Staburags.lv ARHĪVS

7 baltās frāzes, kas var palīdzēt ietaupīt naudu

.

2018. gada 24. oktobris 00:00

117
7 baltās frāzes, kas var palīdzēt ietaupīt naudu

Dzīvē ik uz soļa ir situācijas, kurās nepieciešams tērēt naudu. Taču, ko darīt, ja vēlamies izvairīties no papildu izdevumiem? Reizēm var noderēt turpinājumā minētie septiņi baltie meli, kas palīdzēs Tev ietaupīt naudu dažādos gadījumos, nenodarot ļaunumu citiem.

1. “Man šobrīd ir daudz tēriņu.”
Nebūs melots - ja Tev ir ģimene un mājoklis, par kuru jārūpējas, visticamāk, Tu ikdienā sastopies ar dažādiem izdevumiem – īre, transports, īstermiņa aizdevums, izglītība, pārtika un dažādas citas preces vai pakalpojumi. Gadījumos, kad draugs Tev lūdz aizdot naudu, vai arī kāds vēlas panākt, lai Tu iegādātos konkrētu preci, izmanto šo frāzi, lai veiksmīgi izietu no situācijas, neradot konfliktu.

2. “Man jau tāds ir.”
Ja kāds mēģina Tev pārdot kādu preci vai pakalpojumu, Tu vari izvairīties no šāda darījuma, uzstājot, ka jau esi tādu iegādājies, un vēl viens nav nepieciešams. Atceries, ka pārdošanas jomā strādājošo mērķis ir pārliecināt, ka Tev kaut kas ir nepieciešams. Savukārt Tavs uzdevums ir radīt iespaidu, ka Tev jau tas ir.

3. “Man ir citi plāni.”
Iespējams, ka Tavi vienīgie plāni ir zvilnēšana dīvānā un iecienītākā seriāla skatīšanās, taču tas, protams, nevienam nav jāzina. Gadījumos, kad Tevi mēģina pierunāt doties uz vecpuišu ballīti vai uz kopīgām vakariņām ar kolēģiem, atceries šo frāzi. Vari piebilst, ka Tava māsīca ieradusies ciemos, jāpieskata kaimiņa suns vai jādara kas cits. Tavs mērķis ir ietaupīt naudu un nesabojāt attiecības ar cilvēku, kas Tev izsaka piedāvājumu.

4. “Es cenšos ievērot veselīgu dzīvesveidu.”
Neatkarīgi no tā, vai Tu šobrīd tiešām to dari, gadījumos, kad nepieciešams izvairīties liekas tērēšanās, šis ir labs iemesls, kuru pieminēt, ja Tevi aicina, piemēram, aiziet kopā ar kolēģiem pēc darba uz bāru. Tas Tev vienlaikus palīdzēs ietaupīt naudu un neuzņemt liekas kalorijas. Turklāt, iespējams, Tavi baltie meli pārvērtīsies par īstenību, un Tu patiešām sāksi dzīvot veselīgāk (ja to vēl nedari).

5. “Mans auto ir remontā.”
Dažkārt gadās, ka Tevi aicina apmeklēt kādu pasākumu, kas ietver ilgu braucienu ar auto. Tas nozīmē, ka Tev jātērē nauda par degvielu, stāvvietām, dāvanu un citām vajadzībām. Pasakot, ka Tava mašīna šobrīd ir remontā, Tu, visticamāk, veiksmīgi izvairīsies no nepieciešamības doties uz šo pasākumu, taču ņem vērā, ka Tev var ierosināt izmantot sabiedrisko transportu, vai arī lūgt draugiem, lai Tevi aizved ciemos.

6. “Esmu saslimis.”
Izlikšanās, ka esi saaukstējies, nostrādā vienmēr, it īpaši rudens un ziemas sezonā, kad ļoti daudz cilvēku saskaras ar šo problēmu. Protams, mēs ceram, ka ar Tevi tas neatgadīsies. Šie baltie meli var palīdzēt dažādās situācijās – kad jāiet uz kāzām, vakariņām ar draugiem, basketbola spēli vai ģimenes pusdienām. Neviens taču nevēlas satikties ar cilvēku, kas var pielipināt iesnas vai klepu. Tomēr necenties šo ieganstu izmantot pārāk bieži, jo tas sāks šķist aizdomīgi.

7. “Es jau šogad noziedoju.”
Lai arī ziedošana mūsu valstī tiek vērtēta ļoti augstu, un gan cilvēku, gan dzīvnieku, kam ziedot, netrūkst, gadās situācijas, kad mēs nevaram palīdzēt, kaut arī to vēlētos. Brīžos, kad pašiem ir radušies sarežģījumi, iespējams, jau noformēts īstermiņa kredīts, kas nākamajā mēnesī jāmaksā un līdz algai vēl jāgaida, nekas cits neatliek, kā izmantot šos baltos melus, lai kaut mazliet ietaupītu. Turklāt, ja Tu pēc tam jūties vainīgs, atceries, ka ziedojumu vari veikt arī vēlāk, kad Tava finansiālā situācija būs stabilāka.