Staburags.lv ARHĪVS

6 iemesli, kādēļ izvēlēties dakstiņu jumta segumu

.

2018. gada 17. oktobris 00:00

172
6 iemesli, kādēļ izvēlēties dakstiņu jumta segumu

Jumta seguma izvēle ir viens no svarīgākajiem lēmumiem, kādu Tev nāksies pieņemt, būvējot jaunu māju vai arī veicot esošās ēkas remontu. Jumts rūpējas par drošību, veido pirmo iespaidu par ēku un piešķir īpašumam augstāku vērtību. Tieši tādēļ ir tik svarīgi izvēlēties pareizo jumta materiālu.

Dakstiņi ir tieši tāds jumta segums, kas ideāli piemērots dažādiem klimatiem, tai skaitā, arī Latvijas mainīgajiem laika apstākļiem, kad ziema mijas ar vasaru. Ilgi kalpojošie, izturīgie un estētiski pievilcīgie jumta segumu ražotāja Monier dakstiņi ir īstā izvēle, ja domā par to, kā rūpēties par drošību, energoefektivitāti un komfortu savā mājoklī.

Lai Tu būtu pārliecināts, ka dakstiņu jumta segumi ir piemērotākie arī Tavai mājai, piedāvājam Tev sešus iemeslus, kādēļ Monier dakstiņi ir pareizā izvēle:

1.  Dakstiņi piestāvēs ikvienai mājai, neatkarīgi no tās stila.


Mūsdienās dakstiņus iespējams izvēlēties no plaša krāsu un profilu klāsta, tādēļ Tu vari iegādāties tieši tāda dizaina modeli, kas ir piemērotāks Tavam mājoklim. Mēs zinām, ka lieliska ēkas koptēla veidošana sākas ar unikāla stila izvēli, un, neatkarīgi no tā, kādas būs Tavas vēlmes, dakstiņi iederēsies ēkas ārējā dizainā. Papildus tam Tu vari izvēlēties no divu veidu dakstiņiem – māla un betona. Tie abi ir pievilcīgi un izturīgi, taču tiem ir arī savas atšķirības, kas papildina to unikalitāti.

2.  Dakstiņu krāsa saglabājas ilgi.


Atšķirībā no metāla vai cita materiāla jumtiem, Monier māla dakstiņu krāsa vienmēr saglabā savu košumu, kvalitāti un pievilcību. Tas iespējams pateicoties īpašam apstrādes procesam, kurā māla masai tiek piejaukti dzelzs oksīdi un viss kopā tiek karsēts ļoti augstā temperatūrā, un tādēļ arī tās tonis nekad neizbalē. Ne velti dakstiņu jumti ir iecienīti dažādās valstīs jau daudzu gadu garumā. Cilvēki novērtē šī jumta seguma vērtīgās īpašības.

3.  Dakstiņi ir ideāli piemēroti Latvijas laika apstākļiem.

Latvija atrodas mērenā klimata joslā, un tas nozīmē, ka mēs izbaudām daudzveidīgus laika apstākļus – sākot no liela karstuma, beidzot ar lietu, vēju, vētrām, sniegu un ledu. Lai arī citus jumta segumus šāda “buķete” spēj negatīvi ietekmēt, dakstiņi ir tik izturīgi, ka tiem nekaitē ne liels karstums, ne aukstums. Tie nerūsē, nepelē un nebojājas, atšķirībā no citiem materiāliem. Arī betona dakstiņiem ir īpašs virsmas pārklājums, kas saglabā krāsas intensitāti un aizsargā pret ārējās vides ietekmi ilgu laiku.


4.  Dakstiņi ir izturīgi, turklāt betona dakstiņi ar laiku kļūst vēl spēcīgāki.


Pastāv uzskats, ka, pārvietojoties pa dakstiņu jumtu, ir jābūt ļoti uzmanīgiem, jo, uzkāpjot uz tiem, dakstiņi ātri vien var salūzt. Taču patiesībā ir pilnīgi pretēji. Pa dakstiņiem droši var pārvietoties nebaidoties, ka tie varētu deformēties. Pētījumos atklāts, ka, piemēram, betona dakstiņi ar laiku kļūst vēl izturīgāki. Taču, ja kāds no dakstiņiem ir bojāts, to ērti var nomainīt, neietekmējot pārējo seguma daļu, kā tas būtu, piemēram, metāla jumta gadījumā.

5.  Izturība pret ļoti spēcīgu vēju.

Pateicoties tam, ka dakstiņus ieklāj vienu virs otra, tos savstarpēji saāķējot, šis jumta segums ir pietiekami drošs, lai pasargātu ēku arī ļoti spēcīga vēja laikā. Ja citu materiālu jumtus vētras laikā mēdz noraut kā vienu gabalu, tad dakstiņi tam nepakļaujas, turklāt arī to svars neļauj vējam ietekmēt segumu.

6.  Uzticama garantija.


Monier nedod veltīgus solījumus un dara to, ko spēj izpildīt, tādēļ jau vairāku gadu desmitu garumā visiem jumta dakstiņiem tiek nodrošināta rakstiska 30 gadu garantija. Taču, protams, paša jumta seguma kalpošanas laiks var būt divas, trīs un pat vairākas reizes ilgāks. Šis ir ilgtermiņa risinājums un vērtīgs ieguldījums tiem, kuriem rūp drošība, komforts un pievilcīgs mājas izskats.