Staburags.lv ARHĪVS

Mājoklim nav signalizācijas? Izmēģini šos paņēmienus, kā pasargāt īpašumu!

.

2018. gada 18. oktobris 09:27

75
Mājoklim nav signalizācijas? Izmēģini šos paņēmienus, kā pasargāt īpašumu!

Ne visiem ir iespēja ierīkot savā mājoklī drošības sistēmas, piemēram, signalizāciju vai kameras. Taču ikviens vēlas pasargāt sevi un savu īpašumu no zagļiem, kas īpaši aktīvi sāk darboties tieši gada tumšajā sezonā. Joprojām dzirdam ziņās, ka ļaundari ielaužas gan mājās, gan dzīvokļos, aiznesot dažādas vērtslietas un naudu. Ja arī Tu vēlies pasargāt savu mājokli no šādām nelaimēm, piedāvājam Tev alternatīvus risinājumus, kā to izdarīt.

Iegādājies vai paņem no patversmes suni

Kamēr liela daļa cilvēku drošību mājās saista ar lielas, biedējošas šķirnes suņiem, piemēram, rotveileriem vai vācu aitu suņiem, jāatceras, ka šis ir tikai mīts. Arī nelieli suņi var iedvest pietiekami lielu bijību ikvienam, kurš tuvojas Tavam mājoklim.

Patiesībā jau fakts, ka Tev mājās ir suns, izraisa piesardzību, tādēļ arī šāds objekts reti kuram zaglim šķiet pievilcīgs, jo dzīvnieki var būt ne tikai bīstami, bet arī skaļi, neatkarīgi no to izmēra. Pat paši mazākie sunīši, čivauvas var būt lieliski sargsuņi, pateicoties viņu skaļajai un uzkrītošajai riešanai.

Ja Tev nav iespējas turēt savā mājā suni, dažkārt pietiek ar to, ka uz sētas ir novietots uzraksts “Uzmanību, nikns suns!”, kā arī vajadzības gadījumā iespējams iegādāties elektroniskās sistēmas, kas, vadoties pēc sensora darbības, atskaņo riešanas un rūkšanas skaņas.

Atstāj automašīnu uz piebraucamā ceļa

Redzot auto pie mājas, garāmgājēji parasti saprot, ka ēkā kāds atrodas, tādēļ arī zagļi parasti izvairās doties uz šādām vietām, jo nav pārliecināti, ka mājoklis ir tukšs. Ja plāno doties ārpus savas dzīvesvietas uz ilgāku laiku, šis ir viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā pasargāt īpašumu.

Protams, papildus tam noteikti būtu nepieciešama arī nekustamā īpašuma apdrošināšana, kas pasargā no zagļu radītiem zaudējumiem un daudziem citiem riskiem, ar kuriem tuvāk vari iepazīties apdrošināšanas kompānijas Compensa mājaslapā.

Neizrādies

Ja iegādājies jaunu TV, elektronisko sistēmu vai kādu citu vērtīgāku preci, izvairies to novietot pretī logam, kur to brīvi var redzēt ikviens, kas iet vai brauc garām. Tāpat arī padomā par to, kā droši uzglabāt dārza tehniku – pļāvējus, trimmerus un zāģus, lai tie nestāvētu brīvi pieejamā vietā.

Izmanto ainavu dizaina veidošanu savā labā

Krūmi ar dzelkšņiem un ērkšķiem, apjomīgi rožu stādījumi un krūmāji ar asām lapām ir labas alternatīvas, kuras izvēlēties stādīšanai ap māju, piemēram, ap logiem, pie žogiem un citās zonās. Tajā pašā laikā nevajadzētu mājas pagalmu pārblīvēt ar krūmiem, jo tas radīs pretējo efektu, dodot zagļiem iespēju vieglāk paslēpties.

Noderīgas zīmes

Tev nav obligāti jāierīko dārga drošības sistēma ar kamerām, sensoriem un signalizācijām, lai pasargātu savu īpašumu. Nevienam nav aizliegts novietot pie mājas vai sētas zīmi, kas informē, ka ēkā ir signalizācija un novērošanas kameras. Šāda zīme izmaksās vien pāris eiro, taču tās efekts būs mērāms krietni lielākā summā.

Kā jau minējām iepriekš, šīs ir tikai dažas alternatīvas, kuras vari izmantot, lai pasargātu savu mājokli no nelūgtiem visiem. Taču, kā zināms, zagļi nav vienīgais risks, kam ir pakļauti dzīvokļu un māju īpašnieki. Šeit jāpiemin arī ugunsgrēki, ūdens noplūdes, dabas stihiju radītie postījumi, elektroniskie bojājumi un dažādi citi riski. Ikviens prātīgs saimnieks zina, ka šajos gadījumos palīdzēt var tikai un vienīgi laba mājokļa apdrošināšana, tādēļ, ja Tu vēl šaubies, ienāc Compensa.lv un pārliecinies, cik daudz ieguvumu rada viena polise.