Staburags.lv ARHĪVS

5 idejas, kā stiprināt un atsvaidzināt pāra attiecības

.

2018. gada 29. augusts 00:00

462
5 idejas, kā stiprināt un atsvaidzināt pāra attiecības

Iemeslu, kāpēc mīlošu pāru attiecības ar laiku var ierūsēt, var būt daudz — rutīna, rūpes par maziem bērniem, slodze darbā, pieradums, vienveidība utt. Dažādi faktori un to kombinācijas var novest pie sajūtas, ka attiecības vairs nav tādas kā agrāk. Ja šos brīžus ignorē, ja kaut ko lietas labā nedara, tas var radīt strīdus, atsvešināšanos, aizvainojumu un pat novest pie šķiršanās.

Ne velti gan psihologi, gan attiecību eksperti atgādina, ka pāra attiecības ir darbs, kas labus rezultātus sniedz tad, ja abas puses kaut ko iegulda. Labas attiecības ilgtermiņā nevar rasties pašas no sevis. Tāpēc šajā rakstā apkopotas dažas idejas, kādā veidā ikviens pāris var stiprināt un atsvaidzināt savas attiecības.

Atrast kopīgu hobiju

Steidzīgā un pienākumu pilnā ikdienā pāriem visbiežāk pietrūkst tieši interesanta kopīgi pavadītā laika. Parasti ir tikai ikdiena, rūpes par māju, bērniem, darbs. Tāpēc ir pašiem jāievieš kaut kas kopīgs un interesants — hobijs, kas patīk un interesē abiem. Vienmēr ir labi, ja katram ir savi hobiji, bet varbūt vajadzētu ieviest vienu kopīgu? Tās būtu nodarbes, ko abi ar prieku varētu veikt kopā, lietderīgi kopā pavadīts laiks. Tas noteikti sniegs pozitīvu iespaidu uz attiecībām.

Nakšņot ārpus mājas

20180828-1010-paris-atpusas-spa-tumsa.jp

Nakšņošana ārpus mājas vienmēr ir patīkama pāmaiņa mīlošam pārim, kam ikdienā neizdodas izbaudīt divvientulību tik, cik gribētos. Varat izbrīvēt nedēļas nogali, lai atpūstos kādā SPA, iegadāties pakalpojumu, kur iekļauta arī nakšņošana. Interneta vietnē “Lieliska Dāvana” vienmēr atrodami izdevīgi atpūtas piedāvājumi pāriem, kur iekļauta arī nakšņošana.

Gan Latvijā, gan kaimiņu valstīs ir daudz lielisku vietu, kur var izbaudīt romantisku nedēļas nogali, mieru, kopā būšanu. Nakšņošana citā vidē arī var piešķirt jaunu dzirksteli intīmajai dzīvei, kas pāriem arī nav maznozīmīgs aspekts laimīgām attiecībām.

Uzziniet par izdevīgiem atpūtas piedāvājumiem, kur iekļauta nakšņošana.

Atkal iet uz randiņiem

Randiņi ir dabiska lieta attiecību sākumposmā. Ar laiku, kad jau dzīvo kopā, ir ģimene, tas aizmirstas. Tomēr tas ir lielisks veids, kā ikdienā uzturēt dzirkstelīti attiecībās, sajust to īpašo gaidīšanas un satraukuma sajūtu pirms katras tikšanās. Kaut vai satikties pilsētā uz kafiju, nozagt dažas stundas, lai aizietu uz kinoteātri, pastaigāties pa parku un apēst pa saldējumam. Tik vienkārši, bet tik vērtīgi un iedarbīgi. Pamēģiniet, uzaiciniet jau tuvākajās dienās savu mīļoto cilvēku uz randiņu!

Uzburt svētkus arī ikdienā

20180828-1017-brokastis2.JPGIkdiena un tās rutīna ir vilinoši patīkama, tomēr ar laiku var radīt sajūtu, ka attiecībām pazudušas krāsas. Lai tā nenotiktu, vajadzētu arī ikdienā biežāk ienest svētku sajūtu. Piemēram, pagatavot kādu neparstu ēdienu no smalkas pavārgrāmatas, izcept brīvdienās torti. Iemeslu maziem svētkiem ikdienā vienmēr var atrast. Kāpēc gan nepasniegt mīļotajam cilvēkam brokastis gultā tāpat vien?

Maigums un pieskārieni ik dienu

Pieskārieni, ķermenisks kontakts, mīļuma izpausmes — tā ir dabiska vajadzība partnerattiecībās. Tas sniedz emocionālo saikni, drošību, patīkamas emocijas. Daudzi pāri, kuri ilgi ir kopā, pazaudē to fizisko tuvību, kas ir attiecību sākumā. Bučas, apskāvieni, sadošanās rokās, piespiešanās cieši klāt — tie ir ieradumi, ko vērts nezaudēt arī tad, ja esat kopā jau ilgi. Pamēģiniet jau šodien!