Staburags.lv ARHĪVS

Oļģerta Šabanska kausu Neretā izcīna krāslavieši

Imants Silavs

2018. gada 18. oktobris 16:08

137
Oļģerta Šabanska kausu Neretā izcīna krāslavieši

Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas sporta angārā notika Neretas vidusskolas absolventa Oļģerta Šabanska iedibinātā kausa izcīņa volejbolā vīriešu komandām.

Kopš 2001./2002. mācību gada šī kausa izcīņa risinājās maija pēdējā sestdienā, bet dažādu iemeslu pēc šajā mācību gadā un turpmāk šīs sacensības notiks oktobra otrajā sestdienā.

Šogad uz kausa izcīņu ieradās komandas no Ilūkstes un Neretas novadiem, Krāslavas un Jēkabpils pilsētām. Pēc priekšacīkstēm pusfinālos tikās Neretas novada “Pilskalnes” volejbolisti ar Krāslavas komandu un Ilūkstes novada “Subates”  volejbolisti ar Jēkabpils komandu. Šajā spēlēs meistarīgāki bija Krāslavas un Jēkabpils volejbolisti, kuri izcīnīja tiesības spēlēt finālā. “Mazajā finālā”, spēlē par 3.vietu tikās “Pilskalne” ar “Subati”. Dramatiskā cīņā, kurā diemžēl viens Subates volejbolists ieguva traumu un viņu nomainīt bija spiests Latvijas izlases spēlētājs Toms Švāns, Pilskalnes komandas volejbolisti  Andris un Denijs Grīnvaldi, Valdis un Jānis Kārtiņi, Jānis Usāns, Aivars Kupetis un Māris Orlovs ar 2:1 uzvarēja un izcīnīja 3.vietu. Ar garām izspēlēm elpu aizraujošā finālspēlē Krāslavas volejbolisti  Mārcis Galejs, Arnis Bebrišs, Deivids Zolnerovičs, Sergejs Loškins, Iļja Fjodorovs, Aleksejs Abramovs un Dmitrijs Duškins ar 2:1 uzvarēja jēkabpiliešus un izcīnīja Oļģerta Šabanska kausu.