Staburags.lv ARHĪVS

Brīvi stāvošā vai iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna – kuru izvēlēties?

.

2018. gada 9. oktobris 00:00

256
Brīvi stāvošā vai iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna – kuru izvēlēties?

Neatkarīgi no izmēra un modeļa, visas trauku mazgājamās mašīnas mums palīdz uzturēt virtuvē kārtību un saglabāt izlietni tukšu no netīrajiem traukiem. Tāpat pareizi izvēlēts sadzīves tehnikas modelis var būt arī elegants un moderns elements kopējā virtuves dizainā. Vienu no izteiktākajām atšķirībām starp brīvi stāvošajām un iebūvējamām trauku mazgājamām mašīnām min to lietderīgumu īstermiņā vai ilgtermiņā. Taču tas nav viss – interneta veikals 220.lv piedāvā iepazīties ar citām būtiskām atšķirībām starp šiem abiem sadzīves tehnikas veidiem.

Attiecībā uz lietderīgumu svarīgi zināt to, ka iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna būs piemērotāka gadījumos, kad vēlies pārveidot savu virtuvi, domājot par tās izskatu ilgtermiņā. Savukārt, ja dzīvo īrētā mājā vai dzīvoklī, labāk tomēr izvēlēties brīvi stāvošu modeli, kuru varēsi vienkārši paņemt līdzi, pārvācoties uz citu dzīvesvietu.


Pārvietojamo modeļu priekšrocība ir tā, ka nav nepieciešami sarežģīti santehniķa pakalpojumi. Parasti pietiek ar tehnikas pievienošanu ūdens sistēmai un kanalizācijai, un sākt mazgāšanas darbus. Tāpat jāpiemin, ka šādu modeļu augšējo virsmu var ērti izmantot dažādu sīkāku virtuves piederumu novietošanai.


Brīvi stāvošā trauku mazgājamās mašīna

Tā kā modeļu daudzveidība šajā kategorijā ir ļoti plaša, iespējams atrast dažādu izmēru tehniku, ko var pielāgot visām virtuvēm – gan plašām, gan arī pavisam nelielām. Maziem dzīvokļiem pat pilnībā var pietikt ar uz galda liekamo trauku mazgājamo mašīnu, kas efektīvi parūpēsies par 1 – 2 cilvēku trauku tīrību ikdienā. Nelieli trauku mašīnu modeļi lieliski iederas ne tikai mājokļos, bet arī biroju virtuvēs.


Lielākie brīvi stāvošie modeļi ir piemēroti pat astoņu trauku komplektu mazgāšanai vienā reizē, tādēļ, izvēloties sev piemērotāko sadzīves tehniku, noteikti vajadzētu aprēķināt, cik daudz trauku nāksies mazgāt, lai neiegādātos trauku mazgājamo mašīnu, kas ir par lielu vai par mazu.


Iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna

Jau nosaukums vēsta par šīs sadzīves tehnikas pielietojumu un specifiku. Tā lielākoties tiek izvēlēta kā paliekoša, ilgtermiņā lietojama tehnika, ko iebūvē kā daļu no virtuves iekārtas. Tāpat šī ir laba alternatīva gadījumos, ja mājoklī dzīvo vismaz divi vai trīs cilvēki.


Kā viens no iespējamiem trūkumiem jāpiemin iebūvētās tehnikas īpatnība – tā ir daļa no komplekta, kas aizņem noteiktu vietu, kā rezultātā arī ierobežo pieejamo platību virtuvē. Tāpat vajadzētu zināt, ka iebūvējamās trauku mazgājamās mašīnas uzstādīšana jāuztic profesionāliem santehniķiem.


Apdare

Tiem, kurus īpaši interesē šīs sadzīves tehnikas dizains, jāzina, ka lielākoties brīvi stāvošie modeļi ir pieejami baltā vai nerūsējošā tērauda krāsā, taču dažkārt atrodamas arī citas krāsas, piemēram, melna. Savukārt, izvēloties iebūvējamo modeli, jāzina, ka apdarei nozīmes īsti nebūs, jo redzams būs priekšējais panelis, kas sakritīs ar virtuves iekārtas dizainu.


Darbības skaļums

Salīdzinot dažādus modeļus, eksperti atzīst, ka klusākas parasti ir iebūvējamās trauku mašīnas. Tas tiek pamatots ar faktu, ka tehniku iekļauj virtuves iekārta, tādēļ skaņa tiek slāpēta.


Mazgāšanas cikli

Vairums trauku mašīnu ir pieejamas ar pamata mazgāšanas cikliem, tai skaitā, intensīvo, vieglo un mērcēšanas ciklu. Atkarībā no izvēlētā modeļa Tu iegūsi dažādas citas funkcijas, piemēram, īpaši stiklam piemērotu, videi draudzīgu un dažādus citus režīmus, kas atvieglos trauku mazgāšanu.

Ikviens vēlas, lai sadzīves tehnika kalpotu ne tikai kvalitatīvi, bet arī ilgstoši. Atceries, ka par to atbilstoši jārūpējas, lietojot piemērotus līdzekļus trauku mazgāšanai, ūdens mīkstināšanai un citiem mērķiem.