājušajā nedēļā iedzīvotāji nopirka ap 30 aerosola flakonu — mazai lauku aptiekai tas ir daudz.  Pārdošanā ir arī ēterisko eļļu maisījums.  Tomēr, sākoties lietainām un vējainām dienām, pieprasījums samazinājies.
“Iedzīvotāji aktīvi pērk pretodu līdzekļus jau apmēram nedēļu, vienu dienu pārdevām  pat 17 flakonu,” stāsta Jaunjelgavas aptiekas vadītāja farmaceite Sarmīte Jakovele. “Piedāvājām aerosolus, losjonus, bet tagad palikuši tikai pilieni ar ēteriskajām eļļām, jo Rīgas bāzēs pretodu līdzekļu vairs nav.”
“Skrīveru vecaptiekā” informēja, ka viss pretodu līdzekļu klāsts jau izpirkts, bet krājumus nav iespējams papildināt, jo arī vairumtirgotājiem to vairs nav.  
Vairāki vairumtirgotāji atzinuši, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieprasījums pieaudzis trīs četras reizes, tādēļ ir pasūtītas papildu kravas. Līdz šim pasūtījums ticis veikts, ņemot vērā pagājušajā gadā pārdoto pretodu līdzekļu daudzumu.