Staburags.lv ARHĪVS

Izbeidz kriminālprocesu par iereibuša Aizkraukles policista izraisītu avāriju, kurā cieta sirmgalve

2010. gada 4. jūnijs 08:52

2773
Izbeidz kriminālprocesu par iereibuša Aizkraukles policista izraisītu avāriju, kurā cieta sirmgalve

Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs jau otru reizi izbeidzis kriminālprocesu, kas sākts pērn decembrī pēc tam, kad iereibuša Aizkraukles kriminālpolicista vadīta policijas automašīna uzbrauca sirmai gājējai.

Policija decembra vidū Aizkrauklē aizturēja policijas automašīnu "Hyundai Getz", kuru vadīja iereibis vietējais kriminālpolicists. Blakus šoferim sēdēja vēl viens iereibis kriminālpolicists. Auto bija uzbraucis 1929.gadā dzimušai gājējai.

Pret abiem policistiem tika ierosinātas disciplinārlietas, un vienam noteikts aizdomās turētā statuss. Abi tomēr paspēja brīvprātīgi aiziet no policijas, līdz ar to disciplinārsoda viņiem nebija.

Par negadījumu tika sākts kriminālprocess, ko vēlāk izmeklēšanas turpināšanai pārņēma VP Iekšējās drošības birojs, taču janvārī birojs to nolēma izbeigt, jo cietusī guva vieglus miesas bojājumus bez traucējuma veselībai. Drīz pēc tam cietusī nomira, un radinieki biroja lēmumu pārsūdzēja prokuratūrā, sacīja Smoča.

Prokuratūra kriminālprocesu atjaunoja, taču maijā birojs lietu atkal izbeidza, jo ekspertīzē konstatēts, ka gājējas nāve nav tiešā cēloniskā sakarībā ar negadījumā gūtajiem miesas bojājumiem.

Jau ziņots, ka viens likumsargs policijā strādāja kopš 1996.gada un jau bija izpelnījies piecus disciplinārsodus, savukārt otrs policists strādājis kopš 1991.gada un bija nopelnījis trīs disciplinārsodus.

Ziņots, arī, ka toreiz negadījuma vietu policisti atstāja un par notikušo nepaziņoja saviem kolēģiem, taču, pateicoties Aizkraukles iecirkņa Operatīvās vadības nodaļas darbiniekam, kurš pamanīja bojāto dienesta automašīnu un noskaidroja apstākļus, abi policisti aizturēti.