Staburags.lv ARHĪVS

Faktori, kas jāņem vērā, iegādājoties printeri skolas vajadzībām

.

2018. gada 21. septembris 00:00

178
Faktori, kas jāņem vērā, iegādājoties printeri skolas vajadzībām

Printera izvēle skolas darbu drukāšanai šķiet vienkāršs uzdevums. Taču patiesībā ir vairāki aspekti, par kuriem dažkārt neaizdomājamies. Ir dažādi faktori, kuri ietekmē to, vai konkrētais printera modelis mums der, un tos vajadzētu zināt. Piemēram, ja apgūsti fotografēšanu, Tev svarīga varētu foto drukāšanas funkcija, savukārt biznesa un finanšu virziena studentiem var noderēt kvalitatīvu grafiku printēšana. Printeru piedāvājums šobrīd ir ļoti plašs, tādēļ, lai kaut mazliet atvieglotu īstā modeļa izvēli, interneta veikals 220.lv apkopojis svarīgākos faktorus, kas būtu jāņem vērā.

Izmērs
Ja printeri plāno izmantot nevis mājās, bet, piemēram, kopmītnēs, ņem vērā, ka nāksies iekļauties ierobežotā platībā. Tāpēc pievērs uzmanību tam, lai printeris aizņemtu pēc iespējas mazāk vietas. Tintes printeri nereti mēdz būt kompaktāki un piemērotāki šādām situācijām.

Printēšanas tehnoloģija
Tev ir iespēja izvēlēties vai nu tintes, vai lāzera printeri. Studentiem un skolēniem visbiežāk nākas printēt dažādus kursa darbus, mājas darbus un materiālus lasīšanai. Vairumā gadījumu labākā izvēle ir tintes printeris. Lai arī printēšanas kvalitāte un precizitāte var nebūt tik laba kā lāzerprinterim, tā atzīstama par pietiekami normālu, lai izmantotu gan savām vajadzībām, gan arī iesniegtu skolotājiem un pasniedzējiem, ja nepieciešams.

Lāzerprinteri parasti ir dārgāki un lielāki izmērā. Tos visbiežāk iespējams ieraudzīt birojos un kopētavās, kur nepieciešams printēt lielu dokumentu daudzumu īsā laikā. Taču mūsdienās ražotāji arī sākuši izstrādāt tādus lāzera printeru modeļus, kas piemēroti studentu un skolēnu vajadzībām. Tie izceļas ar mazāku izmēru, pieņemamāku cenu un labu kvalitāti, kas ļauj izdrukāt detalizētus attēlus, grafikus, tabulas un zīmējumus.

Ja Tavā ikdienā ir nepieciešams izmantot dažādas dizaina un attēlu apstrādes programmas, kuru failus vēlāk printē, labāk izvēlēties lāzerprinteri.

Uzstādīšana un izmantošana
Ikviens vēlas printeri, kuru būtu viegli uzstādīt un ērti lietot. Tāpat nevajadzētu būt grūtībām ar savienojumu un tā drošību. Tas jāņem vērā, ja, izvēlies printeri, kuram pieejams Wi-fi savienojums, ko var izmantot, lai ātri izdrukātu failus uzreiz no telefona, datora vai planšetes, kā arī “mākoņa”. Ir printeriem, kuriem, lai izmantotu Wi-fi savienojumu, nepieciešams ievadīt drošības atslēgu katru reizi, kad vēlies ko izprintēt. Protams, lai arī mājas apstākļos var būt kaitinoši, taču, ja plāno printēt privātus dokumentus, kurus nedrīkst redzēt citas personas u.tml., šī ir laba opcija.

Funkcijas
Studentiem un skolēniem noteikti varētu noderēt printeris, kurā ietilpst arī kopētāja funkcija. Taču mūsdienās multifunkcionālajos printeros pieejamas arī kopētāja un faksa iespējas. To, kurš modelis der tieši Tev, izvēlies, vadoties pēc savām vajadzībām. Ņem vērā, ka multifunkcionālās ierīces parasti ir lielākas un dārgākas.

Kur iegādāties printeri?
Kad esi noskaidrojis, kādu printeri vēlies iegādāties, svarīgi saprast, kur to izdarīt. Viens no variantiem – doties uz veikaliem, aplūkot piedāvājumu un izvēlēties īsto. Taču studijas, mācību stundas, kā arī citas aktivitātes aizņem tik daudz laika. Kā atrast brīdi, kad to izdarīt? Tā vietā vari izvēlēties vienkāršāku metodi – ienāc interneta veikalā 220.lv un izpēti tā piedāvājumu. Šeit ir ļoti plašs tintes, lāzera un foto printeru piedāvājums katrām vajadzībām un iespējām, tādēļ nav jāsatraucas par to, vai atradīsi īsto.

Izvēlies kādu no sev ērtākām saņemšanas metodēm – veikalā, ar pakomātu vai piegādi mājās. Viss ir vienkārši saprotams, cenas ir pievilcīgas un sortiments – daudzveidīgs. Pārliecinies pats – 220.lv!