Staburags.lv ARHĪVS

Kā iegādāties dzīvokli?

.

2018. gada 21. augusts 00:00

356
Kā iegādāties dzīvokli?

Dzīvokļa iegāde ir ļoti atbildīgs lēmums. Nepieciešams rūpīgi izpētīt piedāvāto dzīvokļu tirgu, lai varētu atrast tieši savām finansiālajām iespējām piemērotāko variantu. Lai varētu iegādāties izdevīgu dzīvokli, kurš pēc laika neliks vilties, esam sagatavojuši vairākus noderīgus padomus, kas tev noteikti palīdzēs izdarīt pareizo izvēli!

Dzīvokļa atrašanās vieta


Iegādājoties dzīvokli, noteikti ir vērts ņemt vērā to, kur dzīvoklis atrodas. Svarīgi iegādāties dzīvokli, kurš nav tālu no darba vietas vai skolas, jo tādā veidā ikdienā būs nepieciešams pārvietoties ar automašīnu vai sabiedrisko transportu, lai varētu nokļūt nepieciešamajā galamērķī. Iegādājoties dzīvokli, kurš būtu tuvāk darbam vai skolai, iespējams ilgtermiņā ietaupīt pietiekoši lielu naudas summu un laiku.

Dzīvokļa stāvoklis

Izvēloties dzīvokli, nepieciešams ņemt vērā arī to, kādā stāvoklī tas šobrīd atrodas. Iespējams, ka tā cena ir pārāk augsta attiecībā pret dzīvokļa stāvokli. Ja nepieciešama diezgan liela naudas summa, lai varētu veikt dzīvokļa remontu, tad, iespējams, labāk būtu pameklēt kādu atbilstošāku variantu, kas neprasīs tik lielus ieguldījumus.

Dzīvokļa ietilpība


Izvēloties dzīvokli, ir svarīgi saprast, cik liels dzīvoklis Tev nepieciešams. Ja Tev ir ģimene, tad noteikti nepieciešams iegādāties dzīvokli ar vairākām istabām.

Salīdzini cenas


Pats svarīgākais, ko nepieciešams ņemt vērā, iegādājoties dzīvokli, protams, ir tā cena. Tieši tāpēc pirms dzīvokļa iegādes ir jāveic dzīvokļu tirgus izpēte, lai varētu saprast, kādas šobrīd ir vidējās tirgus cenas, un ko par šo cenu iespējams iegūt. Noteikti nevajadzētu iegādāties pirmo variantu, kas iekrīt acīs, jo, iespējams, par šo pašu cenu Tu varēsi iegūt kaut ko labāku.

Dzīvokļa izmaksas

Veicot izvēli, noteikti vajadzētu padomāt arī par to, vai varēsi veikt visus nepieciešamos maksājumus. Bieži vien cilvēki izvēlas aizņemties patēriņa kredītu, lai varētu veikt, piemēram, dzīvokļa kosmētisko remontu. Latvijā ir vairāki aizdevēji, kuri piedāvā šādu iespēju un tādā veidā iespējams tikt pie izdevīga patēriņa kredīta. Viens no šādiem aizdevējiem ir Ladyloan, kur var aizņemties līdz pat 2000 EUR, un šo summu iespējams atdot pat divu gadu laikā. Ja Tev šobrīd nav iekrājumi, lai varētu veikt dzīvokļa kosmētisko remontu, vari apsvērt ideju par kredīta noformēšanu, protams, tikai tādā gadījumā, ja zini, ka varēsi laicīgi veikt kredīta atmaksu!

Dzīvokļa komunālie maksājumi

Iegādājoties dzīvokli, noteikti noskaidro, cik lieli ir šī dzīvokļa komunālie maksājumi. Noteikti nepieciešams salīdzināt komunālos maksājumus starp dažādiem dzīvokļiem, jo tikai tādā veidā varēsi iegūt pašu izdevīgāko variantu tieši savai situācijai. Vai dzīvoklis ir mēbelēts, vai virtuve aprīkota ar visu nepieciešamo sadzīves tehniku. Ja dzīvoklis nav aprīkots ar visām šīm nepieciešamajām lietām, tas nozīmē, ka tās būs jāpērk atsevišķi, kas attiecīgi nozīmē arī lielākas izmaksas.

Nekustamā īpašuma vērtētāja nolīgšana


Ja neesi pārliecināts par dzīvokļa patieso vērtību, ir vērts noalgot nekustamā īpašuma vērtētāju vai aģentu, kas palīdzēs tikt galā ar visām juridiskajām lietām un dokumentiem, kā arī spēs palīdzēt ar dzīvokļa pārrakstīšanas procesu. Noteikti nepieciešams noalgot tādu nekustamā īpašuma vērtētāju, kurš ir zinošs savas jomas pārstāvis un spēs ieteikt labākos.

Ja esi izvēlējies iegādāties dzīvokli, tad noteikti nepieciešams ņemt vērā visas šīs lietas, jo tas palīdzēs iegādāties atbilstošāko dzīvokli tavām iespējām un vajadzībām!