Staburags.lv ARHĪVS

Pasaules skvoša dienā Pļaviņās spēlē skvošu

Pasaules skvoša dienā Pļaviņās spēlē skvošu

Pļaviņās tradicionāli Pasaules skvoša dienas laikā  notika paraugdemonstrējumi, praktiskās nodarbības, iepazīšanās ar specializētu skvoša trenažieru zāli, konkurss.

Galvenais notikums bija mačsacīkste starp novada sieviešu un vīriešu skvoša komandām. Astoņas novada skvošistes cīnījās pret astoņiem vīriešu kārtas skvošistiem.

Sieviešu komandā spēlēja Lana Gasperoviča, Ilze Zilvere, Diāna Petrovska, Olita Znotiņa, Anna Esiņa, svoša pulciņa dalībnieces Diāna Apsīte un Nikola Gasperoviča.
Šogad pārliecinoši uzvarēja vīru komanda, kuru pārstāvēja skvoša pulciņu juniori. Komandā spēlēja Aivis Jokums, Helmuts Vītols, Jānis un Mārtiņš Smilgāji, Rūdis Ruciņš-Vējiņš, Kristaps Ostrovskis, Aivars Lucijanovs. Lai gan uzvara bija pārliecinoša, visas spēles bija saspringtas un uzvarētāju noskaidrošanai bija jāizspēlē 26 geimi.

Sacensību programmā bija iekļauts konkurss "Labākais skvoša sitienu meistars". Konkursa dalībniekiem bija jāizpilda vingrinājums "taurenītis" - secīgi skvoša sitieni korta priekšējos stūros. Šo grūto vingrinājumu visprecīzāk un kvalitatīvāk veica juniore Anna Esiņa, otrā vieta — Aivaram Lucijanovam, trešā —Helmutam Vītolam.