Staburags.lv ARHĪVS

Ieteikumi, dodoties iepirkties jaunajam mācību gadam

.

2018. gada 31. augusts 09:44

52
Ieteikumi, dodoties iepirkties jaunajam mācību gadam

Augustā bērni un vecāki sāk gatavoties 1. septembrim un jaunā mācību gada sākumam, tāpēc tieši vasaras beigās rodas ievērojami izdevumi.
Pēc salīdzināšanas portāla Gudriem.lv aptaujas veiktajiem datiem noskaidrojās, ka vairāk nekā puse respondentu (55,8 %) atzīst tēriņus mācību gada sākumā par pieņemamiem, taču spējīgiem radīt īslaicīgas finansiālas grūtības. 26,2 % aptaujāto uzskata tos par nebūtiskiem, bet 13,4 % respondentu augusta beigu izdevumus raksturo kā izteikti apgrūtinošus.

Aptaujas dati vēstīja, ka vislielāko naudas summu vecāki aizvirza skolas somas, kancelejas preču un apģērba iegādei – gan ikdienas skolas gaitām, gan sporta stundām nepieciešamajam. 31,7 % aptaujāto skolas precēm plāno iztērēt no 100 līdz 200 eiro, nedaudz mazāk – 25,7 % plāno iekļauties 50 līdz 100 eiro, bet 15,5 % respondentu domā, ka jaunajam mācību gadam vajadzīgais summā pārsniegs 200 eiro. 10 % aptaujāto cerīgi pauda, ka iztērēs līdz 50 eiro.
Šos izdevumus ir iespējams samazināt. Uzzini, kā!

Iepērcies pakāpeniski!
Tā kā par skolēna gatavošanu skolai un šim notikumam nepieciešamajām precēm ir zināms jau labu laiku iepriekš, ir jāizmanto iespēja saplānot savu budžetu un sākt iepirkties laicīgi. Piedevām 1. septembra atlaides nereti ir tikai reklāmas triks un pēdējā brīža piedāvājums nemaz nav tik izdevīgs. Tāpat, skolas gaitas uzsākot, skolēns neizmantos visas preces uzreiz, tāpēc ir vērtīgi saprast, kuras lietas jānopērk pirmās, un pārējo preču iegādi var atlikt arī uz rudeni.

Veic revīziju!
Pirms dodies iepirkties, apskati, kādi skolas lietu krājumi glabājas mājās, kā arī palūdz saviem draugiem un paziņām izdarīt to pašu – ja nu atrodas kas noderīgs, kas nebūs jāpērk!

Pārpērc!
Daudz izdevīgu piedāvājumu ir iespējams atrast sludinājumu lapās un grupās sociālajos medijos. Cilvēki mēdz iegādāties preces, kuras vēlāk pašiem nenoder vai nepatīk viņu bērnam, tādēļ ir spiesti tās pārdot, biežāk par lētāku cenu nekā veikalā.

Salīdzini!
Preču piedāvājums dažāda tipa veikalos var būtiski atšķirties, tāpēc apskati pēc iespējas plašāku pārdošanas vietu spektru. Veicot šāda veida izpēti, noskaidrosi, kur mācību līdzekļi ir nopērkami visizdevīgāk. Liels preču klāsts ir pieejams arī interneta veikalos, to ērtai salīdzināšanai izmanto portālu Gudriem.lv!

Iepērc vairumā!
Gandrīz vienmēr var pretendēt uz kādu atlaižu piedāvājumu, iegādājoties preces lielā daudzumā. Aprunājies ar pārējo skolēnu vecākiem un vienojies par dienasgrāmatu, rakstāmpiederumu vai citu kancelejas preču pasūtīšanu un iegādi visiem kopā.

Ja mācību līdzekļu iegāde un finansiālo līdzekļu sadale tevi joprojām uztrauc, apsver domu par tādu pakalpojumu kā ātrie kredīti internetā, lai aizņemtos nelielu naudas summu, kuru varēsi vēlāk atmaksāt. Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atdot aizdevumu!