Staburags.lv ARHĪVS

Kokneses novada Iršos nogalināti divi cilvēki; aizdomās par slepkavību aizturētas divas personas

Guna Mikasenoka

2018. gada 14. augusts 12:32

5042
Kokneses novada Iršos nogalināti divi cilvēki; aizdomās par slepkavību aizturētas divas personas

Svētdien Kokneses novada Iršu pagastā kādās mājās notikusi dubultslepkavība.
 
VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa “Staburagu” informē, ka svētdien plkst. 12.50 saņemts izsaukums uz Kokneses novada Iršu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamajā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka mājas istabā deg sadzīves mantas 10 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās četri ugunsdzēsēji glābēji no Pļaviņu posteņa un Ērgļu posteņa. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki, kuri nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Plkst. 19.15 ugunsgrēks likvidēts — darbi ieilga saistībā ar bojāgājušo atrašanu un Valsts policijas veiktajām darbībām.

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece informē, ka divām mirušajām personām konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, tādēļ sākts kriminālprocess par slepkavību. Aizturētas divas aizdomās turamās personas, policija skaidro notikušā motīvus. Tiks veikta tiesu medicīnas ekspertīze. Lai netraucētu pirmstiesas  izmeklēšanas gaitu, policija sīkāku informāciju par notikušo nesniedz.

Pēc neoficiālas “Staburaga” rīcībā esošas informācijas, slepkavība notikusi kādās mājās apmēram trīs kilometrus no pagasta centra, kur esot lietots alkohols. Nogalināta sieviete pirmspensijas vecumā, kā arī viņas civilvīrs.

Papildinājums

Ieva Sietniece informē, ka nogalināta 1960. gadā dzimusi sieviete un 1953. gadā dzimis vīrietis.

Operatīvi veicot meklēšanas pasākumus, tajā pašā dienā aizturētas  aizdomās turamās personas — divi vīrieši. “Operatīvos aizturēšanas pasākumus veica Aizkraukles iecirkņa policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galveno kriminālpolicijas pārvaldi, Latgales reģiona pārvaldi un Jēkabpils policijas iecirkni,” informē Ieva Sietniece.

Tiesa abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli — apcietinājumu.