Staburags.lv ARHĪVS

7 jautājumi, uz kuriem jāatbild vecākiem, lai nopirktu mazulim piemērotu gultu

.

2018. gada 28. augusts 09:54

98
7 jautājumi, uz kuriem jāatbild vecākiem, lai nopirktu mazulim piemērotu gultu

Tikko dzimis mazulis miegā pavada lielāko daļu diennakts. Arī turpmākajos dzīves gados labs miegs bērnam ir ļoti būtisks, lai viņš atpūstos, augtu un attīstītos. Tāpēc vecākiem ir atbildīgs uzdevums — izvēlēties savam mazulim piemērotāko gultu.

Lai palīdzētu vecākiem ar īstās gultas atrašanu un iegādi, tālāk apkopti daži būtiski jautājumi, atbildes uz kuriem palīdzēs vecākiem plašajā piedāvājumā atrast tās gultas, kas ir piemērotākas.

Kurā vietā bērna gulta tiks novietota?

Pirms gultas iegādes vecākiem jau vismaz aptuveni vajadzētu zināt, kurā vietā tā tiks novietota. Tas var ietekmēt pieļaujamo gultiņas izmēru. Bērnu gultas nopērkamas dažādos lielumos un komplektācijās, tāpēc ir jābūt skaidrībai, kāds ir maksimālais izmērs, ko mājokļa platība un ieplānotā vieta pieļauj.

Cik ilgi paredzēts šo gultu lietot?

Vēl viens svarīgs aspekts — cik ilgi bērnam šajā gultā vajadzēs gulēt? Ja tas ir tikai pirmais un varbūt otrais dzīves gads, bet pēc tam tiks iegādāta cita gulta, tad tas var ietekmēt izvēli, cenu, izmērus. Ja vecāki plāno, ka bērns šo gultu izmantos vairākus gadus, tad noteikti jāskatās uz cita veida modeļiem. Tad piemērotākas būs bērnu gultas ar noņemamu malu, varbūt transformējamas, lai pielāgotos divgadīga un lielāka bērna vajadzībām.

Cik daudz naudas atvēlēts šim pirkumam?

Finanses vienmēr ir faktors, kas uzliek zināmus rāmjus. Vēlams saprast, cik daudz naudas ģimene var un grib tērēt bērnu gultas iegādei. Piedāvājumi un dizaini jau ir arī par kosmiskām cenām, bet tas nenozīmē, ka lētāks varaiants nebūs gana komfortabls un kvalitatīvs. Tāpēc labāk sākumā noteikt savas robežas, jo impulsu iespaidā var gadīties iztērēt tik, cik patiesībā nemaz nevarēja atļauties.

Vēlaties gultiņu vai šūpulīti?
20180828-1000-chicco-next-2-me-gultina2.

Noteikti vecākiem jāapsver opcija par šūpulīti pirmajiem bērna dzīves mēnešiem. Ja vecāki zina, ka gribēs, lai mazulis visu laiku ir tuvumā, lai guļ vienā telpā un cieši blakus, tad šūpulīša tipa gulta ir labs risinājums. “Chicco” ir radījis mūsdienīgas un mobilas šūpuļgultiņas un nedaudz lielākas gultiņas “Next To Me”, kas noliekamas cieši pie vecāku gultas, tās ir arī ērti pārvietojamas pa māju, jo ir ritenīši. Gultiņas ir kompaktas, vieglas, arī gaumīgas. Vienīgi jāņem vērā, ka tad, kad mazais velsies un celsies, šī gultiņa jau būs jānomaina pret lielāku un stabilāku. Tāpēc vecākiem jāizvērtē savas iespējas un vajadzības.
Uzziniet vairāk par šūpuļgultiņu parametriem un priekšrocībām.

Kāds ir telpas un mājokļa interjers?

Bērnu gultiņas nav tikai klasiskās koka redeļu gultas dabiska koka krāsā. Mēbeļu ražotāji šajā ziņā ir ļoti radoši, jo bērnu gultas tiek ražotas gan no dažādiem materiāliem, gan dažādos dizainos, gan krāsās. Tāpēc labs pieturas punkts būs mājas un telpas jau esošais interjers, kuram vēlams gultiņu pielāgot.

Vai nepieciešamas atvilktnes mantu un veļas glabāšanai?

Bērnu gultas iedalās arī pēc veļas vai mantu kastes esamības vai neesamības. Šis elements arī ietekmē gultas cenu. Viens un tas pats modelis ar vai bez atvilktnēm maksās ļoti atšķirīgi. Tāpēc vajag vispirms padomāt, vai patiešām šīs atvilktnes ir vajadzīgas, kādas mēbeles mājā jau ir, varbūt beigās atvilktnes stāvēs pustukšas. Vai vērts par to maksāt? Ja tam ir praktiska nepieciešamība, tad droši var skatīties uz šādiem modeļiem.