Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros Zinību dienu sagaida ar vērienu

Imants Kaziļuns

2018. gada 4. septembris 13:33

8136
Skrīveros Zinību dienu sagaida ar vērienu

Ar Zinību dienu 1. septembrī un simtgades pirmklasnieku sveikšanu, Parka svētkiem Skrīveru dendroloģiskajā parkā Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas skolēnu un skolotāju kolektīvs svinīgi un arī jautri iesāka jauno mācību gadu.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš “Staburagam” stāsta, ka izvēle bērnus un viņu vecākus uz skolu aicināt sestdien, nevis pirmdien, kā tas bija lielākoties citās skolās, bija saistīta ar iespēju vecākiem bez stresa izbaudīt kopā ar bērniem šo dienu. Kā zināms, valstī pirmdiena nav brīvdiena, un Darba likumā nav punkta par to, ka darba devējam ir pienākums savus darbiniekus šogad 3. septembri atbrīvot no pienākumu pildīšanas. Tāpēc Zinību dienā skolā bija svinīgā līnija un uz to varēja ierasties abi vecāki, kas, ļoti iespējams, nebūtu noticis, ja par pirmo skolas dienu izvēlētos 3. septembri. Par šādu iespēju labas atsauksmes un pateicības vārdus skolas vadība saņēmusi no bērnu vecākiem. Savukārt pirmdiena Skrīveru skolā jau sākās ar audzināšanas stundu.

Šajā mācību gadā Skrīveros skolas gaitas sāka 405 skolēni. No viņiem 31 ir pirmklasnieks, bet, piemēram, 5. klasē mācīsies 54, 10. klasē — 24 audzēkņi. Liels ir no citām apkārtnes skolām uz Skrīveriem atnākušo skolēnu skaits. Ar viņiem vien varētu nokomplektēt klasi jeb atnācēji ir 24. Skolas dienesta viesnīcā dzīvos 12 jaunieši.

Līgas Patmalnieces foto