Staburags.lv ARHĪVS

8 vērtīgas rotaļlietas, kas izklaidē un izglīto bērnus

.

2018. gada 29. augusts 00:00

153
8 vērtīgas rotaļlietas, kas izklaidē un izglīto bērnus

Vecāki vienmēr vēlas nodrošināt savus bērnus ar vērtīgām un izglītojošām rotaļlietām. Protams, katram izpratne par to, kādas tās ir, var atšķirties. Interneta veikals 220.lv piedāvā Tev iedvesmas avotu, no kura pasmelties idejas dāvanām saviem mazajiem ķipariem. Astoņas lieliskas rotaļlietas, kas ne tikai izklaidēs, bet arī izglītos Tavu atvasi.

1. Konstruktori.
Šīs rotaļlietas mūsdienās ir ļoti populāras dažāda vecuma bērnu vidū. Ar tām var veidot visu, kas vien ienāk prātā. Konstruktori var būt gan vienkāršu klucīšu veidā, gan arī jau gatavu māju, transportlīdzekļu un pat pilsētu veidā, un bērnam pašam, vadoties pēc instrukcijām un savas iztēles, tie jāsaliek kopā no mazām detaļām.

2. Rotaļu vilcieni.
Šīs rotaļlietas piedāvā daudzpusīgas izklaides iespējas – vispirms vilcienu saliek, bet pēc tam ar to var spēlēties, braucot pa sliedēm. Arī pie mums, 220.lv, iespējams iegādāties dažādus rotaļu vilcienus – gan atsevišķus modeļus, gan veselus komplektus ar sliedēm un citām sastāvdaļām aizraujošām rotaļām.

3. Spēles.
Šis ir vērtīgs veids, kā nodarbināt bērnus ilgāku laiku. Tiesa, lai arī vairums spēļu ir piemērotas lielākiem bērniem, kas jau runā, var atrast arī pavisam vienkāršas spēlītes pašiem mazākajiem. Tās parasti ir attīstošās spēles, kā arī gudrais plastilīns, kinētiskās smiltis u.c.

4. Prāta un izglītojošās spēles un puzles.
Arī šīs rotaļlietas lielākoties ir piemērotas bērniem vismaz no sešu gadu vecuma, taču iespējams atrast arī, piemēram, puzles grāmatiņas un citas spēlītes mazajiem ķipariem. Kā zināms, puzles ir līdzīgas Lego klucīšiem – tās neapnīk nekad un aizrauj pat pieaugušos. Savukārt prāta spēlēs var iesaistīties visa ģimene, tāpēc šis ir lielisks veids, kā visiem kopā pavadīt laiku.

5. Leļļu mājas.
Ja agrāk leļļu mājas tika veidotas pašu spēkiem, izmantojot parastas kartona kastes un citus piederumus, tad tagad ir iespējams iegādāties jau gatavus to modeļus ar visu nepieciešamo – virtuves iekārtu, traukiem, mēbelēm, aksesuāriem un daudz ko citu. Ja Tavam bērnam patīk šādas mājas, noteikti ielūkojies interneta veikalā!

6. Modes dizaina spēles un rotaļlietas.
Iespējams, ne visi šīs uzskatīs par labām rotaļlietām. Protams, mūsdienās attiecībā uz šādām spēlēm daudz tiek runāts par dzimuma lomu uzspiešanu u.tml., jo arī daudzām meitenēm, piemēram, patīk spēlēties ar vilcieniem un konstruktoriem, nevis tikai krāsoties un izklaidēties ar leļļu mājām. Taču, ja Tavs bērns aizraujas ar modi, viņam noteikti varētu patikt komplekti bērniem, kas ļauj pašiem mācīties uzklāt grimu u.tml.

7. Dažādas maskas un kostīmi.
Bagātīga masku un kostīmu krātuve ir ikvienas mammas labākais draugs. Turklāt Tev tās visas nav jāpērk kopā un uzreiz. Kā zināms, bērniem ir ļoti spilgta fantāziju pasaule, tādēļ ienest to reālajā dzīvē noteikti būs gan jautri, gan arī izglītojoši. Un, protams, nevar aizmirst skolas karnevālus un Helovīnu, kad šādi tērpi un maskas ir ļoti noderīgi. Ienāc 220.lv un izvēlies Batmena masku, raganas cepuri, pirāta paruku un daudz ko citu!

8. Muzikālās rotaļlietas.
Mūzikas klausīšanās vai tās spēlēšana noteikti ir viena no bērnu iecienītākajām nodarbēm. Turklāt mūsdienās taču var iegādāties tik daudzveidīgas muzikālās rotaļlietas, kas ļaus Tavam mazajam ķiparam atklāt savu talantu jau bērnībā! 220.lv pieejamas: rotaļu ģitāras, sintezatori, mikrofonu, muzikālās lādītes, grāmatas, instrumentu komplekti, muzikālie grabuļi, koka flautas un dažādas citas mantas, kas palīdzēs izglītot bērnu muzikālā veidā.